Renault Forum Srbija

Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila => Tuning => Osnove tuninga => Temu započeo: Nenad 26.05.2008. - 14:18

Naslov: Chiptuning i upravljacka jedinica motora (ECU)
Poruka od: Nenad 26.05.2008. - 14:18
CHIPTUNING I UPRAVLJAČKA JEDINICA (ECU)

Upravljačka jedinica motora (ECU) je zadužena za ispravan rad motora, tj ona kontroliše i upravlja sa svim važnim parametrima motora. Ona reaguje na svaku promenu pritiska na gas i u odnosu na spoljašnje parametre, npr. spoljašnja temperatura, pritisak vazduha, temperatura motora... koje tokom vožnje prima kroz različite senzore koji sa velikom preciznošću prikupljaju te podatke te ih šalju u ECU i time prilagođava i kontroliše rad motora u nastalim uslovima.

Kako?
Svi ti podaci se memorišu u jednom čipu. ECU sve te podatke upoređuje sa svim fabrički zadanim parametrima koji određuju ubrizgavanje goriva, paljenje, pritisak turbine i Lambda sondu.Tačka paljenja se određuje prema opterećenju motora i spoljašnjim parametrima. Dalje se prema optimalnoj količini goriva i optimalnoj tački paljenja proračunava optimalni pritisak turbine.

Kroz ciljano kompjutersko programiranje naravno unutar područja tolerancije (zadanog fabrički) ti se parametri menjaju tako da maximalna snaga i maximalni obrtni moment uz obaveznu potrebu za dugi vek trajanja motora i minimalnom potrošnjom goriva stoje u najpovoljnijem odnosu za određeno vozilo.

Kroz to se dobijaa povećana snaga motora, a pogotovo pojačani obrtni moment. Pojačanje snage je između 20-40% kod turbomotora odnosno između 8-12% kod ostalih, a to se odražava kroz bolje ubrzavanje i nešto veću krajnju brzinu. Motor je puno "življi" i snažniji s time da je vek trajanja motora i njegovo svakodnevno korišćenje uz redovno servisiranje (kod kvalitetnog tuninga) jednak kao kod serijskog motora


Zaključak: uz iste uslove(način) vožnje vek trajanja motora ostaje isti, potrošnja goriva čak i manja, ali uz znatno bolja ubrzanja i krajnju brzinu.