Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Renault Forum Srbija
15.06.2019. - 22:50 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:
 
Stranice: Prev 1 ... 6 7 8 9 [10]
 91 
 Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila / Električna oprema / Odg: Problemi sa elektronikom (poruka electronic fault, paljenje lampica "bez razloga"...)
 poslato: 13.06.2019. - 10:22 
Započeo vjeremic - Poslednja poruka od strane mire
Ne znam koliko košta prevoz auta u Hr, ali u Beogradu se za 15-20€ prebaci auto bilo gde po gradu. Iz iskustva kažem - puno je to jeftinije od maltretiranja i nagađanja.

 92 
 Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila / Dizel motori / Odg: Gubi se antifriz, a ne curi ispod nigde!
 poslato: 13.06.2019. - 09:53 
Započeo Renojuser - Poslednja poruka od strane nevada1
To i ne tražim

 93 
 Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila / Dizel motori / Odg: Gubi se antifriz, a ne curi ispod nigde!
 poslato: 13.06.2019. - 09:47 
Započeo Renojuser - Poslednja poruka od strane wcyber
A tek kad pocne da curka litra na godisnjem nivou .... 

 94 
 Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila / Električna oprema / Odg: Problemi sa elektronikom (poruka electronic fault, paljenje lampica "bez razloga"...)
 poslato: 13.06.2019. - 09:33 
Započeo vjeremic - Poslednja poruka od strane nevada1
Vjerovatno je se komp resetovao kada si skinuo akumulator i zbog toga ti je dao šansu da pališ ali pošto kvar nije otklonjen greška je opet memorisana i zato opet ne možeš da pališ.

 95 
 Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila / Dizel motori / Odg: Gubi se antifriz, a ne curi ispod nigde!
 poslato: 13.06.2019. - 09:28 
Započeo Renojuser - Poslednja poruka od strane nevada1
Ne znam koliko kilometara pređeš od dolivanja do dolivanja ali iz mog iskustva znam da je u većini slučajeva to vrlo teško pronaći gdje pušta. Teško je pronaći iz razloga što je motor vruć i to mjesto gdje pušta je bukvalno suvo isti sekund. Ja sam nekoliko puta uspio riješiti taj problem dotezanjem šelni koje pritežu crijeva od vode. Opet ponavljam da sve ovo zavisi koju kilometražu pređeš od dolivanja do dolivanja.

 96 
 Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila / Menjač / Odg: Ulje za menjac
 poslato: 13.06.2019. - 09:00 
Započeo nuk - Poslednja poruka od strane DS9
Hvala ti za ovo podsećanje jer ne držim sve u glavi, a ovde je par stvari bitno.

Generalno uzevši, Total u saradnji sa PSA i Renaultom  - ima više primera kada identično ulje (primer je npr. Fluide DA i Fluide LDS) nosi različit naziv i drugu normu. Takođe, na svakih par godina ume da revidira imena svojim uljima i da im menja specifikacije.

Moj odgovor koji si citirao je posledica namere da se ne poistovećuju ulja ili da se tvrdi da su identična, ako ima naznaka da nisu - a pogotovo da se poistovećuju zato što su samo u istoj gradaciji.

E sad, u ovoj dakle sasvim aktuelnoj priči ključna stvar je da se radi o PK6 menjaču - pa je moguće da sam prenaglio sa prethodnim odgovorom.

Za taj menjač po nekoj staroj specifikaciji totalovog ulja Tranself TRP stoji da je ono odgovarajuće za PK6 http://www.uleiauto.ro/phpeuri/oiluri/elf/511.pdf
međutim nisu mu navedene sve osobine.

Specifikacija ulja Tranself NFP pokriva taj menjač i za jedno tržište ona navodi API GL4, dok za drugo API GL 4+
http://www4.total.fr/asia-oceania/australia/Technical%20Data%20Sheets/ELF/4.%20MANUAL%20TRANSMISSION%20&%20GEAR%20OILS/ELF_TRANSELFNFP75W-80_NQ8_201903_EN.pdf

http://www.elf.com/en/consumers/car-oil/car-manual-transmission-fluid/elf-tranself-nfp-75w-80.html

API GL4+ je nezvanična specifikacija i označava koncentraciju EP aditiva koja je otprilike  na sredini između GL4 i GL5. Uglavnom menjači kojima je propisano po API GL4 a nemaju sinhrone od obojenih metala mogu bezbedno da koriste obe ostale varijante (u vezi mesihnganih sinhrona stoji napomena kod NFJ varijante).

Specifikacija Tranself NFP iz marta 2019 ukazuje da je to ulje različito od Transmission Gear 8 i to tako da ono  ima veći udeo sintetskog ulja dok je ovo namenjeno za pgt/citroene polusintetesko.

