Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Renault Forum Srbija
17.11.2019. - 16:56 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:
 
Stranice: Prev 1 [2] 3 4 5 6 ... 21 Next   Idi dole
Autor Tema: Problemi sa anlaserom (automobil ne vergla)  (Pročitano 130689 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
bajonebg
Clio
**
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 38
Lokacija: Beograd
Auto: RENAULT CLIO 1.2 16v
Poruke: 84


« Odgovor #15 poslato: 15.04.2010. - 20:25 »
Podeli temuIdi gore

verovatno se vec nekom od vas desilo pa bi svaki komentar dobro dosao....radi se o tome da mi se vec treci put desava isto,auto iz cista mira nece da upali,normalno se ponasa u voznji dobro vuce i sto se toga tice nema nikakvih problema, kada pokusam da ga upalim dobije kontakt ali nece ni da zavergla ponasa mi se isto kao kada zakljucam Zeder bravu,jednom je vec bio na servisu i servisiran je anlaser i to ne bi trebalo da bude problem,kada sam ga oterao kod majstora kaze da je verovatno automat za anlaser pa ce on to sutra da pogleda i da utvrdi sta je,plasim se samo da nije kontakt brava jer mi se cini da je ipak to u pitanju,kakva su vasa iskustva,da li se to vec nekom desilo i kako se auto ponasa ako ode ulozak od brave za paljenje,ne razumem se bas u te stvari pa bi svaka pomoc dobro dosla,hvala unapred!
u pitanju je clio II 1.2 16V
Sačuvana

 
dudo
Clio
**
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Lokacija: Banja Luka
Auto: megane II/1.9 dci
Poruke: 54


« Odgovor #16 poslato: 15.04.2010. - 20:40 »
Podeli temuIdi gore

Reci ce ti elektricar,nemoj nista napamet,i nemoj navlaciti kvarove,veoma moguce da je automat,cuje li se klik kada okrenes da verglas a on nece da vergla,ako je klik onda je automat,a moguce i piksne i cetkice,u svakom slucaju male su pare pa kada skida alnaser neka sve pregleda,nadamo se da nije ulozak.pozdrav
Sačuvana

 
aleksandar.o
Captur
***
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 47
Lokacija: Cacak
Auto: laguna 2
Poruke: 391


« Odgovor #17 poslato: 15.04.2010. - 21:10 »
Podeli temuIdi gore

lepo si konstatovao da je automat na alnaseru ili brava
ako je do automata onda to mozes proveriti na sledeci nacin
prvo probas da alnasujes i ako nece izadjes iz kola i dignes haubu,uzmes neku sipku ili kljuc od tockova pa cuknes nekoliko puta po automatu ,slobodno mozes malo jace i onda se vratis u kola i probas hoce li da alnasuje(ponovis 2-3 puta ako nece iz prve)
ako hoce da upali,onda je 100% automat
ako nece onda 99% nije a 1% da nisi dovoljno cukao po automatu
i jos jedno,pominjao si da su ti radili alnaser a nisi pominjao da su ti pregledali automat na alnaseru
« Poslednja izmena: 15.04.2010. - 21:11 od strane aleksandar.o » Sačuvana

 
mimi1980
Scenic
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 39
Lokacija: Foča,RS
Auto: Renault 5 1,4 & Ford Fiesta 1,4 Tdci 2007
Poruke: 1.237



« Odgovor #18 poslato: 15.04.2010. - 21:20 »
Podeli temuIdi gore

Ovako.Meni se nešto slično desilo prije dvije godine.Auto dobro ide.Sve OK.A onda mi se auto ugasilo.Slučajno.A kad sam probao da ga upalim ništa.Daje kontakt,ali struje u autu nema.Nisam mogao ni radio upaliti,ni otvoriti prozore.Znam samo da mi je sestra udarila nečim po anlaseru,ja zaverglo i upalio.Ovo mi se desilo samo jednom(hvala Bogu).Tako da je moguće ovo što kaže aleksandar.
Sačuvana

 
aleksandar.o
Captur
***
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 47
Lokacija: Cacak
Auto: laguna 2
Poruke: 391


« Odgovor #19 poslato: 15.04.2010. - 21:24 »
Podeli temuIdi gore

ovo sto ti navodis da nije bilo struje u celim kolima nema veze sa automatom
a to sto nije hteo da upali je moguce da je automat
i jos jedna bitna napomena
u slucaju da pri alnasovanju pocne da zuji automat a nastavi da zuji i kada prestanete da alnasujete,onda ga udarajte dok ne prestane da zuji jer sam nece prestati a tako moze da se zapali auto
Sačuvana

 
bajonebg
Clio
**
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 38
Lokacija: Beograd
Auto: RENAULT CLIO 1.2 16v
Poruke: 84


