Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.

Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila > Tuning

Turbina na Renault Laguna 2 1.6 16v

(1/7) > >>

RenaultTurbo97:
Pozdrav ljudi ,hteo sam da vas pitam da li je neko to dosada  radio na laguni .Zanima me misljenje da li je izvodljivo ubaciti turbinu na 1.6 motor ,koliko bi to odprilike kostalo ,koliko bi moglo da se izvuce konja iz tog motora a da se on neotvara ?

wcyber:
Prakticno nemoguće. Teorijski bi koštalo dosta..

Možda jedino sa skidanjem kompletnog sistema sa možda 2.0 turbo motora, uključujući ECU i sve senzore okolne

mire:
Izvodljivo je, ne isplati se. Osim ugradnje turbine i drugih elemenata, treba promeniti dizne, napraviti mapu... Ne znam koliki moment može da izdrži fabričko kvačilo i menjač. Lakše je i bolje da nađeš lagunu sa 2.0T motorom.

kapor:

--- Citat: wcyber  29.12.2019. - 13:48 ---Prakticno nemoguće. Teorijski bi koštalo dosta..

Možda jedino sa skidanjem kompletnog sistema sa možda 2.0 turbo motora, uključujući ECU i sve senzore okolne

--- Kraj citata ---
Prakticno moguce, nema sta u teoriji u praksi kosta dosta. Fabricki motor bi mogao da izdrzi 0,5bara. To bi bilo oko 150-160ks bezbednih.

wcyber:
ma nisam se dobro izrazio.. nemoguce u smislu, jako mnogo posla.. potrebno je izmeniti maltene sve oko motora, kompletan sistem ubrizgavanja i ECU.. zato kazem prakticno nemoguce u smislu, nije to samo staviti turbinu pored ;)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju