Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Tipične informacije o održavanju Renaulta
»
Tema:
Auto perionice - nasa iskustva
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
...
24
25
26
27
28
Idi dole
Autor
Tema: Auto perionice - nasa iskustva (Pročitano 209559 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
jajajaja
Kadjar
Trenutno vozim: Megan III 1.5 dci karavan Clio 2 1.2 16v
Pol:
Starost: 40
Odg: Auto perionice - nasa iskustva
«
Odgovor #405 poslato:
06.03.2018. - 12:05 »
Zvao sam jutros da se raspravljam, i ostalo da mi jave. Posle sam se smirio i rekao im da nema veze, perem tu sto godina, itd. Bitnija mi je ta saradnja od patosnica. A bas su dobre :/ 3900 dinara sam platio, odlicne kadice.
Sačuvana
super_koza
Megane
Trenutno vozim: Scenic 3, Scenic 4
Pol:
Starost: 137
«
Odgovor #406 poslato:
15.07.2019. - 02:01 »
Da malo osvježim temu...
Imam Kerher (Kärcher) i povremeno perem auto njime. On na sebi ima posudu za šampon, ali se ne napravi pjena, nego je više efekat kao da sam istresao kofu sapunice na auto, jako brzo spadne. Razmišljam se da uzmem šprice za beskontaktno pranje, pa da vidim kako to funkcioniše...
Za oko su mi zapale ove dvije:
https://www.amazon.de/K%C3%A4rcher-2-643-147-0-Schaumd%C3%BCse-FJ/dp/B00HH9QI1C/ref=sr_1_3?camp=1638&creative=6742&keywords=schaumkanone+k%C3%A4rcher&linkCode=xm2&linkId=1b3aa85434a180e3558ac3c0a3586ef4&qid=1563142839&s=gateway&sr=8-3
https://www.amazon.de/AutoCare-Schaumd%C3%BCse-K%C3%A4rcher-Schaumlanze-Hochdruckreiniger/dp/B07C2NF5WB/ref=sr_1_3?keywords=schaumlanze&qid=1563147413&s=gateway&sr=8-3
Jedna je 13€, a druga 21€.
Ima li neko iskustva sa ovim stvarima? Isplati li se dati novac na ovo?
Sačuvana
wcyber
Espace
Trenutno vozim: Scenic II ph1 1.9 dci 120PS Scenic III ph3 1.5 dci 110PS
Pol:
Starost: 45
«
Odgovor #407 poslato:
15.07.2019. - 09:09 »
Pa nije 130 i 210 eura pa da se premišljaš toliko
Sačuvana
Sebastijan
Kadjar
Trenutno vozim: Renault Laguna II Grandtour 1.9dci 88 kW
Pol:
Starost: 70
«
Odgovor #408 poslato:
15.07.2019. - 10:54 »
Nikakva skalamerija ne može da opere vozilo, mora ručno sunđerom na kraju svih špricanja mašinerijama, šamponima i sprejevima. Dobra stvar je posle svega voskiranje.
Pre par dana sam prevremeno obnovio registraciju. Tu je i perionica i prali su mercedes poznatog najstarijeg vlasnika velikog lanca trgovine i proizvodnje. Na kraju pranja penušavi sunđeri i ručna "masaža" vozila pa ispiranje mlaznicama mašina za pranje vozila.
Sačuvana
Gluvom priču pričati!
wcyber
Espace
Trenutno vozim: Scenic II ph1 1.9 dci 120PS Scenic III ph3 1.5 dci 110PS
Pol:
Starost: 45
«
Odgovor #409 poslato:
15.07.2019. - 10:57 »
Ma da .. ume da ostane sloj... nezgoda sa tim karherom je sto ako preteras sa pritiskom mozes da ostetis auto ..
Sundjer jeste najbolji za pranje ... ja uzmem obicno crevo pustim da lagano curka voda iz creva iznad sundjera i imam momentalno i ispiranje onoga sto sundjer prebrise
Sačuvana
super_koza
Megane
Pol:
«
Odgovor #410 poslato:
15.07.2019. - 11:05 »
Nije zbog cijene, nego sam rad da kupim bolju. Na internetu kažu da je ova no name bolja, ali mi je to malo čudno...
Ovo je super da se skine zemlja, pijesak ili nešto što se uhvatilo za lak. Poslije toga još brzinski sunđerom i super.
