Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Renault Forum Srbija
19.09.2017. - 13:51 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:
 
Stranice: Prev 1 ... 10 11 12 13 [14]   Idi dole
Autor Tema: Clio 3 - problemi i odrzavanje  (Pročitano 75425 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
dewas
Twingo
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 29
Lokacija: Podgorica
Auto: Renault Clio 3, 1.5 dCi, 2008 god.
Poruke: 10


Drive The Change


« Odgovor #195 poslato: 13.05.2016. - 10:01 »
Podeli temuIdi gore

Pusta vodu u prtljaznik sa suvozaceve strane.

Prvi put sam to primjetio prije par dana na auto praonici, da bi se problem opet ponovio sa prvom kisom.

Prostirka u gepeku je puna vode sa suvozaceve strane. Tapacirung u gepeku je mokar samo pri dnu. Rupa za rezervni tocak je potpuno suva.

Da li je neko imao slican problem?
Sačuvana

 
Stragi21
Espace
*******
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 34
Lokacija: Drancy-Stragari
Auto: Laguna W204 Agila
Poruke: 5.488


« Odgovor #196 poslato: 17.05.2016. - 22:42 »
Podeli temuIdi gore

Za pocetak ocisti sve odvode, moguce da je zapuseno ili da se nije neka guma pomerila  ali to manje verovatno
Sačuvana

 
Radowi
Modus
***
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 22
Lokacija: Beograd
Auto: Clio III 2011, 1.5 DCI, 86 ks
Poruke: 240


« Odgovor #197 poslato: 18.05.2016. - 00:48 »
Podeli temuIdi gore

Ja imam clio III od septembra 2015, dosta puta je pran bas, kisa takodje, nikad nisam primetio nista da je mokro..
Sačuvana

Stragi21
Espace
*******
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 34
Lokacija: Drancy-Stragari
Auto: Laguna W204 Agila
Poruke: 5.488


« Odgovor #198 poslato: 19.05.2016. - 13:21 »
Podeli temuIdi gore

Nema to veze sa cliom vise je vezano za sva vozila.
Sačuvana

 
dewas
Twingo
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 29
Lokacija: Podgorica
Auto: Renault Clio 3, 1.5 dCi, 2008 god.
Poruke: 10


Drive The Change


« Odgovor #199 poslato: 24.05.2016. - 09:17 »
Podeli temuIdi gore

Skino sam zadnje suvozacevo stop svijetlo i sve rupe premazao silikonom, kao i gumu kuda prolaze kablovi.
Zatim sam na krovu gdje prolaze kablovi za gepek premazao silikonom dvije gume.
Takodje sam premazao silikonom i oko poklopca za gorivo.

Sinoc je padala kisa i jutros sam naso samo nekoliko kapljica u gepeku odmah iza zadnjeg stop svijetla, kod rupe gdje prolaze kablovi za svijetlo.
Kad napipam rukom imam osjecaj kao da dolazi sa krova.

U sustini sam zadovoljan, kako je bilo, ali praticu i narednih dana necu vracati tapacire.

Postoji li neki nacin da skinem lajsnu sa krova na slici ispod.

Sačuvana

 
ivanmcse
Twingo
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 30
Lokacija: Beograd
Auto: Renault Clio
Poruke: 8



« Odgovor #200 poslato: 25.01.2017. - 12:45 »
Podeli temuIdi gore

Drugari, jel ima možda neko ovaj problem.... od kako je ovaj minus originalni radio na Cliu 3 2008. uopšte neće da upali (i tako svake zime). Čim ode u minus on se ugasi, onda moras da mu resetuješ konektore, uneseš opet code i onda hoće da radi. Potom radi dan, najviše dva i opet isto.

Takođe na displeju gde pokazuje sat i temperaturu napolju, on pa neće da mi se ugasi kada ugasim auto i zaključam ga, već ostaje upaljen    tako da moram i njega da ugasim...

