Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Renault Forum Srbija
04.04.2020. - 01:20 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:
 
UvodRegistracijaPrijavljivanjeProfilPisanje porukaPrivatne porukePretraživanje

SMF služi za druženje i komuniciranje. Više je načina komuniciranja, slanje poruka u rubrike, slanje privatnih poruka, putem imejla, ICQ-a, AIM-a i YIM-a. Ali SMF-ov vlastiti sistem privatnih poruka, dostupan registrovanim članovima foruma, je često najprikladnija od ovih opcija.

  1. Slanje privatnih poruka
    1. Opis
    2. Čitanje svojih poruka
  2. Sučelje privatnih poruka
    1. Pokretanje ili odgovaranje na poruku

Slanje privatnih poruka

Opis

Iako je imejl dobar način neposredne komunikacije s članovima foruma, postoji nekoliko nedostataka u uspešnosti foruma: potebno je otvoriti aplikaciju za pisanje i slanje imejl poruka, primalac za proveru imejla takođe mora učiniti isto, poslate poruke mešaju se s ostalima koje ima primalac, i katkad su potrebne minute ili sati da poruka stigne do primaoca.

Kao zamenu imejlu, SMF nudi brži, privatniji način. Slanje privatnih poruka omogućava trenutno slanje poruka u primaočev prijemni sandučić. Ta pošta se šalje i prima samo kroz SMF, tako da pošiljalac ni primalac ne moraju koristiti drugi program ili izlaziti iz SMF-a. Slanje privatnih poruka takođe omogućava veću privatnost pošiljaocu i primaocu, jer se ne otkriva prava imejl adresa. privatne poruke prikazuju i ukazuju samo na forumska imena obe strane.

Ako primalac nije na mreži, privatne poruke ga čekaju u njegovom prijemnom sandučiću sve dok se ne prijavi na forum, pročita ih i/ili obriše. SMF privatne poruke čine samoodrživ sistem pošte visokog nivoa privatnosti.

Čitanje svojih poruka

Za čitanje privatnih poruka potrebno je biti prijavljen, i pratiti vezu koja kaže 'Zdravo, [username], imaš x poruka, x su nove'.

Sučelje privatnih poruka

Sučelje privatnih poruka radi slično kao i popis poruka. Ovde je prikazano sučelje prijemnog sandučeta,odlazno radi na isti način:

+  Ime foruma
|- +  Privatne poruke
| |- +  Prijemno sanduče
Privatne poruke
Nova poruka

Prijemno sanduče
Odlazno sanduče

  Datum  Naslov Od
Datum i vreme poruke Naslov poruke Drugi član
Stranice: [1]
 Pokretanje ili odgovaranje na poruku

Više je različitih načina za pisanje nove privatne poruke, ali svaki zahteva da korisnik bude prijavljen:


Renault Forum Srbija
UvodRegistracijaPrijavljivanjeProfilPisanje porukaPrivatne porukePretraživanje
Fotoaparati
Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF | SMF © 2015, Simple Machines Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.077 sekundi sa 10 upita.
anything