Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Veliki servis

Započeo Boki, 04.09.2008. - 16:08

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

MK3

@valjan

Drug, ispade ti nesto...

Sent from my SM-A307FN using Tapatalk

singer

Pa napisao je da NEMA DALJE.... :rotfl: :rotfl: :rotfl:

wcyber

to je jedini nacin da se obrise napisan odgovor :)  zamenis sve sa jednom tackom .. ili napises.. obrisah :D

valjan

Ma nisam navraćao više od mesec dana, otvorio zilion tabova, i slučajno upisao odgovor u ovu temu, pa sam na brzinu prepravio tačkom...

MK3

Ma zafrkancija Dako zivne malo tema

Sent from my SM-A307FN using Tapatalk

madwap

FYI - koga zanimaju trenutne cene velikog servisa, za 1.5 dci.

U ovlascenom Reno servisu, po ceni od 46 000 RSD, s obzirom da je auto usao u 8. godinu popust na delove je bio 35%, a na rad 5%. Interesantno je to da sam trazio ponudu i u januaru, i da je tada isti servis poslao ponudu na 55 000 RSD...

Od proslog velikog servisa je proslo 4.5 godina, i 55 000 km, a stanje delova posle tog vremena procenite sami.

Usput, poceo je da se cuje lezaj spanera PK kaisa, kao da nesto cese, u s tvari je taj lezaj bio "pri kraju"...

pedjak

Koji je to ovlašćeni?
Prvi out vidim takav (pred)račun.

TapaT

Jakota

Nista bez odmascivaca

Sto bi rekli nasi ljudi " moze ovo jos da tera "

Ali tako treba da se odrzava auto, pogotovo ko vozi dosta po gradu
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

Ap0calypto

Jel se odmašćivač naplaćuje po mlazu ili po konzervi?

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

madwap

Citat: pedjak poslato 16.04.2026. - 07:54Koji je to ovlašćeni?
Prvi out vidim takav (pred)račun.

TapaT

reno sava - nesto mi je pomenuo da je reno koncesiju preuzeo Emil Farey, svajcarci, na papiru pise Dacia, a onaj papir za prijem je stari kao pre... Tako da pojma nemam sta je po sredi. Ja sam trazio original reno delove, bar po kutijama sam to dobio.

madwap

Citat: Jakota poslato 16.04.2026. - 08:27Nista bez odmascivaca

Sto bi rekli nasi ljudi " moze ovo jos da tera "

Ali tako treba da se odrzava auto, pogotovo ko vozi dosta po gradu

Verovatno je moglo jos godinu dana, osim lezaja spanera PK, koji je poceo da se cuje... Pk nema tako izrazene pokotine, dok zupcasti ima tragove malih naprsnuca tu i tamo na po kojem zubu... Nisam slikao glatku stranu koja je postala prilicno glatka... Jedva sam procitao sa kaisa da je Gates sa reno znakom.

Jakota

Salim se ja, naravno da je bolje sto si uradio i sad si miran

Ali kad procitam odmascivac, wd i tako neke gluposti koje ljudi naplacuju to mi smesno
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

slavko_bgd

Kad pogledaš, trošak odmašćivača je manje od 1% iznosa celog računa i stvarno je smešno kada se nađe na računu.
Gledao sam svojevremeno fakture karoserijskih radionica na kojima je navođen tabak papira ( brusnog i zaštitnog) i pobrojani koturovi trake za odvajanje.
Neko mi nekada reče da je to smaranje i budalaština ali da mora da se provlači kroz račun iz računovodstvenih razloga, jer su kazne u slučaju inspekcijske kontrole jezive.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

markofpi

Citat: madwap poslato 16.04.2026. - 11:37Verovatno je moglo jos godinu dana, osim lezaja spanera PK, koji je poceo da se cuje... Pk nema tako izrazene pokotine, dok zupcasti ima tragove malih naprsnuca tu i tamo na po kojem zubu... Nisam slikao glatku stranu koja je postala prilicno glatka... Jedva sam procitao sa kaisa da je Gates sa reno znakom.

Skroz korektna cena za veliki servis u ovl. servisu.

Kako se cuo lezaj...klasican zvuk kad lezaj ode ili?

madwap

Citat: markofpi poslato 16.04.2026. - 13:13Skroz korektna cena za veliki servis u ovl. servisu.

Kako se cuo lezaj...klasican zvuk kad lezaj ode ili?
Ne, nego kao da nesto cese u ritmu okretanja pk kaisa... Dosta glasnije kad je auto hladan, pa se utisa posle 5-10 minuta.