perak88
Twingo
Van mreže
Pol: 
Starost: 24
Auto: Renault Megane II 1.6 16v
|
 |
« poslato: 10.11.2010. - 23:09 » |
Idi gore
|
Imam cudan problem kod prvog , jutarnjeg paljenja, ili prvog posle duzeg perioda, dakle 9h odprilike, naime, kada stisnem start/stop automobil upali, obrtaji odu do standardnih 1000 i kusur na sekund i samo se ugusi, ugasi. Drugi i svaki sledeci pokusaj je isti, ALI je sve u redu ako to isto obavim uz pritiskanje papucice gasa, (iz prvog pokusaja uspe) gde se sve naprasno dalje desava normalno, podesava ler gas, lagano ga smanjuje itd itd...radi lepo, bez ikakve buke i nus pojava. Kasnije svako, dnevno startovanje prolazi normalno, dakle kvacilo, start/stop i sve super...Da li neko zna o cemu je rec?  Hvala.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 10.11.2010. - 23:28 perak88 »
|
Sačuvana
|
|
|
|
RS TEAM
Modus

Van mreže
Pol: 
Starost: 42
Auto: megane
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 10.11.2010. - 23:44 » |
Idi gore
|
Idi do majstora da ti očisti klapnu leptira
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Renault Clio III Sport 8:47.48 VW Golf R32 8:49
|
|
|
djstevan
Modus

Van mreže
Pol: 
Starost: 30
Auto: Megane II 1.4 16V 2004
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 09.03.2011. - 16:50 » |
Idi gore
|
I meni se desilo nesto slicno jutros. Palim auto i on pocinje da vergla ali ne pali motor, inace pali bez problema iz prve. Nakon pritiska gasa upalio odmah. Pokusao sam ponovo nakon ovoga jos par puta i palio bez problema  Uzgred sta je klapna leptira, koji leptir, gde se nalazi itd . . . ? Hvala 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Adam
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 09.03.2011. - 18:26 » |
Idi gore
|
^^
Kaži mi koliki ti je bio nivo goriva?
Meni se to dešavalo kad je nešto oko 1/3 rezervoara, a kad je više od toga - nikad. Ondak sam očistio leptir gasa i od tad (da kucnem u drvo) nema tog problema...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."
|
|
|
djstevan
Modus

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 10.03.2011. - 16:45 » |
Idi gore
|
E pa ostalo je bilo nekih 10ak litara ne vise. Uzgred leptir gasa, klapna leptira, koji leptir, gde se nalazi itd . . . ?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
flega
Clio

Van mreže
Pol: 
Starost: 39
Auto: megane II 1.4 2003g.
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 10.03.2011. - 17:41 » |
Idi gore
|
E pa ostalo je bilo nekih 10ak litara ne vise. Uzgred leptir gasa, klapna leptira, koji leptir, gde se nalazi itd . . . ?
Leptir gasa ti je u kučištu leptira gasa  A to ti se nalazi spojeno sa kučištem zračnog filtera i usisnom granom. Trebaš skinuti granu i očistiti leptir. onda moraš spojiti auto na dijagnostiku da se podesi leptir.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
djstevan
Modus

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 10.03.2011. - 17:59 » |
Idi gore
|
I dalje za mehanicara kao sto sam ja ovo sto si objasnio predstavlja nuklearnu fiziku. Hvala u svakom slucaju 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gsmmilutin
Clio

Van mreže
Pol: 
Starost: 36
Auto: megan II sedan 1,6 16v 2004
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 10.03.2011. - 22:51 » |
Idi gore
|
I ja imam isti problem a pored toga mi se desava da kad naaglo pustim gas sa većeg broja obrtaja da se ugasi i da nekad prilikom davanja naglo gasa auto se u momentu uguši pa tek onda primi gas, pa me interesuje dali je to sve vezano sa leptirom gasa ili kako ga neki zovu protokomerom a evo i slike da bo perak88 znao šta je to i gde se nalazi . Unapred zahvalan na odgovoru
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
flega
Clio

Van mreže
Pol: 
Starost: 39
Auto: megane II 1.4 2003g.
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 11.03.2011. - 00:14 » |
Idi gore
|
I ja imam isti problem a pored toga mi se desava da kad naaglo pustim gas sa većeg broja obrtaja da se ugasi i da nekad prilikom davanja naglo gasa auto se u momentu uguši pa tek onda primi gas, pa me interesuje dali je to sve vezano sa leptirom gasa ili kako ga neki zovu protokomerom a evo i slike da bo perak88 znao šta je to i gde se nalazi . Unapred zahvalan na odgovoru
da. ako ti se gasi u leru onda je vjerojatno prljav i nepodešen leptir (klapna). ako ti ima prevelik ler gas onda ti je možda i neka gumica otvrdnula ili pukla pa motor uvlači falš zrak
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
lakilucano
Clio

Van mreže
Pol: 
Starost: 43
Auto: laguna 1.6 16v 99
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 12.03.2011. - 11:27 » |
Idi gore
|
Evo i ja da se ubacim u ovu temu, jer imam isti problem kod jutarnjeg paljenja. Laguna 1 isti motor, samo sto kod mene nije problem i ne zeza paljenje svako jutro nego jednom u desetak dana ili par dana za redom , a posle nekoliko dana palili normalno. Kad nece da upali onda se oseca snazan miris benzina kao da je presisao, onda sacekam 5 do 10 min i onda upali sasvim normalno i svako sledece paljenje je na pola kljuca. Inace u voznji lepo vuce ler mu je stabilan, i na plinu lepo radi (vozim ga i na benzinu) Menjao sam ler motoric, ocistio senzor polozaja radilice, uskoro cu da predihtujem usisnu granu, a sumnjam na svecice da one zezaju. Vidim da niko nema ovakav problem 
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 12.03.2011. - 11:32 lakilucano »
|
Sačuvana
|
|
|
|
Ilke87
Clio

