Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Mali hladnjak, radijator kabine: zamena, problemi, saveti...

Započeo vlada-r, 29.11.2011. - 18:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

vlada-r

Evo ovako.

Majstor na mojoj Laguni 1 rešio curenje antifriza sipanjem praška u isti i ubrzo zatim se zapušio hladnjak grejanja.
Prvo nije bilo grejanja,a sada je hladnjak i procureo.Za sanaciju isti majstor sada traži 100 E(skidanje table i ostalo)

Rešio sam da to odradim sam  :tup: i sad ide  :??:

Prelistao sam ceo naš forum i još neke,ali nisam uspeo da nadjem neko uputstvo,slike,nešto...Šta skidati,šta ne?

Značilo bi mi i pisano uputstvo za redosled rasturanja.Bilo šta. :nezna: :nezna: :nezna:

SlObOdNi

Uh.. nisam siguran da li bih se ja sam upustio u tako nesto :nezna:

Ko ti je to radio?

vlada-r

Ružno je da imenujem majstora,ali jedan od jagodinske elite  :banghead:

Našao sam nešto malo sličica na engleskom forumu,ali šturo.
Jedan "majstor" iz Paraćina mi je tražio 50 E,ali uz pitanje da li mora da se skida tabla.Ja i moj auto se plašimo takvih.

Bi šta bi i ja sam krenuo sa rasklapanjem.Polako,pa kako bude :tup:.Za sada dva toreksa i relativno topla garaža.

Sve slikam (da znam kako da vratim).Ako uspem biće  :foto:,a ako ne bar ću da obrišem prašinu unutra.

Šaljite uputstvo ! ! ! :help: :help:

Boki

Drzimo ti palceve,mnogo zeznut posao je zameniti taj hladnjak  :yeah:
Nisu sale za umove male

sagittarius82

Citat: vlada-r poslato 29.11.2011. - 23:30
Ružno je da imenujem majstora,ali jedan od jagodinske elite  :banghead:

Našao sam nešto malo sličica na engleskom forumu,ali šturo.
Jedan "majstor" iz Paraćina mi je tražio 50 E,ali uz pitanje da li mora da se skida tabla.Ja i moj auto se plašimo takvih.

Bi šta bi i ja sam krenuo sa rasklapanjem.Polako,pa kako bude :tup:.Za sada dva toreksa i relativno topla garaža.

Sve slikam (da znam kako da vratim).Ako uspem biće  :foto:,a ako ne bar ću da obrišem prašinu unutra.

Šaljite uputstvo ! ! ! :help: :help:

imenjace ja sam imao taj problem i nas imenjak mi ga resio hmmm za nekih pola sata plafon :)) dok su u servisima trazili od 40e do ne znam koliko isto navodno tabla dudi mudi... ako oces javi mi se pp dacu ti broj pa ga pitaj da ti objasni :)) i mocices mislim sam dazavrsis bez problema

SlObOdNi

Imamo temu iskustva sa servisima, slobodno napisi koji servis i kakvo iskustvo si imao :yes:

Posebno jer i mene zanima, poceo sam da obilazim servise po PN i JA :yes:

vlada-r

Našao sam neke slike na rumunskom i engleskom forumu.Pomoćiće valjda.

Sagittarius82 javljam ti se mailom sigurno.Po ovim engleskim slikama to mi izgleda prosto i već sam preterao sa skidanjem,ali ko zna.

SIObOdNi ti si moj heroj.Em ti je tazbina u Paraćinu  :too: em i auto bi da zarobiš ovde.Servis za Renoa u Paraćinu ne postoji,a u Jagodini ih ima dosta  :cancan:.
Eeee svi oni skupa zajedno znaju odlično da naplate,a da ne urade ništa.Da ironija bude veća,neki od njih su odlični majstori,ali su vremenom postali trgovci.
Za njih rade deca koja žele da nauče zanat,ali ga još ne znaju.Zato sam ja u garaži.