« Odgovor #20 poslato: 15.04.2010. - 22:06 »
Podeli temuIdi gore

lepo si konstatovao da je automat na alnaseru ili brava
ako je do automata onda to mozes proveriti na sledeci nacin
prvo probas da alnasujes i ako nece izadjes iz kola i dignes haubu,uzmes neku sipku ili kljuc od tockova pa cuknes nekoliko puta po automatu ,slobodno mozes malo jace i onda se vratis u kola i probas hoce li da alnasuje(ponovis 2-3 puta ako nece iz prve)
ako hoce da upali,onda je 100% automat
ako nece onda 99% nije a 1% da nisi dovoljno cukao po automatu
i jos jedno,pominjao si da su ti radili alnaser a nisi pominjao da su ti pregledali automat na alnaseru
jesu mi servisirali anlaser ali su valjda menjali samo cetkice,zanimljivo je to da se nakon toga dva meseca nista nije desavalo i samo od jednom juce nije hteo da upali i onda je dosao majstor i napravio neku spojku izmedju anlasera i automata i onda je upalio iz cuga,i nakon toga sam ga palio jos par puta bez problema.
Sačuvana

 
aleksandar.o
Captur
***
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 47
Lokacija: Cacak
Auto: laguna 2
Poruke: 391


« Odgovor #21 poslato: 15.04.2010. - 22:09 »
Podeli temuIdi gore

e pa sada je mnogo jasnije,nema da brines sigurno ti je vrisnuo automat tj sprema se da vrisne
ali ima i jedna dobra vest a to je da nemas problem u kontakt bravi
Sačuvana

 
Zmajev MUD
Clio
**
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 30
Lokacija: Obrenovac
Auto: Megane 2002 coupe 1.6 16v
Poruke: 102



« Odgovor #22 poslato: 16.04.2010. - 10:21 »
Podeli temuIdi gore

imao sam slican problem.....okrenesh kljuch i nema odgovora...morao sam po 10 puta da pokusham...zima ga je ubijala...jednom sam i odustao vratio se gajbi peshke...reko crko....spremio se da se otworim kod majstora za  opaku lovu...kad ja tamo ono medjutim...

skinuli na njemu nalapnica da je radjen mesec dana pre nego shto sam kupio auto... chetkice vrh ostalo sve u  redu...

podmazali vratili ocistili masu kwalitetno i pali kao munja.....

500 kinti za ruke

« Poslednja izmena: 16.04.2010. - 10:26 od strane Zmajev MUD » Sačuvana

Sreca, sreca, radost---vinjak, pegla, patos!!!
Sauriann
Captur
***
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 40
Lokacija: New Belgrade
Auto: Clio II Ph2 1.5 dCi 65ks/Alfa Romeo 156 JTD MJET SW 16v 150 KS
Poruke: 490


NO TURBO NO FUN


« Odgovor #23 poslato: 16.04.2010. - 11:05 »
Podeli temuIdi gore

E ljudi meni se ovo dešavalo zimus u više navrata. Čuje se klik i ništa, kao da mi je zeder zaključan uopšte ne mogu da zaverglam. Onda sam jedno vreme mislio da je do zedera pa sam ipak skontao da je možda taj automat...E sad zadnjih mesec dana problem je misteriozno nestao????Pali iz prve bez problema. Gde se taj automat nalazi zna li neko. I da ja sam ranije na maloj petardi (reno 5) čukao šipkom po alanseru (zbog četkica) nikako po automatu?
« Poslednja izmena: 16.04.2010. - 11:07 od strane Sauriann » Sačuvana

 
bajonebg
Clio
**
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 38
Lokacija: Beograd
Auto: RENAULT CLIO 1.2 16v
Poruke: 84


« Odgovor #24 poslato: 16.04.2010. - 14:33 »
Podeli temuIdi gore

E ljudi meni se ovo dešavalo zimus u više navrata. Čuje se klik i ništa, kao da mi je zeder zaključan uopšte ne mogu da zaverglam. Onda sam jedno vreme mislio da je do zedera pa sam ipak skontao da je možda taj automat...E sad zadnjih mesec dana problem je misteriozno nestao????Pali iz prve bez problema. Gde se taj automat nalazi zna li neko. I da ja sam ranije na maloj petardi (reno 5) čukao šipkom po alanseru (zbog četkica) nikako po automatu?

dosao danas od majstora 2600 din kosta automat a za ruke mi nije uzeo nista jer mi je pre dva meseca servisirao anlaser.
za Sauriann: meni je isto tako problem nestao na dva meseca pa se opet pojavio,tesko naci dobrog mastora koji nece da ti servisira pogresan deo kao meni, da je prvi put malo bolje sagledao problematiku ne bi sada davao pare za automat,sta reci sem LOPOVIIIIII....
Sačuvana

