Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Mali hladnjak, radijator kabine: zamena, problemi, saveti...

Započeo vlada-r, 29.11.2011. - 18:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

sagittarius82

ja sam video u servisu da su skidali tablu , kod mene na laguni isto kao praktikuju fora a moze se sa vozaceve strane ispod lepo skinuti za pola sata plafon :)

frenchkey

kažu englezi da je kod njih lako jer im je volan desno, a kiler s suvozačeve strane se izvuče, ne smetaju pedale ni volan, ali nema slika ni video

sagittarius82

pa isto je onda i tu samo sto eto moras da oslobodis papucicu gasa i da ga izvuces ocas posla ako se izvlaci ko na laguni 1 :)) iz fioke

Milenko_M

Citat: frenchkey poslato 28.12.2014. - 19:37
kažu englezi da je kod njih lako jer im je volan desno, a kiler s suvozačeve strane se izvuče, ne smetaju pedale ni volan, ali nema slika ni video
Probaj da neđeš servisno uputstvo za tvoj auto , možda u delu za tehničku dokumentaciju .Istina i tamo je dosta grubo objašnjeno , verovatno mora da se skidaju papučice gasa .

frenchkey

nađoh nešto kod Rusa izgleda da su kopirali Haynes kojeg također imam, a u Dialogys ne znam pronaći, grrr
http://renault-megane.5go.ru/html/4_8.htm

Milenko_M

frenchkey

nisam ništa pronašao za mali kiler, samo za motor

Milenko_M

orest

I ja imam problem sa grejanjem, dobro grije i sve ali danas mi se pojavio neki cudan miris ...kao voda iz hladnjaka

Ap0calypto

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

slavko_bgd

@orest: kontroliši nivo antifriza. Ako opada, moguće je da je procureo radijator u kabini. Ako se magli  vetrobran iznutra i pritom ostavlja kao masan sloj sigurno je radijator. Ako samo magli vetrobran bez masnih tragova- proveri otvore za drenažu odnosno da li negde prodire voda u kabinu...
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

milepn

Da li je neko menjao mali hladnjak-radijator kabine na Espace-u tri 2002.god. I ako jeste, zna li postupak zamene?
Uzivam u svakom danu, kao da mi je poslednji.

balltazar

pozdrav drugar, espace III ima dva radijatora , jedan sa leve a drugi sa desne strane u kabini iznad nogu. Onaj radijator kod suvozacevih nogu moze da se zameni bez skidanja instrument table a ovaj kod vozaca tesko zato sto smetaju pedale kvacila i kocnice. Nasao sam ceo postupak na jednom francuskom forumu koji je samo za renault espace. Sve je na francuskom ali ima mnogo slika pa je prilicno jasno.
Da li tebi curi mnogo ili ti samo kaplje ponekad?
Meni je kapljalo vrlo malo. Ja sam na preporuku jednog majstora smanjio nivo rashladne tecnosti u kantici na minimum (crtica za minimum) a poklopac ekspanzione posude skroz lagano pritegao (skoro pa labav). I od tada ne kaplje.Isto sam preporucio i jednom  clanu sa foruma i kod njega je upalilo. Podvlacim da ovo vazi samo za slucajeve kada kaplje skroz pomalo.srecno
1m1m1m1m1m

milepn

Hvala za savet i odgovor. Vec sam zamenio i levi i desni. Oba su kapljala po malo. Daj link na pp od tog francuskog foruma.
Uzivam u svakom danu, kao da mi je poslednji.

balltazar

i koliko je to sve kostalo. mislim koliko su radijatori i koliko si platio majstoru. Meni trenutno ne kaplju ali sam svestan da ce trebati da se zamene jednog dana.
1m1m1m1m1m