Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
T

Obnova rukohvata za vrata

Započeo tiptap, 17.11.2011. - 22:04

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

zokce

Stragi21

Danas odradio

zligri

Rešio sam da odradim rukohvate i ručice. Na levoj slici je kako je bilo pre, a na desnoj je odrađeno plastidip-om pre skoro godinu dana, Pošto se plastidip poceo guliti i skidati sve je vise podsećalo na original

Evo kako je ispalo posle 2 sloja prajmera, 3 sloja boje i 3 sloja laka.

Prvi sloj prajmera se suši vrlo brzo, pa sam drugi sloj naneo nakon 5, 6 min. Za sušejne drugog je potrebno nešto malo više. Slično je i sa farbom, s' tim što nakon 3, sloja sačekajte bar oko pola sata. Lak sam naneo u 3 sloja, 10ak min nakon prvog soja idedrugi, a nakon bar 30 min i treći. Ručice i rukohvate nisam dirao 12h, da se sve lepo osuši.

Rukohvati na sebi imaju par ogrebotina, ali se ne primećuje ovako, tek ako se baš zagleda. A ručice su ispale fenomenalno, bez mane  :). Sledeća na redu je instrument tabla, farbanje i zamena onog narandžastog svetla u belo

zli

chika.doctor

lepo ispalo.. :D
a za instrument tablu, nema farbanja, samo smd diode se menjaju.. ;)

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

vojkan85

Ne znam da li se mozda vise isplati da se stavi folija na rukohvate? Jako lepo moze da se uradi, ali ne znam koliko kosta. Neko daje dosta dugu garanciju na folije. Mada, i ovako ce dugo da traje ako se lepo pripremi i ofarba kako treba.

zligri

Citat: chika.doctor poslato 26.05.2015. - 13:40
lepo ispalo.. :D
a za instrument tablu, nema farbanja, samo smd diode se menjaju.. ;)

Ima nešto sasvim malo  :). Hoću da uradim ovako sivo

zli

chika.doctor

aaa, na to si mislio.. :D
ako treba pomoc za diode, zovi ;)

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

zligri

Citat: vojkan85 poslato 26.05.2015. - 15:49
Ne znam da li se mozda vise isplati da se stavi folija na rukohvate? Jako lepo moze da se uradi, ali ne znam koliko kosta. Neko daje dosta dugu garanciju na folije. Mada, i ovako ce dugo da traje ako se lepo pripremi i ofarba kako treba.

Neko spomenu da se folija loše drži i da se prlja. Mislim da je ovo mnogo jednostavnije rešenje od folije. Za bocu laka, boje (silva+crna) i prajmera mi je trebalo ~ 1400din. Moja preporuka je da uradiš bojom.
zli

vojkan85

Uradicu kada se vratim sa mora, posle 20.06., pa cu okaciti fotke. Farbacu ;)

Kaso

Ja sam skinuo samo "poklopac" rukohvata. Kad sam vidio da treba da se skida tapacirung da bi se skinuo komplet odustao sam.
Osmirglao sam olinjale rucke sa sundjerom i ferijem i sad izgleda ni manje ni vise nego pristojno :)

Ovo je nakon "smirglanja" (prije sam zaboravi da slikam ali ko god ima megane zna kako to sugavo izgleda)

Zanimljivo je da pored 2 toraksa koja skoro i ne drze ovaj drugi dio postoje i neki srafovi koji ga drzi i vjerovatno se nalaze sa druge srane tapacirunga(zato sam i odustao da skidam).

darec032

Toreksi drze ceo tapacir za vrata, imaju dva ovde, jedan iza rucice za otvaranje vrata i jedan kad se podigne tapacirani deo. A drugi deo rukohvata je pricvrscen sa unutrasnje strane, da bi se skinuo, mora da sa skine tapacir i osrafe srafovi sa unutrasnje strane. Nije tesko skidanje tapacira, skidao sam sva 4 da bih ih oprao.

Delfin

e kako se skida tapacir...?

neko kaže samo se podige odozgo na gore

Saćipko

Ima opisano detaljno. Ja sam opisivao. trazi u temi uradi sam... Poptavljao sam HF dugmw u bravi
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

darec032

Ima na jutjubu dosta klipova o skidanju tapacirunga, mislim da je najlakse odgledati video. Skidao sam prednje i zadnje tapacire zbog pranja, ima razlike izmedju njih.

Boxi87

Ja sam rucke sredio sa zeninom kozmetikom :) Ona guma na ruckama je bila u ocajnom stanju, plus su mi ruke cesto bile crne od nje i lepila se za kozu. Uzeo sam uljani skidac laka za nokte, premazao rucke i sacekao 5 minuta. Pa onda kanuo jos malo na zeleneu/grublju stranu sundjera za sudove i udri... Trebalo mi je petnestak minuta po rucki da skinem komplet gumu i sad se sijaju kao nove. Pri tom nisam skidao rucke sa vrata...