Ako ima neko neko rešenje za ova dva problema u zimskim danima, bio bi mu zahvalan... 
Sačuvana

 
Milenko_M
Scenic
*****
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 63
Lokacija: Beograd
Auto: Reno Clio 3 1,5 dci , Megan 3 1,5 dci
Poruke: 1.857



« Odgovor #201 poslato: 25.01.2017. - 16:19 »
Podeli temuIdi gore

Tačno to sve tako sam imao i ja na mom Cliu .Uzrok je bio slab akumulator.Kada se startuje motor napon padne i , motor upali ali posle ili radio ne radi ili displej upaljen  stalno.
Ako akumulator nije za zamenu onda ga povremeno dopunjuj.
Sačuvana

 
ivanmcse
Twingo
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 30
Lokacija: Beograd
Auto: Renault Clio
Poruke: 8



« Odgovor #202 poslato: 27.01.2017. - 16:51 »
Podeli temuIdi gore

Mislim da nije do akumulatora. Jer sam prošle zime uzeo Exide akumulator 72ah 720A(EN) koji je i mnogo jači nego što njemu treba, jer je moj 1.5dci.

Mislim da je od hladnoće....čim dođe do -3 ili više....on neće da radi. Inače tokom godine nemam nikakvih problema sa njim...

Sačuvana

 
mire
Espace
*******
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 41
Lokacija: Beograd
Auto: Laguna III GT 2.0T 205
Poruke: 12.947



« Odgovor #203 poslato: 28.01.2017. - 10:27 »
Podeli temuIdi gore

Da li si merio napon akumulatora? Godinu dana je više nego dovoljno da se akumulator isprazni.
Sačuvana

Whatever the problem is, Clint Eastwood is gonna fix it.
ivanmcse
Twingo
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 30
Lokacija: Beograd
Auto: Renault Clio
Poruke: 8



« Odgovor #204 poslato: 31.01.2017. - 14:15 »
Podeli temuIdi gore

Nisam merio, probaću. Ali to mi je bio isto problem i prošle zime kada sam kupio nov akumulator... :/
Sačuvana

 
mire
Espace
*******
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 41
Lokacija: Beograd
Auto: Laguna III GT 2.0T 205
Poruke: 12.947



« Odgovor #205 poslato: 31.01.2017. - 14:57 »
Podeli temuIdi gore

Moguće je da se akumulator ispraznio. Ako pretežno voziš kraće relacije, to nije ništa čudno. Ni hladnoća mu ne pomaže, naravno.
Sačuvana

Whatever the problem is, Clint Eastwood is gonna fix it.
pangor
Twingo
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 30
Lokacija: Beograd
Auto: Clio III 2012 1.5 dci 75ks
Poruke: 8


« Odgovor #206 poslato: 19.05.2017. - 21:27 »
Podeli temuIdi gore

Pozdrav,

da li neko ima dovoljno iskustva da proceni šta bi moglo da izaziva sledeću pojavu, u pitanju je 1.5 dci sa 75ks u clio 3 iz 2012. godine. Naime, kada prešaltam brzinu u višu, na primer iz 2. u 3., ako pri tome motor nije u nekom višem broju obrtaja tako da ga šaltanje spusti na manji broj obrtaja od recimo oko 1500, čuje se neko brujanje i oseća se vibriranje blagog inteziteta sve dok se motor ne vrati na neki optimalan broj obrtaja (recimo da se brujanje čuje u nekom dijapazonu od 1500 do 1800, najviše 1900 obrtaja). Onda brujanje prestane i sve zvuči normalno. Na instrument tabli imam indikator koji sugeriše promenu brzine i ovo se dešava i kada ispoštujem taj indikator i prešaltam odmah kada se on upali. Brujanje bih opisao kao prigušeni zvuk nečega što lupka o neki deblji lim u ritmu rada motora. Do sada sam čuo najviše mišljenja da se radi o nosaču motora, pa me zanima da li neko ima slično iskustvo ili neku drugu ideju. Inače motor super vuče i nema nikakvih problema sa radom, mirno radi u leru, nema nikakvih lampica i slično.

Hvala unapred.
Sačuvana

 
Stranice: Prev 1 ... 10 11 12 13 [14]   Idi gore
 
Prebaci se na:  


Renault Forum Srbija
Fotoaparati
Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF | SMF © 2015, Simple Machines Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.116 sekundi sa 38 upita.