Jednostavno rečeno - moglo bi da se kaže da je Tranself postojanije ulje od Transmision Gear.

U ovom konkretnom slučaju ja nisam obratio pažnju na to da su tom menjaču predvideli Tranself NFP.

Ako neko samo uzme u obzir specifikacijske razlike između Transmission Gear i Tranself (bez obzira da li je NFP i NFJ) - može da kaže da su za Renaultove odgovarajuće menjače Tranself ulja bolja.


U praksi, sa obzirom na istaknute razlike - te razlike mogu (uglavnom) imati značaj za dužinu korišćenja ulja, tipa ako se upotrebi Transmisson gear 8 ono bi recimo trebalo da se izmeni na nekih npr. 80,000 km, dok bi sa NFP varijantom to moglo da se uradi sa npr. 120,000. Razlike u viskozitetu bi mogle da se rarazmatraju kao zanemarive, a recimo motulova preporučena varijanta je značajnije deblja.

Moje lično mišljenje, kada sve uzmem u obzir, je takvo da recimo ne bih ispuštao to Transmision Gear 8, bar sledećih oko npr. 50,000 km - jer mislim da će ono adekvatno zaštiti menjač (zbog dovoljno EP aditiva) i da će za tu kilometražu biti korektno u svim segmentima (tj. uslovima eksploatacije).

Izvan toga, Tranself NFP je ono što treba uzeti za PK6 menjač - tj. menjače  PXX, JXX, NDX, TL4 i Nissan P, ili kako stoji na elfovom sajtu  PKX, PFX, VMX, NEX, NGX, N0X, UNX

Cela stvar, tj. naše dileme,  su dakle posledica uslovno rečeno nedoslednosti i nedorečenosti Total/Elfa (a moglo bi da se kaže i Renaulta jer oni zahtevaju nekakvo ulje od elfa za svoje menjaće)

To što Transmision Gear 8 ima manji indeks viskoznosti za menjač neće biti posebno problematično (dok se ulje sasvim ne izrabi, a to mu se neće desiti jer će biti promenjeno na nekih do 100,000 km)
 
E` da, u onom citatu se navodi da na ambalaži od Transmission Gear 8 stoji da se preporučuje za Renault. Tako nešto mi je neverovatno (kada već total ima namenska ulja za renault), mada me od njih ništa više ne može iznenaditi.

Ja lično, u vezi onog citata, po pravilu reagujem oštrije - ne toliko na netačne činjenice (jer na kraju krajeva se ovako okupljamo da bi smo svoje neznanje upotpunili znanjem) - nego na kategoričnost/zadrtost u tvrđenju eventualnih netačnosti. Priroda stvari, tj. podmazivanje nekog mehaničkog sklopa je takva da u tome ne možemo biti kategorični. To ne čine ni ljudi kojima je dostupna istraživačka oprema kojom mogu vršiti detaljna merenja zbog čega bi i mogli eventualno da u nekim segmentima budu kategorični.

 97 
 Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila / Benzinski motori / Odg: Procurela benzinska dizna
 poslato: 13.06.2019. - 07:50 
Započeo Ljubisa33521 - Poslednja poruka od strane Ljubisa33521
Uzeo sam jutros polovne, 4 komada pa ću zameniti tu problematičnu. Verovatno bih znao to sam da zamenim, možda treba neki poseban alat?

 98 
 Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila / Benzinski motori / Odg: Procurela benzinska dizna
 poslato: 13.06.2019. - 07:38 
Započeo Ljubisa33521 - Poslednja poruka od strane mire
A da odeš kod onoga ko ti je radio i reklamiraš?

 99 
 Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila / Benzinski motori / Odg: Procurela benzinska dizna
 poslato: 13.06.2019. - 06:20 
Započeo Ljubisa33521 - Poslednja poruka od strane wcyber
Za ta dva kataloška broja se svuda na netu spominje 1.4 motor al verovatno su iste.. Jedna košta 50ak eura...

 100 
 Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila / Menjač / Odg: Laguna 2 automatic 1.8 v16 - Gear Box Faulty
 poslato: 13.06.2019. - 06:07 
Započeo Meda1964 - Poslednja poruka od strane Meda1964
Hvala, pokušaću.
Nema povezanosti. Prvi put se desilo tako što sam krenuo uzbrdo.
Ostala 3 puta na totalno ravnom. Dešavalo se iznenada, bez ikakve najave i bilo kakvih simptoma, pri laganoj vožnji, ali mislim nakon kretanja iz mirovanja negde u drugoj-trećoj.

Stranice: Prev 1 ... 6 7 8 9 [10]

Renault Forum Srbija
Fotoaparati
Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF | SMF © 2015, Simple Machines Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.12 sekundi sa 28 upita.