Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Kvalitet goriva - gde tociti gorivo u Renault

Započeo Alhemičar, 24.03.2008. - 12:47

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

alexsasa

I svakom slucaju su nase cene, najblaze receno, kriminalne.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Byk

Citat: alexsasa poslato 13.06.2023. - 16:18
I svakom slucaju su nase cene, najblaze receno, kriminalne.

I nikome ništa. Svi srećni.

alexsasa

Pa kada dodju izbori ispadne tako.
A kada setas ulicom vidis nesto drugo.

mire

Citat: Byk poslato 13.06.2023. - 14:16
Rast cena kod nas ima veoma čudan efekat. Što su cene jače, izgleda da kupaca ima sve više. Ne samo gorivo, već sve ostalo...

Pre neki dan idem kroz Maxi i čujem da dvoje zaposlenih komentarišu da im je pad prometa oko 45% u odnosu na "srećna vremena". Nisam siguran koja su to vremena, ali verovatno pre korone. Dakle, neće biti da kupaca ima više. A realno, i sam vidim šta se kupuje, a i kakva je ponuda robe.

Pri tome, "moj" maxi je bio u vrhu po prometu i ponudi robe u zemlji. Ne znam kakav je sad na rang listi, ali vidim da je bleda senka onog od pre nekoliko gdina...

Byk

Ja kupujem u glavnom u Mega Maxi-ju na Adi, ili u Lidlu. Ono što mogu da vidim je da su korpe/kolica pune, i uvek je gužva. Možda nije realna slika potrošnje ali li bih rekao da bez obzira na enormno povećanje cena ljudi i dalje kupuju istim "tempom". Ovo isto važi i za shopping centre, rekao bih da ljudi kupuju nikad više... Naravno, poznajem i puno ljudi koji sebi jedva priušte osnovno.

Ćimo

Sto je fora,poskupljenja drzavi odgovaraju zbog naplate vecih poreza...

mire

Nisam stručnjak za ekonomiju, ali ima neka teorija da podizanje cena (i dažbina) samo do neke granice povećava prihod. Nakon te granice on pada.

valjan

Što je i logično, ljudi će kupovati samo ono što mogu da priušte sa novcem koji imaju, odbacivaće polako jedno za drugim sve čega mogu da se odreknu. To se pokazalo i u praksi kroz istoriju, ne samo u teoriji...

Byk

Ja sam se već dosta toga odrekao. Voda je stigla do grla.

Radonja

Dugo sam sipao BMB na NIS-u najvise zbog njihove kartice "sa nama na putu" i recimo da sam bio zadovoljan, sipam iskljucivo 95, sipao sam i 100 redovno nekih godinu ipo dana i nisam primetio nikakvo poboljsanje ni u snazi ni u potrosnji. samo da mi je dzep nesto tanji i vratio se na 95.

Zadnjih meseci mi se desilo nekoliko puta da mi se zacuje zvuk ventila da lupkaju pri kretanju  (isto kao na starijim vozilima kad je gorivo lose).

Pre nekih 6 meseci sam presao ili bolje receno vratio sipanju na MOL pumpi (Juzni bulevar) i zadvoljan sam, imam neki "mozda" subjektivni osecaj da auto ipak ide malo bolje i da mirnije radi, sto se tice potrosnje nisam primetio neku razliku.

Kako ste vi zadvoljni benzinom na MOL-u?

markofpi

Ja sam 2x simao na MOLu pred odlazak na more i osecaj je bio da je motor nekako pitomiji, kultivisaniji, da nesto manje trosi, a ujedno i mrvu zivahniji.

@mire
Tako je...realni prihodi su samo i iskljucivo ako postoji potrosnja koja se odrzava ili povecava vremenom. Sve ostalo su samo kratkorocne mere.

lucaray

Ja isključivo nis petrol,skuplji dizel...

Sasa_NS

Sipam uglavnom na Eko i Petrol pumpama. NIS izbegavam jer sam jednom na Puntu morao menjati filter goriva (celu pumpu tačnije) i prati rezervoar zbog njihovog goriva (pumpa u komšiluku).  Imaju brdo starih pumpi koje su Rusi samo renovirali spolja a rezervoari su stari ko zna koliko i ko zna šta sve ima na dnu. Takođe, ako vidim da cisterna toči - odem na neku sledeću pumpu. Ubeđen sam da se tada svašta podigne sa dna a filtracija prema pumpama je slaba ili možda čak i nikakva...