Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Hladnjak rashladne tecnosti motora- Problemi, iskustva, saveti

Započeo renault_bgd72, 05.11.2011. - 10:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

valjan

I anitfirz i destilovana - imaš za 150-200din one merače, pa ga ubodeš u posudu i vidiš sa njim čega treba da dodaš. E sad, ima više vrsta antifriza (pisano je već o tome ovde), i nije dobro mešati različite vrste, i ne daj da te zavara boja jer boja ne ozačava ništa, proizvođač sam bira boju po svojoj slobodnoj volji. Ipak, ako je to što imaš u posudi braonkaste boje, onda je vreme da se sve ispusti pa zameni novom mešavinom...

mousewho

Pre 10-ak dana sam radio veliki servis i između ostalog mi je sipao i 3l antifriza. Valjda je pregledao stanje hladnjaka. :hmm:

Megane 1.9D

verovatno ti je ispustio sve iz hladnjaka sto si imao i sipao 3lantifriza i 3 4 l vode u zavisnosti koliko ti staje rashladne tecnosti. to je sasvinm dovoljno za ove nase mrazeve i verovatno ti tacla ledelja preko 30 tako da si miran narednih 4 5 godina pod uslovom da nigde nista ne pusti antifriz
ja sam narkoman, dizel tece mi kroz vene

coles

Imam Scenic 2006 1.9 i primemtio sam da se zagrteva,otvorio poklopac rezervoara za rashladnu tecnost i on je bio potpuno prazan.Dodao sam 2 litra destilovane voe.Da li neko zna gde je mogla da iscuri tecnost .Hvala

Ap0calypto

meni se desilo, slucajno otvarao haubu. nema pokopca na antifrizu, kad on nekako pao kod ventilara dole na nekom nosacu. ko zna koliko je tu stajao i koliko sam srece imao sto nije otpao. sad imam pola boce a bila je puna.
"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

slavko_bgd

Citat: coles poslato 08.03.2014. - 12:46
Imam Scenic 2006 1.9 i primemtio sam da se zagrteva,otvorio poklopac rezervoara za rashladnu tecnost i on je bio potpuno prazan.Dodao sam 2 litra destilovane voe.Da li neko zna gde je mogla da iscuri tecnost .Hvala

Bilo gde u rashladnom sistemu. Curenje spolja možeš lako uočiti ako je u sistemu bio antifriz po flekama na crevima, spojevima, hladnjaku. Može da curi i grejač u kabini a može ne daj Bože da postoji problem sa glavom motora ili zaptivačem glave. Proveri takođe da slučajno nema fleka na čepu ekspanzione posude, što bi moglo voditi ka problemima u vezi sa ventilatorom hladnjaka, termostatom ili ne daj Bože dihtungom glave motora....
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

zokce

Ako vec nisi gledao, i ne znas da pogledas, svakako teraj kola kod majstora.

coles

Bila je pukla t racva i tu je curila tecnost da li neko zna koliko crtica na digitalnom pokazivacu temperatue motora je ukljuceno kada je optimalna temperatura motora

Milenko_M

Kod mene na Clio 3 je uglavnom na 4 crtice ali nikada nije fiksne nego se šeta uglavnom jedna manje ili više.Nisam primetio da ide preko 5.

hamell

Da li ima neko iskustava sa AVA hladnjacima?

http://www.ava-cooling.com/en/home.html?no_cache=1/

Koje marke hladnjaka jos dolaze u obzir?
Jedino ne bih uzimao najjeftinije (pretpostavljam da su kineski).

tasicss

I mene isto interesuje, marka je nepoznata kod nas.
"Never drive faster than your guardian angel can fly"

Law

https://www.youtube.com/watch?v=-INC2Y2Hrhs&feature=youtube_gdata_player
Hteo bi odradim ovo na svom autu. Koje hemijsko sredstvo biste preporučili za pranje hladnjaka?

baki800

Smac ili axel odmascivac naprskas pustiš da odstoji i ispuskiras.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Law

Hvala. Koliko su ta sredstva agresivna, mogu li oštetiti hladnjak?

baki800

Pa agresivna su prilicno, ali tesko da ce da pojedu hladnjak :)