Van mreže
Pol: 
Starost: 26
Auto: Reno clio 1.6 16v
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 18.05.2012. - 11:54 » |
Idi gore
|
Vidim da dosta ljudi ima problema sa jutarnjim paljenjem pa tako i ja... I krenem tako-ciscenje leptira gasa (cak jednom i promenjena), promenjena sonda hladne vode (senzor temperature rashladne tecnosti), podesavanje leptir klapne, ciscenje brizgaljki, uradjen kompletan servis, svecice, menjane bombine, ciscen senzor polozaja radilice, ciscenje dizni, promena lambda sonde! I problem ostao, vise nemam ni jednu ideju, ima li ko jos kakvu da probam?  Kod mene se desava svako jutro da nece da upali iz prve, znaci zaverglam, kao kresne ali se ugasi odmah, i upali nakon par pokusaja! Elem i kad se upali treba mu jedno 2-3 sekunde da se stabilizuje u leru, znaci radi na nekih 300-400 obrtaja i tek onda podigne na normali. Nakon toga motor radi mormalno, uravnotezeno, odlicno vuce... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
U danasnje vreme je tesko biti lud - velika je konkurencija! O.o
|
|
|
mkrnjic
Megane

Van mreže
Pol: 
Starost: 41
Auto: Megane II 1.6 ph2
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 19.05.2012. - 22:33 » |
Idi gore
|
kada stisnem start/stop automobil upali, obrtaji odu do standardnih 1000 i kusur na sekund i samo se ugusi, ugasi. Drugi i svaki sledeci pokusaj je isti, ALI je sve u redu ako to isto obavim uz pritiskanje papucice gasa, (iz prvog pokusaja uspe) gde se sve naprasno dalje desava normalno, podesava ler gas, lagano ga smanjuje itd itd...radi lepo, bez ikakve buke i nus pojava. Kasnije svako, dnevno startovanje prolazi normalno, dakle kvacilo, start/stop i sve super...Da li neko zna o cemu je rec?  I ja to imam kod mene i javlja se samo na prelaznim dnevnim temperaturama 10-20 stepeni ... Zimus nikada nije bilo problema, palio je kao mina ... isto je bilo i letos ... majstor mi je iz cuga, oma preko telefona, rekao da senzor ler gasa zeza, ali da ne moram to da diram jer nije neki problem ... a opet moz i da se zameni ... Čim malo porastu dnevne temperature i noćna temperatura nije preterano niska, ovaj proble kod mene nestaje
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
sacipko
Scenic

Van mreže
Pol: 
Auto: Laguna II 1.6 16v
Qualis vita, finis ita
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 19.05.2012. - 23:12 » |
Idi gore
|
Ja sam imao isti proble, samo drugom automobilu (druga marka). Bilo je do protokomer, koji sam platio 310e. Velicine je kartice za mob, a menja se celo kuciste, kos creva na filteru vazduha. Onaj "dzek" je veci od njega 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
RedScorpion
Twingo
Van mreže
Pol: 
Starost: 37
Auto: Megane II 1.6 16V Sedan
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 31.07.2012. - 22:22 » |
Idi gore
|
Ja sam uzeo auto sa tim problemom jutarnjeg palenja. I onda odjednom primetim da ujutru upali iz prve bez dodavanja gasa, pa polsle nekog vremena opet upali i odma ugasi. I sad sam definitivno skontao da cim imam benzina ispod pola rezervoara javi se taj problem, cim je preko pola izmedju 40-50 litara pali iz prve. Znaci izgleda je pumpa u rezervoaru?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
petraki
Twingo
Van mreže
Pol: 
Starost: 35
Auto: Megane II 1.6 16v
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 25.08.2012. - 13:24 » |
Idi gore
|
Dragi prijatelji, evo i ja da se obratim sa problemom u vezi sa prvim paljenjem automobila, Megane 1.6 16v 2004. Posle duzeg trazenja na ovom nasem forumu, ne naidjoh na slican problem mom. Naime, kod prvog paljenja, sto znaci da je auto bio parkiran duze od sat vremena, desava se da auto ne upali "na prvi zub", vec vergla, recimo, 10-ak sekundi, nakon cega se upali i radi bez gasenja (za razliku od problema kod ljudi u ovoj temi). Posle tog "prvog" paljenja, auto ima nemirniji rad i kao da slabije vuce (onako, kao da secka pri dodavanju gasa). Posle, recimo, dva minuta auto se stabilizuje, ali ne bas sasvim tj. motor u leru, na normalnom broju obrtaja, nije bas u potpunosti miran (kao pre tog problema). Samo da napomenem, da odmah posle tog prvog paljenja, kada ugasim auto, pali sasvim normalno (iz prve). Auto je presao oko 98 hiljada km, uradjeni su svi redovni servisi (veliki i mali) i pre izvesnog vremena su ciscene dizne i leptir. Inace, auto (kao i sve renoe pre ovoga) servisiram kod Vlade vec godinama. Pretpostavljam da nije nista dramaticno, ali me sve ovo bas nervira, apravo da vam kazem nesto mi se ne ide po ovoj vrucini do majstora  Eto, ako neko nesto zna o ovome, neka javne  Pozdrav.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|