Svakako ću obići i temu o servisima.

Da !  U svakom slučaju imaću slike kako se rastura auto,sem ako me Sagittarius82 ne spase.

vlada-r

Javno bih se zahvalio Sagittarisu82.
Otvorio mi je oči i uputio na to da mi glava služi za razmišljanje.

Zamena radijatora na Laguni 1 je lakša nego zamena točka.Treba vam jedan torex i malo da zalegnete ispod volana.Ne skidajte tablu !!!!  Odviju se četri šrafa i kao kaseta izvuče radijator.
Ja sam moj isprao i u nadi da je ceo vratio ga nazad.Auto je radio do malopre i Greje  :hura: :hura: :hura:

Pitanje je zašto je majstor koji ga je praškom za krpljenje i zapušio(majstor u Renoovom servisu) lagao da mu za taj radijator treba skidanje table,ceo dan i 100 E.

Ko god ima na Laguni 1 taj problem i ode za to kod majstora da mu da više od 20E ja ga  :cekicem:.
Javite mi se i objasniću vam šta da uradite.
Što se mene tiče,zatvorio bih ovu temu. Hvala svima

Boki

Na vecini automobila se mora skidati cela tabla da bi se zamenio taj radijator.Sad dal majstor to nije znao ili je hteo da ti uzme pare na foru  :nezna:
Nisu sale za umove male

iggy1607

Citat: vlada-r poslato 02.12.2011. - 18:28
Pitanje je zašto je majstor koji ga je praškom za krpljenje i zapušio(majstor u Renoovom servisu) lagao da mu za taj radijator treba skidanje table,ceo dan i 100 E.

Pa da bi uzeo 100E,eto zašto. Kod nekog prodje,kod nekog ne prodje. Zato je tu Forum  :wavey:

A inače,(primera radi)na R9 mora se dići cela tabla da bi se izvadio radijator-pritom obavezno pukne neki nosač table jer je sve staro i pregorelo na suncu ko zna koliko puta. Na tvoju sreću,na laguni su pojednostavili (baš me čudi za renault inženjere-uglavnom se potrude da zabibere do kraja).

dax

Ljudi stvarno treba dosta vremena ja sam isti problem imao na cliu2 dci i nimalo nije naivno.Stvarno ima dosta posla.Pozdrav.

vlada-r

Sve u svemu moja Laguna i ja jezdimo drumovima u toploj i prijatnoj sredini.
Da,moj dragi majstor(čovek od poverenja) je želeo da uzme pare.Pošto nisam baš kompletna budala,otišao sam na par mesta i pitao za zahvat i svi ti iskusni majstori :gun:(razbojnici) su imali istu tarifu i istu priču.

Zaključak : Svi su isti.
Glavno je to da je na Renault Laguni taj zahvat jednostavan i nije mi jasno što tako nije na svim automobilima.Šta time fabrike dobijaju ?

nikolanixy

dobijaš da teraš auto u njihov servis ja recimo nisam znao da je tako lako zameniti i da si pitao mene rekao bih ti 100e isto jer na skoro svi kolima se skida instrument tabla sve sve

perica100

Jel zna neko kako se skida radijator grejanja(kazance)  kod R5?  Imam probelem jer je izgleda kazance procurelo pa magli u kolima i gubi vodu.Spasili bi me ako bi mi reklai da nemora da se rastura cela arnaturna ploca itd.Da li se mozda kazance ne nalazi ispod mesta za kasetofon tj izmedju mesta gde su noge vozaca i suvoazaca?  Ima logike jer crevo iz motornog prostora bas na tom mestu dole kod pedale gasa ulazi u kabinu.

vaske68

Da ne zapocinjem novu temu-mozda od tebe dobijem odgovor na isto pitanje,posto je i meni procureo radijator kabine na reno 5? Kakav je postupak posto si ti to verovatno dosada resio?