Zimski pneumatici - gume

Započeo toni67, 19.05.2008. - 07:49

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

alexsasa

Citat: DRSRB91 poslato 01.02.2026. - 20:33
Sve te testove sam gledao cak i na yt sam gledao Ceski yt kanal kako testiraju 7 modela....
Nisu meni bili problem sami testovi, nego prosto misljenje nekoga ko vozi te gume. Svakako sam ih uzeo pa se nadam da ce se dobro pokazati.
Jedino u sta sam se razocarao iako sam trazio da mi DOT bude blizi ovoj godini, dobio sam 8 meseci staru gumu.... Al dobro sta je tu je....
I ja bih tako izabrao, za tih 8 meseci ne brini, taman je "odlezala" koliko treba. Za normalnu voznju je vise nego dobra, po snegu i ledu si sigurniji samo pamet u glavu kao i sa mnogo skupljom.
Puno bezbriznih km da predjes sa njom

Sent from my iPhone using Tapatalk

DRSRB91

E hvala, nadam se da ce biti tako. Iskreno, danas sam presao 40 km sa njima i osetim dosta razlike u upravljivosti i mekoci, pa cak i nivo buke je dosta manji u kabini pri 80 km/h nego li sa tigar wintera ( stara sara ). Sve u svemu uzete su pa sta bude.  :lopta:

Verujem da ce biti bolja nego tigar wintera koju sam imao na autu ( stara sara ), posto sam pre par nedelja nakon topljenja snega naleteo na vecu kolicinu vode gde sam sa 60 km uleteo u to i bogami je bilo cupavo, sreca pa je bio pravac. Opet nemam velika ocekivanja od nisko budzetne gume, samo da traje, da bude pouzdana i po mokrom, sto ce biti ovih dana prilike da se testira. Mada nova guma je verujem nova gde ona nece odmah pokazati svoje mane....

[Nemoj da odgovaraš sam sebi, ima opcjia edit]

wcyber

zato sam i rekao, uzmes conti ili vec koje ozbiljnije all season gume, za Vojvodinu mnogo bolji izbor

alexsasa

Citat: DRSRB91 poslato 04.02.2026. - 23:34
E hvala, nadam se da ce biti tako. Iskreno, danas sam presao 40 km sa njima i osetim dosta razlike u upravljivosti i mekoci, pa cak i nivo buke je dosta manji u kabini pri 80 km/h nego li sa tigar wintera ( stara sara ). Sve u svemu uzete su pa sta bude.  :lopta:
Nema greske sa novim zimskim gumama, na niskim tempereaturama srednja klasa je u rangu sa premuim AS gumama tako da nemas brige. Prelistaj druge forume, pa zakljuci sam kako se premium AS po malko ozbilnjjem snegu ili bljusgavici ponasaju posle duze voznje po vrelom afaltu(par sezona).

Sent from my iPhone using Tapatalk

wcyber

Istina, za svaku gumu je znacajno da li auto stoji celo leto napolju na suncu ili je garaziran na nekoj normalnoj temperaturi.. s druge strane, ja sam vozio conti zimske gume nonstop i preko leta, pa im nista nije falilo .. ali opet napominjem, auto stoji u garazi  :pije: