Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Renault Forum Srbija
18.05.2013. - 09:24 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Fotoaparati 15% na proizvode iz programa Renault boutique - samo za clanove RFS u AK Francuz! AK Francuz, sponsor treceg skupa RFS u Jagodini
Stranice: Prev 1 ... 61 62 63 64 [65] 66 67 68 69 ... 75 Next   Idi dole
Autor Tema: GPS uredjaji - navigacija  (Pročitano 31091 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Cherokee
VIP
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 26
Auto: Renault Laguna 2 phase 1 1.9 dCi

Dieselhead

« Odgovor #960 poslato: 23.06.2012. - 23:37 »
Podeli temuIdi gore

Interesuje me da li neko ima ovaj GPS uredjaj i ako ima kako je zadovoljan.

http://www.dsmarket.rs/gps-navigacija/prestigio-roadscout-4150-full-eu/flypage.tpl.html

Cini mi se da je odnos cena kvalitet sasvim zadovoljavajuci?

Imam je ja skoro godinu dana, ja sam je kupio na akciji u Novelu za 8000.... S tim da je ova moja imala samo Adria regiju...

Moj savet ti je da ako hoces bas ovaj model da isto nadjes sa sto manje mapa, kupis memorijsku karticu i na nju stavis Igo primo i mape citave Evrope, nije potrebno nikakvo flash-ovanje uredjaja itd vec se podesi samo putanja do izvrsnog fajla

Ako te interesuje jos nesto pitaj
« Poslednja izmena: 23.06.2012. - 23:39 Cherokee » Sačuvana

while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
zoki_ns
Megane
Van mreže Van mreže

Starost: 31
Auto: Renault megane sedan 1.6 16V

Pozdrav svima

« Odgovor #961 poslato: 24.06.2012. - 00:06 »
Podeli temuIdi gore

Pretpostavljam da si ti uzeo ovaj paket
http://www.dsmarket.rs/gps-navigacija/prestigio-roadscoout-4150-bn/flypage.tpl.html

Trebalo bi da je sve isto sem sto je sto kazes ovde manje mapa, ali uzimajuci u obizr da je povremeno te mape potrebno update-vati slazem se da nema svrhe uzimati sa svim mapama.
Inace da li si zadovoljan sa uredjajem generalno, ima li prikaz kamera npr. u bg ili gde  ih vec ima, kakav je 3D prikaz, da li je brzina navigacije zadovoljavajuca, da li se desava da se zakucava ili zakoci po nekad?
Sto se tice bluberija ne znam ni sam, nesto mi nije zapao za oko pored svih tih opcija sto ima. Nisam siguran koliko su primenljive i kvalitetno uradjene na uredjaju koji kosta manje od 90 evra.
Kod ovog prestigio modela jedino sto mi se ne svidja je sto nema bluetooth ali nisam siguran i da ima da li bih ga koristio.
Sačuvana
Cherokee
VIP
Van mreže Van mreže

Starost: 26
Auto: Renault Laguna 2 phase 1 1.9 dCi

Dieselhead

« Odgovor #962 poslato: 24.06.2012. - 00:16 »
Podeli temuIdi gore

Sto se tice navigacije, ja sam generalno zadovoljan...

Nisam imao situacija da mi se zaglupi ili zakoci, uvek me je dovodio na zeljenu lokaciju, poenta je samo dobre mape ubosti...

Mislim da je generalno solidna navigacija... 
Sačuvana

while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
zoki_ns
Megane
Van mreže Van mreže

Pozdrav svima

« Odgovor #963 poslato: 24.06.2012. - 00:25 »
Podeli temuIdi gore

Hvala na odgovorima.
Sada da ubedim zenu da mi kupi za rodjendan Smiley
Sačuvana
bojssa
Modus
Van mreže Van mreže

Starost: 32
Auto: Megane 1.5 dCi dinamique comfort 74kw/101hp

« Odgovor #964 poslato: 25.06.2012. - 16:16 »
Podeli temuIdi gore

Ja koristim Blueberry, nije baš ispod 90 eura, možda par manjih modela a i to je stoga što ne plaćaš mape a ne zato što nije kvalitetna. Šljaka mi odlično, blutut je super, sam ubacuješ mape i programe koje želiš itd. Opet bih kupio isti uređaj u ovom rangu do 11.000 dinara, osim ako ne bih skupio više para za neki kvalitetniji uređaj.
« Poslednja izmena: 25.06.2012. - 16:17 bojssa » Sačuvana

zoki_ns
Megane
Van mreže Van mreže

Pozdrav svima

« Odgovor #965 poslato: 25.06.2012. - 16:27 »
Podeli temuIdi gore

Malo sam razgledao, sada se opet dvoumim izmedju to bluberry  i prestigio. Oba imaju argumente za. Ne vidim nista lose ni kod kog od njih.
Reci mi kod tog Bluberry-ja kakave su te sporedne opcije , tipa citanje pdfova, mp3 plejer, da li ima prikaz 3D,  da li ima punjac da mozes napuniti bateriju u stanu a ne samo u autu i da li se puni preko USBa?

