Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Renault Forum Srbija
23.09.2019. - 00:40 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:
 
Stranice: [1]   Idi dole
Autor Tema: Twingo 1.2, 2002, Problem sa paljenjem  (Pročitano 710 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
alenik
Twingo
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 34
Lokacija: Beograd
Auto: Renault Twingo 1.2, 16V, 75KS, 2002
Poruke: 0



WWW
« poslato: 28.09.2013. - 22:43 »
Podeli temuIdi gore

Pozdrav svima,

Moj prvi tekst je jedan "originalan" problem za koji nisam nasao slicnu temu pretrazujuci po forumu.

Pre tri dana uzeo sam Renault Twingo 2002. godista. Primetio sam tri problema odmah po kupovini:
1. Centralna brava ne reaguje na daljinsku komandu.
2. Oseti se seckanje pri kocenju kada je auto u brzinama vecim od 60km/h.
3. Kada se kljuc stavi u poziciju za kontakt upale se sve lampice, a onda se ugasi pola njih ostavljajuci lampicu za motor, volan, ulje i akumulator. Te lampice se iskljuce kada se auto upali, dakle ne svetle u toku voznje.

Sve se to planiralo resiti jednim servisom, moguce da treba da se dosipa ulje, ociste kontakti, filteri i tako dalje... Ali to nije razlog zbog kojeg trebam vasu pomoc.

GLAVNI PROBLEM JE SLEDECI:

Prosle veceri sam ga provozao po gradu i uredno parkirao.
Jutros kad sam hteo da ga upalim stavim kljuc u bravu, dam kontakt i onda kljuc u poziciju za paljenje, ali nista. Probam nekoliko puta, nece.
Nema verglanja, nema nikakvog zvuka zapravo. Kao i svaki Windows korisnik - izadjem, zakljucam, otkljucam, udjem, probam ponovo, ali nista. Probam jos 5 puta - nista.
Akumulator je stavljen nov, imam dve godine garancije. Da ima struje govori to sto radi klima, radio, svetla,, centralna brava na dugme.
Skinuo sam klemu sa akumulatora, vratio, probao ponovo - ista stvar.
Pomislio sam da nije do kljuca, medjutim ono crveno svetlo se uredno ugasi kada dam kontakt kodiranim kljucem. Ako stavim rezervni kljuc koji nije kodiran - svetlo brzo blinka. Svejedno zamenio sam i bateriju u kljucu. Nista se nije promenilo.

Ima li neko ideju sta da proverim/pogledam/ocistim/naprskam/zamenim kako bi upalio auto?

Hvala unapred!

Srdacno,
Aleksandar
Sačuvana

 
Stranice: [1]   Idi gore
 
Prebaci se na:  


Renault Forum Srbija
Fotoaparati
Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF | SMF © 2015, Simple Machines Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.149 sekundi sa 24 upita.
anything