Cao ljudi, imam problem sa paljenjem Laguna 1.6 16v 1999
Pa ovako, da kazem da imam ugradjen plin, uredjaj tommaseto i stvarno sam zadovoljan, presao 20000 km od kako sam ugradio plin i cini mi se da ide bolje nego na benzin.
Da ne skrenem sa svoje teme

problem je paljenje.
Pocelo je tako sto jednom prilikom nije hteo da upali, mislim mozda sam trebao da upotrebim upaljac ali rekoh neeee...Pre toga moj matori ubacio neki alarm pa rekoh da nije zbog toga, ali rekoh sebi neeeee, nema to veze, samo je centralna povezana ne i blokada motora. Upalih ja njega nekako i ok, s vremena na vreme (recimo jednom mesecno) poceo tako da zeza. Inace auto je palio koliko okrenem kljuc bez imalo dodavanja gasa. Zaboravih da kazem da je recimo to bilo negde prosle godine u ovo vreme. Sta se sad desava....potrebno je da dodam gas i auto jedva upali, nekad hoce a nekad nece. Mogu da ga ostavim pola sata i kad se vratim kao mina, nema veze da li je hladan ili vruc, isto mu dodje. Prvo sam mislio elektronika, pa plin, zato sto mi se par puta ucinilo da kad iskljucim skroz plin on kao upali medjutim vise to nema veze jer sam cak i kablove od plina otkacio na kraju i nije hteo da pali. Posle sam mislio da su neki kontakti kod releja za pumpu i ECU jer kad njih prodrmam on upali ali koliko vidim nije ni to.
E sad, pre par meseci menjao set zupcastog ,set pk kaisa i vodenu pumpu, necu da pominjem servis jer nemam nameru da blatim nekog zbog eto jednog servisa iako nisam uopste bio zadovoljan i od tad stvari idu na gore. Posle servisa (tj. ispravke istog) auto pali i vuce dobro, nedugo zatim pocinje frka,ali racunam nema tu sta da se poremeti, da se poremetilo gubio bi snagu . Znaci eliminisem uzubljenje kaisa, racunajuci da je to i stelovanje paljenja. Ako gresim ispravite me. Svecice eliminisem zato sto auto ide besprekorno. Benzinsku pumpu eliminisem jer sam skidao crevo kad nije hteo da upali i baca ko ludo.
Sad sam poceo da gasim plin jer kao bolje pali kad je iskljucen. Mozda sam nesto izostavio ali spremam se na servis plina pa me interesuje da saznam sto vise mogu. Iako tvrde u servisu da kad nesto nije u redu sa plinskim uredjajem automobil se ponasa kao da ga nema i iskljucuje isti.
Lambda sonda ? E sad, meni ne radi chek engine lampica, ne znam da li je moguce da auto radi bez lambde. Kupio sam ga tako bez lampice. Znaci auto je palio iz prve, ponekad nije hteo , jednom u 1 ili 2 meseca zezne i sve u redu ali sad je to nemoguce. Majstori ko majstori, mogu ja da odem nije frka, ali kad pocnu te ovo te ono, te ne mogu da ucitam, te nesto je glavni racunar sjeban. Cak mi ocitali da nemam kod kljuc ja verujuci narezem obican kad ono prc mora kodirani, pa mi rekli da su vazdusni jastuci ispravni kad ono kod suvozaca prednji ga uospte nema, za ostale ne znam...i tako.E da, u Cupriji mi jedan rekao da mi ne radi kompresor od klime i zadnji grejac stakla a sve radi, a ja otisao kod njega zato sto mi slabije radi klima, ali to je vec druga prica.
Sve u svemu neki savet, idem na letovanje pa mi svaki dinar treba kao i Vama, a i da mi ne treba nemam za bacanje kao i Vi pa Vas molim za neki savet, neko resenje, nekog majstora.
Nisam uspeo da nadjem nista slicno na forumu pa eto....ako ima negde vi me uputite, unapred zahvalan....