Po ovome ovde trebalo bi da kosta manje od 11000 din   http://www.itsvet.com/proizvod/blueberry-2go569hd/comp_comp_pda/256/492
« Poslednja izmena: 25.06.2012. - 16:30 zoki_ns » Sačuvana
bojssa
Modus
Van mreže Van mreže

« Odgovor #966 poslato: 25.06.2012. - 17:20 »
Podeli temuIdi gore

Ovo ti je prošlogodišnji model, mislim da se sada retko nalaze u prodaji, nove modele imaš u katalogu u Tehnomaniji, gde sam ja kupio onomad, bili su malo povoljniji od konkurencije! Da, čitaju skoro sve standardne poznate formate, video i audio formate, još ako uzmeš sa HD-om, imaćeš mnogo bolju sliku kada gledaš filmove mada je i ovaj moj sasvim dobar. 5 inča zna biti malo robustna ali je jako pregledna, ima i 3D prikaz, imaš internu memoriju od 4 giga + ako kupiš kao ja mikro sd klase 10, i na nju staviš iGO Primo 2.2, bićeš zadovoljan. Ja na internoj imam iGO8 a na kartici Primo verziju pa pošto je iGO8 malo jednostavnija zbog opcija za korišćenje, u lokalu koristim više nju.. Od punjača za dom, jedino usb kabl koji kačiš na računar, ja ga tako koristim, mada baterija drži bar meni nekih 2.5 - 3 sata bez punjenja.

ps. Nemoj se dvoumiti, ako ti se sviđa Prestigio, uzmi nju, nećeš pogrešiti bilo šta da uzmeš
« Poslednja izmena: 25.06.2012. - 17:22 bojssa » Sačuvana

zoki_ns
Megane
Van mreže Van mreže

Pozdrav svima

« Odgovor #967 poslato: 25.06.2012. - 23:16 »
Podeli temuIdi gore

http://www.dsmarket.rs/gps-navigacija/prestigio-geovision-4500-bt/flypage.tpl.html

Sada mi je ovaj model zapao za oko

Ima li road scout generalno neke prednosti u odnosu na geovision modele?
Sačuvana
gagi75
Scenic
Van mreže Van mreže

Starost: 37
Auto: senic 1 1.6 Privilege

« Odgovor #968 poslato: 26.06.2012. - 00:40 »
Podeli temuIdi gore

vid vako svaki je dobar gledaj samo tipa koji moze program da se ubaci jer ot toga zavisi koje i mape idu tipa:igo8  primo igo garmin
ja preferiram igo8 (ajte isecite me)jer mape su ok imogu se lako naci fdok garmin ajd i one se mogu naci al 100 ljudi 100cudi
Sačuvana
zoki_ns
Megane
Van mreže Van mreže

Pozdrav svima

« Odgovor #969 poslato: 28.06.2012. - 09:46 »
Podeli temuIdi gore

Posle silnog razmisljanja i vecanja izbor se sveo na dva modela

http://www.pcpractic.rs/proizvodi/gps-navigacije-za-kola/8968-prestigio-geovision-5700eubtfm
Ovaj mislim da je izvesniji iako mu je cena malo jaca.

http://www.pcpractic.rs/proizvodi/gps-navigacije-za-kola/8957-prestigio-roadscout-5150bn

Ovaj isto deluje ok, samo mi se ne svidja rezolucija s obzirom da je ekran 5 inca

Najverovatnije cu danas otici i kupiti ovaj prvi.

I taman kad sam nasao sta cu nema ga nigde, sve rasprodato, ni u jednoj radnji u Novom Sadu.

Da li je neko cuo za ovu navigaciju
http://www.adacomputers.com/product.php?id=4983 
i kakvi su utisci ?
« Poslednja izmena: 28.06.2012. - 15:42 zoki_ns » Sačuvana
bojssa
Modus
Van mreže Van mreže

« Odgovor #970 poslato: 28.06.2012. - 19:44 »
Podeli temuIdi gore

Mislim da je 18000 dinara za navigaciju, a da pri tome nisi profesionalni vozač, previše!! Ova druga rezolucija je sasvim OK za prosečnog korisnika,mislim na 5 inča, i 480 x 272. Što se više premišljaš, više ćeš sam sebe zbuniti... Razmisli koliko mesečno prelaziš, od toga nepoznatim lokacijama i koliko puta godišnje obilaziš Srbiju i Evropu i eto ti odgovora šta ti je potrebno...
Sačuvana

SlObOdNi
VIP
Van mreže Van mreže

Auto: Clio II 1.5dCi , R19 1.8ie coupe cabrio 113 KS

Clio

« Odgovor #971 poslato: 28.06.2012. - 21:09 »
Podeli temuIdi gore

Ja bih vam pre preporucio da birate navigaciju prema kartama oblasti gde nameravate ili vec putujete. Dzaba navigacija ako nemas mape. Ziv primer je Carminat u Srbiji.