Sačuvana
Sebastijan
Kadjar
Trenutno vozim: Renault Laguna II Grandtour 1.9dci 88 kW
Pol:
Starost: 70
«
Odgovor #411 poslato:
15.07.2019. - 11:10 »
Isto ja, predhodno mlaznicom na kraju creva, poskidam prašinu i sitan pesak da ne grebe lak posle kada sunđerom perem.
Sačuvana
Gluvom priču pričati!
super_koza
Megane
Pol:
«
Odgovor #412 poslato:
15.07.2019. - 12:33 »
Uzeo Kerher i dva neka šampona, jedan obični i jedan kao pjena.
Taman ću isprobati klasični Kerher sa šamponom i ovaj dodatak sa pjenom. Mogao bih probati i ovaj dodatak sa običnim šamponom, da vidimo da li će i ova kombinacija pjeniti...
Sačuvana
akaboka
Megane
Trenutno vozim: Clio III,1.2 16v
Pol:
Starost: 38
«
Odgovor #413 poslato:
12.11.2022. - 14:58 »
Gde perete kola?
Mislim na komolet pranje, da ne perete i ne usisavate vi.
Ko ne mrlja jednom krpom pod pa staklo. I ko ne preka "mirise"
Sačuvana
pedjak
Megane
Pol:
Starost: 43
«
Odgovor #414 poslato:
12.11.2022. - 17:28 »
Eee, večita borba sa perionicama. Jedino da gledaš šta rade, pa da bude čovek siguran.
Neki vrte krpe, i iskoristiće ih nekoliko za tvoj auto, a zatim i na sledećem, po vrlo upitnom redosledu. Tako da je opet svejedno.
Pranje je sve skuplje, usluga tu i tamo. Svi sada postaju ditejleri, nude koješta, prave fotke na isti fazon za Instagram, a na kraju malo ko valjano opere automobil.
U starom kraju sam imao jednu perionicu, malo neuglednu, ali je dobro prao. Kupovao sam mu i krpe. Za smešne pare mi je voskirao čvrstim voskom. Ali jbga, sada mi baš ne odgovara da idem.
Pomirio sam se:
Spolja puškiram sam, relativno često. Ne brišem, ne usisavam. Auto je nepušački, nema obrokovanja (možda ponekad neke grickalice, većinom komadne, da ne mora da se grize
), stoji u garaži. Svakako povremeno (ređe no što bih voleo) ide na dubinsko, a ovih dana idem da mu operu sedišta (samo prednja, jer se samo ona i koriste), pre nego se pogorša vreme.
Za komplet ostavim gde peremo i službene, kada mi se učini da je vreme.
Pre neki dan sam odmastio šoferku iznutra, jer iz perionica izađe prividno čist, dok ne udari sunce ili dok ne krene da magli. Spolja stakla namažem rain repelentom, 2x godišnje.
To mu je što mu je. Za 12 godina star auto nije loše.
TapaT
Sačuvana
Ap0calypto
Koleos
Trenutno vozim: Citroen C4 Picasso 2.0HDI EGS "Black mamba"
Pol:
"opinions are like assholes,everybody has one"
Starost: 39
«
Odgovor #415 poslato:
12.11.2022. - 19:22 »
Prestao sam da vozim auto kod perionica. To koriscenje istih krpa, znaci da ja posle provedem puno vremena ciscenje stakala. Kad su jako prljavi, odvezem na Sonax perionicu. Pena, pranje, ispiranje, nikakvi tecni voskovi. Povremeno predjem glinom, pa opet na ispiranje. Onda brisanje, čistim auto peskirima i "jelenskom". Voskiranje oko 2 puta godisnje, poliranje po potrebi. Unutra koristim K2 sprej za plastiku, pa sam miran što se prašine tiče. Jeste da mi treba od 1 do 3 sata, ali je bar uradjeno valjano.
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
Sačuvana
“A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion.”
— Robert Todd Carroll
akaboka
Megane
Trenutno vozim: Clio III,1.2 16v
Pol:
Starost: 38
«
Odgovor #416 poslato:
12.11.2022. - 19:57 »
Automobil je nov, stvarno mi greota da ga mazu nekim sredstvima ili pod brisu pa meni instrument tablu.
Ne ocekujem neki poseban tretman, ali posten posao i automobil da nije muljava stakla.
Tako da ne znam gde ici
Sačuvana
Štampaj
Stranice:
1
...
24
25
26
27
28
Idi gore