 
Zmajev MUD
Clio
**
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 30
Lokacija: Obrenovac
Auto: Megane 2002 coupe 1.6 16v
Poruke: 102



« Odgovor #25 poslato: 16.04.2010. - 17:34 »
Podeli temuIdi gore

E ljudi meni se ovo dešavalo zimus u više navrata. Čuje se klik i ništa, kao da mi je zeder zaključan uopšte ne mogu da zaverglam. Onda sam jedno vreme mislio da je do zedera pa sam ipak skontao da je možda taj automat...E sad zadnjih mesec dana problem je misteriozno nestao????Pali iz prve bez problema. Gde se taj automat nalazi zna li neko. I da ja sam ranije na maloj petardi (reno 5) čukao šipkom po alanseru (zbog četkica) nikako po automatu?


to je bila i moja pricha...


samo me masa izgleda zezala....
« Poslednja izmena: 16.04.2010. - 17:36 od strane Zmajev MUD » Sačuvana

Sreca, sreca, radost---vinjak, pegla, patos!!!
aleksandar.o
Captur
***
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 47
Lokacija: Cacak
Auto: laguna 2
Poruke: 391


« Odgovor #26 poslato: 16.04.2010. - 18:57 »
Podeli temuIdi gore

dosao danas od majstora 2600 din kosta automat a za ruke mi nije uzeo nista jer mi je pre dva meseca servisirao anlaser.
za Sauriann: meni je isto tako problem nestao na dva meseca pa se opet pojavio,tesko naci dobrog mastora koji nece da ti servisira pogresan deo kao meni, da je prvi put malo bolje sagledao problematiku ne bi sada davao pare za automat,sta reci sem LOPOVIIIIII....

nije ti majstor kriv,on je tada resio problem koji je bio u alnaseru i nije imao potrebe da cacka automat jer su to dva zasebna dela
ja sam protivnik majstora kod kojih doteras kola da ti nesto uradi pa kada se vratis on ti kaze da je uradio jos neke stvari i ispostavi ti racun za sve to
meni je draze da uradi ono sto mu se kaze a zamolim ga da proveri jos neke stvari pa mi kaze i koliko bi to od prilike kostalo pa planiram palre i vreme za to
Sačuvana

 
rasa2302
Twingo
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 34
Lokacija: Bela Crkva
Auto: Laguna 2.2 dt
Poruke: 7


« Odgovor #27 poslato: 15.05.2010. - 15:06 »
Podeli temuIdi gore

Proveri kleme.
Sačuvana

 
lauda
Twingo
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 40
Lokacija: Beograd
Auto: Renault Scenic 1.6 16v
Poruke: 12



« Odgovor #28 poslato: 20.05.2010. - 19:00 »
Podeli temuIdi gore

Pozdrav svima..eto meni se danas dogodilo isto.. dosao do posla kao i uvek ..nikakvih problema prethodno nisam imao i kad sam krenuo kuci..oces...ni da makne. Upali lampice sve redovno kao kod normalnog paljenja ali kad treba da zavergla ni makac. Prvo sam pomislio da nije akumulator...probao da ga upalim na kablove ali nista. Onda ga malo pogurali i upalio. Dovezao ga do kuce ugasio sacekao par sekundi i rekoh da probam opet kad on upali iz prve. Par puta zatim opet probao i on pali sve najnormalnije. E sad sam u dilemi. Citao sam ovde da je problem bio automat za alnaser. Moze li neko reci nesto o tome gde se on tacno nalazi a pominjana je i masa pa bi mi znacilo da mi neko kaze gde je ta masa prikacena i na koji nacin je resiti ako je ona. Da li je samo ciscenje od korozije dovoljno. Auto je Scenic 1.6 16v 2001god
Sačuvana

 
bajonebg
Clio
**
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 38
Lokacija: Beograd
Auto: RENAULT CLIO 1.2 16v
Poruke: 84


« Odgovor #29 poslato: 21.05.2010. - 14:38 »
Podeli temuIdi gore

proveri prvo kleme,skini ih pa ih ocisti i vrati,mada ovakvi fantomski kvarovi su najgori posto ce ti sada verovatno raditi nekih mesec dva sve normalno i samo kada se najmanje budes nadao opet isto,meni je anlaser odmah napred i bas se vidi pored meraca za ulje cini mi se mada ne mora da znaci da se i tebi tu nalazi,evo ti link gde postoji slika gde se nalazi ona masa pa se nadam da ce ti pomoci mada ti je moj savet da odmah servisiras anlaser i da zamenis automat to ti i nije neko ulaganje a posle toga si miran.

http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=2370.45
Sačuvana

 
Stranice: Prev 1 [2] 3 4 5 6 ... 21 Next   Idi gore
 
Prebaci se na:  


Renault Forum Srbija
Fotoaparati
Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF | SMF © 2015, Simple Machines Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.148 sekundi sa 37 upita.