Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
T

Obnova rukohvata za vrata

Započeo tiptap, 17.11.2011. - 22:04

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mire

Svratio sam danas u farbaru da kupim boju da bih sredio par ogrebotina koje su mi napravili na parkingu. Dok sam čekao da mi umešaju boju, došao je čovek sa plastičnim komadom enterijera iz nekog pežoa i tražio da mu naprave takvu farbu. Na moje ogromno iznenađenje, odgovor je bio da to može.

Zamolio sam posle da pogledaju moje rukohvate na vratima i rekli su mi da može da se napravi odgovarajuća boja, a da se "gumeni" osećaj pravi lakom koji takođe imaju. Pokazali su mi i površinu koja je tako prefarbana i mogu vam reći da je osećaj čak i bolji nego na originalnim ručkama.

E, sad... Cena. Potrebno je potpuno očistiti fabričku boju, onda se nanosi prajmer za plastiku, pa boja (oko 450 dinara 100ml, a ako je u spreju onda oko 900) i na kraju taj lak za koji će mi posle praznika proveriti da li uopšte može u sprej, ili mora da se nanese kompresorom.

U svakom slučaju, nije baš jeftino, ali po onome što sam video, rukohvati mogu da se vrate bukvalno u stanje kao iz fabrike, a možda čak i da budu bolji.

zokce

Čekam detalje, merkam da rešim poklopac za radio i ostalo uz to.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

mire

Pozvaću posle praznika da pitam. A da li ću da radim, ne znam... Nije mi puno oštećena ručka, a i samo vozačka ima oštećenja. Ako mora na kompresor, verovatno neću raditi.

Grle

Ovo i mene interesuje..
Ja sam sa ručki već skinuo originalni sloj jer je bio jako oštećen. Sada otkrivam odgovarajuću proceduru i srestvo za farbanje....
Do sada mi je plastidip bio jedina opcija ali evo, možda je ovo druga opcija...

milancheshow

Iz nekog razloga ne mogu da pisem u temi "renoviranje plastike u kabini za manje od 500din"  ...da ne otvaram novu temu, nemam problem sa rukohvatima ali centralna konzola u autu mi je uzasna za razliku od ostatka enterijera... gumirani sloj se pohabao...  vidim da se to resavali na razne nacine: ulje za kocnice, nitro razredjivac, aceton... razmisljao sam da ne farbam uopste posle skidanja tog gumenog sloja pa me zanima sta je najbezbednije i najefikasnije, a da ne ostavi tragove na lakiranoj plastici ispod posto ne bih farbao ako ne moram... gulio sam noktima i sl. ali ide jako sporo, gotovo nemoguca misija... ima li nekih novih iskustava? da li je neko probao sa Permetal-om?

spavac

Evo su moji, zreli za obnovu. Bas su istroseni. Razmusljao sam da uzmem camo plasti dip i da krenem to da radim mada bih najvise voleo da mi to odradi neko ko se time bavi. Niti sam vican niti imam vremena niti imam para za nov auto :-)

Sent from my D5803 using Tapatalk

djiuliju

Ako imas FB, potrazi Reparacija prekidaca, lik radi ekstra, oko Nisa se negde nalazi

spavac

Hvala druze. Jel radi i rukohvate?

frenchkey

Citat: spavac poslato 10.01.2018. - 10:35
Evo su moji, zreli za obnovu. Bas su istroseni. Razmusljao sam da uzmem camo plasti dip i da krenem to da radim mada bih najvise voleo da mi to odradi neko ko se time bavi. Niti sam vican niti imam vremena niti imam para za nov auto :-)

[/quote]

ja sam to sam skinuo i gumirani sloj ogulio krpicom i tekućinom za kočnice na kraju isprao i tretirao industrijskim fenom, ispalo savršeno za malo novaca
Također i rukohvate naprijed

djiuliju

Citat: spavac poslato 10.01.2018. - 11:28
Hvala druze. Jel radi i rukohvate?

Mislim da radi, radi prekidace podizaca, retrovizora, cd playere, uostalom videces vec na njegovom profilu.

milancheshow

Pre:

Posle:

Dakle nije farbano, samo skinut fabricki sloj gume... bio sam skeptican ali ulje za kocnice savrseno skida taj sloj i potpuno je bezbedan za plastiku. Nije idealno ali bolje nego sto je bilo... planiram da ofarbam to u neku mat boju kao ostatak entetijera... centralna konzola nije problem, samo da nadjem odgovarajuce resenje za farbanje panela radia... nadao sam se da ta prednja plastika moze jednostavno da se odvoji od radija i ofarba kako treba

djomlakus

Citat: milancheshow poslato 15.09.2018. - 20:24

Super je ispalo. Kako si odradio pre i posle, ako nije problem napisi.

Sent from my 3310

milancheshow

Mislim da je pisano vec ali nije na odmet da ponovim... jednostavno, pazljivo namazati deo sa kog treba da se skine sloj gumigmfikacije sa uljem za kocnice... sacekati 10ak, 15 minuta da ulje pocne da deluje i guma pocinje lako da spada, krpom, vodom... plastika ostaje kao nova ali sjajna pa ne ude uz svaki enterijer ali se moze jednostavno matirati vodenom smirglom i ofarvati adekvatnom bojom...

radio sam pazljivo namazao stapicima za usi oko dugmica tako da nije problem skinuti sloj ni sa njega ali za sad nemam adekvatan nacin da ga ofarbam, ostavio ovako...

djomlakus

Hvala na detaljnom objašnjenju!

frenchkey

Ja sam na kraju kocionim uljem oguljenu plastiku oprao vodom pa presao industrijskim fenom da povrati duboku crnu boju. Ispalo je izvrsno, nema promjene vec godinu dana