0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Malo da pokrenem ovu temu .dobio sam kuku marke brink za megan 2 .zanima me posto ima fabricku plocicu i komplet instalaciju , dal treba neki atest da se uradi i dal se to upisuje u saobracajnu i kad se bude montirala treba li na dijagnostici nesto da se uradi ili ne .
Prvo se po broju šasije u COC-u proveri da li je vozilo proizvedeno s kukom. Pošto nije - ugradnja kuke čak i kada je odobrena od strane proizvođača ( nalazi se u katalogu odobrene dodatne opreme) se atestira. Za atestiranje je potrebna: - izjava o prepravci sa opisom prepravke ( izdaje isključivo pravno lice ili preduzetnik) i - saglasnost predstavnika proizvođača vozila za izvršenje prepravke.Ne upisuje se u saobraćajnu ali se u vozilu mora nalaziti potvrda/uverenje/atest za kuku.Na dijagnostici se ne radi ništa. Ako vozilo ima zadnje parking- senzore može se javiti pogrešna detekcija prepreke pri svakom manevru sa prikolicom unazad. Ovo sve gore napisano znam uopšteno ali ne znam detalje. Sigurno ima na sajtu amss-a, abs-a ili renault.rs šta i kako.