Manje vise, svaka je dobra, razlikuju se u par bitnih stvari.

A to za pdf, filmove... pazi kada ne poznajem nikoga ko to koristi na GPS-u nakon kupovine Iskreno, ovaj moj nisam ni gledao sta ima i da li ima.

Najbitnije je da nema bagovit softver, dobro pokrivanje sto se tice mapa, kvalitetan prijem GPS signala, punjac za auto i drzac za staklo i (jedna od bitnijih stavki) veliku memoriju i/ili mogucnost prosirenja. 4.3" je sasvim, sasvim ok.
Moj savet je da pogledate da li uredjaj podrzava SDHC standard inace cete ostati uskraceni za mogucnost da stavite karticu vecu od 2gb u njega.

Ja sam oduvek bio zadovoljniji Garmin mapama, posebno po inostranstvu, iGO je po meni tu autsajder. Po Srbiji, sarenoliko, ali bar mi Garmin pouzdanije i preciznije radi, pa ne cujem 28 puta od Kraljeva do Zlatibora da preracunava put kojim idem

iGO me je nekoliko puta tako dobro uradio, da mu ne verujem vise nista
Jedan primer je, od Dusanovca, Ustanicka do Palmoticeve:

Bulevar JNA-Slavija-Kralje Milana.
Tu pocinje show: provukao me je pored garaze ispod skupstine grada na Bulevar.
Potom me je bulevarom vodio uz Bulevar, od grada.
Trazio da uradim polukruzno na raskrsnici Bulevara i Kneza Milosa (inace je zabranjeno i stoji plavac) pa sam skrenuo levo.
Onda mi je trazio da uradim polukruzno kod Kosovske (gde je zabranjeno levo i takodje stoji plavac)
Sisao sam dole u Dzorza Vasingtona dok je jos preracunavao
Onda je izracunao da idem u 29. nov
Tu mi ga je bilo dosta i sam skrenem levo onom malom ulicom, izadjem na Hilandarsku, pa gore kroz Vlajkovicevu do Kosovske i onda u Palmoticevu.

Nisam hteo da ga pustim, ali kladim se da bih i Trg obisao

Nemojte da ga pravdate, najkraci put, najbrze vreme... ne sme da vodi tamo gde je zabranjeno, posebno u centru BG-a, a nije racunao ni najkraci put ni najbrze vreme...
Sačuvana

zoki_ns
Megane
Van mreže Van mreže

Pozdrav svima

« Odgovor #972 poslato: 28.06.2012. - 21:30 »
Podeli temuIdi gore

Ono sto meni treba je da je dobra pokrivenost u Srbiji, Madjarskoj i Grckoj, s tim sto to za Grcku bi mi trebalo jednom godisnje kada odem na more, madjarsku jednom dva puta godisnje, a u Srbiji po nekad, za vecinu vec znam put, ali po nekad ne znam pa onda da se ne bih smarao trazenjem po karti i ostalo zgodno dodje. Sto se tice dodatnih opcija verujem da ih ne bi koristio nakon pvrih mesec dana vecinu

Na ovo sam naleteo http://www.adacomputers.com/product.php?id=4983    sasvim slucajno danas, covek mi kaze da ako uzmem kod njih dobijam besplatno azuriranje mapa dokle god imam uredjaj, ali ja kontam da oni ubace tu stnadardan igo softver. Svidja mi se i to sto je veca rezolucija i ima sve od opcija. Jedino nisam cuo za tu firmu i ne znam koliko je pouzdana.
Sačuvana
SlObOdNi
VIP
Van mreže Van mreže

Auto: Clio II 1.5dCi , R19 1.8ie coupe cabrio 113 KS

Clio

« Odgovor #973 poslato: 28.06.2012. - 21:40 »
Podeli temuIdi gore

To besplatno azuriranje... u praksi bude do mape ne postanu prezahtevne za hardver uredjaja. Pa ne znam koliko moze da bude presudno u zemlji gde svi mape skidaju sa torenata

Inace, ja koristim SCG Route 2.6NT za Srbiju i CG, Adria Route 3.30NT za ostatak bivse SFRJ, NaviGuide Hungary 6.3NT za Madjariju i CityNavigator 2013.10NT za ostatak Evrope (ukljucujuci i Grcku)
« Poslednja izmena: 28.06.2012. - 21:41 SlObOdNi » Sačuvana

zoki_ns
Megane
Van mreže Van mreže

Pozdrav svima

« Odgovor #974 poslato: 28.06.2012. - 21:48 »
Podeli temuIdi gore

Da li neko zna koja je razlika izmedju Win CE 5.0 i Win CE 6.0 ili je to manje vise svejedno ?
Sačuvana
Stranice: Prev 1 ... 61 62 63 64 [65] 66 67 68 69 ... 75 Next   Idi gore

Prebaci se na:  

Renault Forum Srbija
Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.252 sekundi sa 38 upita.