Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.

Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila > Styling

Kupovina felni

(1/656) > >>

banem:
Neko kaže ovako, neko onako (felne-felge).

LM, moj Clio je stigao sa zimskim gumama i još su na njemu. Planiram da vozim dva seta guma, veći početni troškovi, duplo duže traju, svaki set za sezonu. Pa kad dođe vreme da se primenjuje zakon po kojem moraju zimske gume zimi, ja spreman. :)

Felne su izgleda nauka za sebe. Do sada znam da ću verovatno tražiti ALU 15", 4x100, ostale veličine manje-više nebitne, samo da mogu da se montiraju. ;)

Pitanje je šta odabrati, na šta paziti, nove-polovne (verovatno polovne)? Svako iskustvo je dobro došlo!

Onda tu dolaze gume, toga već ima oho-ho da se nađe. S kojim imate dobra iskustva? Cena nije preterano bitna, na ovome neću da štedim, ali nije baš da imam para za bacanje.

danijelzg:
Ako kupujes polovne felne,bilo bi dobro da odes do vulkanizera da ju on stavi na stroj(balansirka se zove mozda? :) ) da se vidi jel felga udarena i sl.


A sad,sto se tice guma? Kako se vozis?

Exception®:
Ako ćeš 15" felne, onda gume 195/50 R15. Model i tip gume zavisi od stila vožnje kao što je Danijel naveo. IMHO, ja polovne alu felne ne bih uzimao, ali to je samo moje mišljenje. Nisam siguran gde su bile, kako su vožene, da li su udarane, da li su pukle pa ponovo varene i lakirane... :nezna:

Dogac:
Slažem se sa Exom...ni ja ne bih uzimao polovne felne.Novo je novo i miran si!

Click:
Kod stvari kao sto su felne (felge) mislim da ni ja ne bih stedeo i uzeo bih novo. Ako uzmes polovnu moze da bude da je bila udarena, kriva, varena, farbana, da ne moze da se balansira  :mad: Mada, i tu mozes da ubodes i da imas srece, ali je rizik  :yes:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju