Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Laguna 3 - odrzavanje i problemi

Započeo Stragi21, 08.04.2013. - 20:58

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

zokce

Diferencijal i zvono verovatno mogu da se prepakuju sa starog menjaca, ako tu nije problem.

mire

Tako je, samo ostaje pitanje da li su i brzine iste. Što se delova tiče, trebalo bi da mogu da se poruče preko mreže ovlašćenih. Naravno, prvo bi trebalo da se otvori menjač, da se vidi šta mu je.

SasaLaguna95

Citat: mire poslato 25.06.2025. - 08:57
Menjač možda i jeste isti, ali diferencijal u njemu sigurno nije.

Pisao sam u drugoj temi, možda nisi ispratio

Uglavnom, pojavio mi se neki zvuk kad upalim auto, (nebitno vruć ili hladan motor) kad pritisnem kvačilo zvuk nestane, kad pustim lagano cuje se lagano lupkanje, kad pustim kvačilo naglo onda zaklepece i na dodavanje gasa klepetanje se pojačava..ovo je kad auto stoji u mjestu
U voznj nisam bas puno primjetio mozda u prvoj i drugoj brizni..takodje sad mi se nekad cuje zvuk i sa pritisnutim kvacilom, ne isti ovom klepetanju ali lupka..
Obišao dosta majstora i ovlasteni servis čak, većina kaze da je zamajac, dok trojica misle da je mjenjac (lezaj neki)..

A kakav problem imaš?
My car = My rules !

mire

Realno, odeš kod majstora, skine se menjač pa se vidi da li je kvačilo ok ili nije.

Zoran_m

Kako razumeti ovu poruku ?
"Top up level oil"

Ulje na maksimumu na meraču i nivo antifriza OK

wcyber

crko senzor, kako drugacije.. mozda i samo kontakt na konektoru

Zoran_m

OK, hvala.
Otćiću do Krstevskkg da pogleda u čemu je konkretno problem.

rotirk

Pozdrav ekipa, imam lagunu 3 2014 godiste sa 260k na satu. Tipa prvo paljenje cujem kad otvorim vrata/prozir izvana do 4-5 sekundi lanac cini mi se i onda se stiša kao inace i radi sasvim ok cijeli dan. Svako naredno paljenje ok.

Majstor kaze da ne brinem.. napinjac ili lanac pitanje je sad?

zokce

Najbolje da posetiš još nekog majstora za stručno mišljenje.

wcyber

pokusao sam da nadjem koji uopste motor imas u laguni u tvojim prethodnim porukama, ali nigde nije navedeno :)

rotirk

2.0 dci M9R 110 kw, zaboravio navesti :)

wcyber

i na netu kazu da je to dobar sindrom za zam3nu lanca

The timing chain on the 2.0 dCi (M9R) engine is designed to last the life of the engine, but in practice, it should typically be inspected or replaced between 150,000 km and 200,000 km (approx. 90,000–120,000 miles). Due to potential stretching, it is crucial to replace it immediately if a rattling noise occurs at cold startup, regardless of mileage.

markofpi

Citat: rotirk poslato 29.03.2026. - 13:58Pozdrav ekipa, imam lagunu 3 2014 godiste sa 260k na satu. Tipa prvo paljenje cujem kad otvorim vrata/prozir izvana do 4-5 sekundi lanac cini mi se i onda se stiša kao inace i radi sasvim ok cijeli dan. Svako naredno paljenje ok.

Majstor kaze da ne brinem.. napinjac ili lanac pitanje je sad?

Slican simptom sam i ja imao dok sam vozio Scenic 2012. Prvo jutarnje paljenje i nekih 10tak sekundi taj metalni zvuk iz pravca dekle lanca. Posle zamene prede kao malo mace. Sad ne znam kakve su cene ali sam cuo da set lanca sa zamenom, doduse za 1.6 dCi ide i do 800e  :wtf:

rotirk

Hvala na informacijama, onda lagano da startam sa potragom ponuda za zamjenu, i ja sam cuo bar u BiH da je oko 500 e

markofpi

Super ako je tako, a ja bih obratio paznji da i delovi i majstor na kraju budu kvalitetni.