Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Ukradena vozila - crna lista

Započeo SlObOdNi, 26.10.2011. - 20:11

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

bane.lukic

Sebastijane, mislim da se ne razumemo. To što ti pominješ to je traffic signal male snage koji radio aparat u kolima može da prepozna i po automatizmu može da prebaci na njega. Obično na ekranu radio-aparata stoji znak "i" ili "traffic". Ovi predajnici se stavljaju na određena mesta uz putnu infrastrukturu i pokrivaju područje od nekoliko kilometara.

Ono što sam ja pominjao je vezano za Coyote i TomTom Traffic servise, s tim što ta dva servisa rade na različite načine. Coyote servis je crowd-sourcing servis (kao npr. Waze navigacija), dok TomTom Traffic servis na nekoliko načina prikuplja podatke o saobraćaju, a jedan od njih je i aktivno praćenje položaja vozila u realnom vremenu (kao što radi npr. Google Maps praćenjem telefona za koji pretpostavi da je na putu). Oba ova servisa moraju da imaju aktivnu konekciju sa serverom i pristup trenutnom položaju vozila, kako bi dali relevantne podatke.
Renault Scenic I ph2 1.6 16V 107KS, Renault Megane II ph2 2.0dCi 150KS, Renault Twingo I ph1 1.2 8V 58KS

Sebastijan

Da, jasno je da su u pitanju različiti sistemi. Ja sam pomenuo stariji kada nije bilo ni mobilnih tel. niti navigacije u vozilima.
Gluvom priču pričati!

simke_08

Citat: simke_08 poslato 03.08.2019. - 11:12
Juce/nocas ukraden Clio 4 2015 god crne boje na Medakovicu, drugarica/koleginica ga je tek kupila mesec dana mozda.
Nije imala zastitu. Postavicu sliku cim budem imao.

BG1695GZ

Epilog cele price...

Posto je devojka znala par lopova tu u njenom kraju pocela je bas da zove sve zive i posle 2-3 dana je saznala da je auto tu, da je jos uvek tu negde 'ziv'. Rekli su joj cenu preko tih sitnih lopova  i ako hoce njen je. Pristala je, imala je tipa 24h da nabavi pare i dali joj telefon. Dogovorili se da u odredjeno vreme tipa 9 ujutru sedi negde u gradu na stanici i ceka. Cekala je 3-4 sata tako i posto je vec bilo podne digla ruke, tipa izradili je ljudi jbg.. Eto ti poziva. Objasnili joj gde je auto, od prilike gde zivi pa prva levo druga desno, pa levo, pa levo, pa levo i negde je sajao u cosku na trotoaru.. Sve su joj vratili i gopro sto je bio u gepeku i sve stvari samo je bila ja mislim brava od kontakta malo razvaljena..
Posto je nestanak auta prijavila policiji, sad kad je dobila auto je pozvala policiju da im kaze da je nasla auto. Dolaze oni i prave zapisnik ili sta vec treba da rade i kao moramo da odnesemo auto. Ajde nekako pristane. Posle dan dva zovu je iz policije inspektori i kazu nasli smo ti auto. Hahaha show. Misli se ona nasla ga je sama. Debili.

Inace auto joj je ukraden jer je neko, slupao isti auto i trebali su da ga prepakuju, trebali im delovi.

Inace isto interesantno je da kad su njoj vratili kola, skoro pola vrednosti auta je platila da bi ga dobila nazad, je da su ukrali opet nekom liku tj njegovoj zeni. Ali taj covek ih je nekako ubrzo nasao i razbucao.  :bat: tako da su drugi put ukrali pogresnom coveku kola :help:

Sve ovo kad sam cuo bio sam jako zatecen, sta se sve dogadja a da nismo ni svesni, kakvi ljudi setaju oko nas ni ne razmisljas o takvim traumama, iznudama i otkupima. Ne ponovilo se nikom.

mire

Jutros vidim na parkingu da su komšinici na pežou razbili oba stakla na zadnjim vratima. Pozovem je, javim, a ona mi posle kaže da joj je na zadnjem sedištu ostala kesa sa dve haljine. Jednu su odneli, a druga je ostala tu i videla je nekoliko krvavih fleka na sedištu i na haljini. :fiju: Neverovatno...

Byk

Narkomani.

Sent from my P30 Pro

Mrki

i ostalo sa njihovog kanala   :hmm: :blink: :blink: