Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.

Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila > Delovi, održavanje, problemi

VAŽNO: Kako pokrenuti novu temu o problemu na automobilu

(1/1)

SlObOdNi:
Poštovani članovi/članice,

u slučaju da imate problem u vezi kog Vas zanima način rešavanja, savet ili pomoć, molimo Vas da temu otvorite na sledeći način:

1. Najpre pokušajte pretragom da nađete temu u kojoj se već priča o tome (npr: "STOP lampica i sijalica za akumulator", "sijalice", "krckanje iz volana" i slično.)
Ukoliko pronađete temu, postavite pitanje u toj temi. Postoji veliki broj već obrađenih tema i rešenih problema. Možete možda već i samim čitanjem dobiti odgovor, ne morajući da čekate da Vam neko odgovori.
Pretraga
Uputstvo za korišćenje pretrage

2. Ukoliko takva tema ne postoji, molimo Vas da pokrenete novu temu u skladu sa sledećim uputstvom (više o podeli Foruma prema tematici i vrsti problema možete naći na ovom linku):

- Nemojte davati ime temi kao sto su "Hitno.Problem!", "Dva pitanja" i slično. Potrudite se da što preciznije opišete problem u par reči. Npr: "Problem: automobil neće da se otključa". Na taj način će više članova/članica koji vide vašu temu a možda znaju odgovor, pokušati da vam odgovori.

- Obavezno napišite:

1) Koji automobil imate, koji motor i sve što bi moglo da ima veze sa vašim problemom,
2) Da li na instrument tabli imate upaljenu neku lampicu i koju,
3) Da li ste bili na dijagnostici i koju tačno grešku je prijavila. To što ste bili na dijagnostici i ako Vam je neko obrisao grešku, nije bitna informacija ukoliko ne znate šta je dijagnostika tačno prijavila.

3. Ukoliko naslov i sadržaj teme nisu u skladu sa ovim uputstvom, moderatori zadržavaju pravo da istu izmene ili uklone, bez upozorenja.

4. Ukoliko ste već postavili pitanje u jednoj temi i niko vam nije odgovorio, nemojte otvarati novu temu. Takve teme će biti brisane. Umesto toga, možete eventualno ponoviti pitanje u istoj temi ili napisati nove informacije koje mogu biti od koristi. To što niko nije odgovorio na Vaše pitanje, najverovatnije zbači da niko ne zna odgovor. Nemojte biti nestrpljivi, nisu ni svi članovi sve vreme na Forumu. Kada vide pitanje, odgovoriće ako znaju.

5. Ukoliko rešite Vaš problem, bilo bi lepo i kolegijalno da podelite rešenje problema sa kolegama članovima. Lako možete tako pomoći i nekom drugom, ko bude imao isti problem kao i vi u tom trenutku ili nekada u budućnosti.

Na taj način možete efikasnije i brže dobiti odgovor na Vaše pitanje. Istovremeno, pomažete kolegama koje će u budućnosti imati isti problem kao i vi da nađu rešenje već prilikom pretrage.

Hvala.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju