Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Mali hladnjak, radijator kabine: zamena, problemi, saveti...

Započeo vlada-r, 29.11.2011. - 18:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

tasicss

Radijator grejanja koji sam stavio polovan, curi, ustvari covek sa otpada mi je prodao busan iako se kleo da je sve sa njim u redu, sad idemo nanovo.
Od novih dostupnih sam uspeo da nadjem sledece marke, Valeo, ITN, Van Wezel i Ava cooling, da je Valeo jeftiniji ne bi imao dileme, ITN je Kineski, tako da su ostala ova dva Van Wezel i Ava cooling, dali neko ima iskustva i sta mi preporucujete od ova dva?
http://www.ava-cooling.com
http://www.vanwezel.be
"Never drive faster than your guardian angel can fly"

Bistro

Citat: tasicss poslato 03.08.2016. - 16:17
Danas narucio sa otpada polovan mali radijator grejanja, i celu instrument tablu zbog slomljenih vratanca kasete, sutra krecem u zamenu, pregledao sam dosta slika ali konkretno uputstvo za Clio 2 nisam nasao, takodje nisam uspeo da pronadjem kako se skidaju creva sa malog hladnjaka jer umesto selne ima klipse, probao sam da pritisnem i izvucem ali nece, dali neko zna kako se skidaju?

Citat: Bistro poslato 03.08.2016. - 19:20
+1 Samo novi, pogotovo ako taj koji ces staviti duze vreme nije bio u funkciji sto je najcesci slucaj kod polovnih kojih prodaju placevi i sl. Brzo ces opet morati otvarati celu tablu, znam x slucajeva takvih.

:fucka:  :kafa:

tasicss

Problem sam resio veoma lako, stavio g**no  na oglase i prodao!

Sledge

Moze li se hladnjak klime na Laguni II skinuti bez skidanja instrument table?

Sebastijan

"Hladnjak" klime je u stvari kondenzator i on je kod  hladnjaka motora i nema veze sa skidanjem instrument table.
Ako misliš na hladnjak koji hladi kabinu (to je isparivač), za njegovo skidanje  :nezna:
Gluvom priču pričati!

tasicss

Sto se tice Clio 2 ne mora da se skida tabla za "mali hladnja klime" jer on dolazi ispod sofersajbne kod motora brisaca, za Lagunu 2 mislim da je isto.

Sledge

Izvinjavam se,ne znam gdje mi je pamet bila kad sam pisao,vjerovatno to da sam mislio na klimu dok sam pisao,ispravka :mislio sam na hladnjak kabine,on mi curi,mokar mi je tepih a i vidi se antifriz,te sve sajbe nenormalno magle,za sad ne trosi rashladnu tecnost.

Sebastijan

To je "mali hladnjak" i služi samo za zagrevanje kabine. Ako on curi mora i da nestaje rashladna tečnost (antifriz). Da ti to slučajno ne prolazi kišnica u kabinu ako zu zapušeni odvodi, proveri.
Gluvom priču pričati!

Sledge

Cudno mi je zato sto svaki dan provjeravam nivo rashladne tecnosti i isti je,a sa druge strane danas kad sam gledao ispod malog hladnjaka ima crvena tekucina,kad prstom povucem preko tepiha isto crveno,a antifriz mi je crvene boje,ne vidim sta bi drugo bilo.Ne vjerujem da je kod Lagune isto tako kao kod Clija,da je tako ne bi mi onda curilo gdje sad curi,vec bi curilo oko filtera kabine.

mire

Citat: tasicss poslato 24.10.2016. - 22:18
Sto se tice Clio 2 ne mora da se skida tabla za "mali hladnja klime" jer on dolazi ispod sofersajbne kod motora brisaca, za Lagunu 2 mislim da je isto.

Nije ni blizu isto, na žalost.

Clio II ima isparivač na fenomenalnom mestu, jako ga je lako očistiti.

inne

Pre neddelju dana sam odradio veliki servis, i majstor je video da je radijator za grejanje kabine procureo i da je začepljen ...

Stavljen je nov, i sada greje OK, ali kada palim automobil na hladno, a i nekad u toku vožnje, čuje mi se u kabini kako
voda iz sistema struji, čuje se, kao recimo, kada se vrše hladne probe radijatora ...

Jel je sve OK, ili nešto ne štima ...

Auto je Clio 2 iz 2001 ... nema klimu ...

Sebastijan

Verovatno zaostao vazduh u instalaciji, prati nivo antifriza u posudi pa ako zatreba dopuni.
Probaj sa odzračivanjem ponovo.
Gluvom priču pričati!

inne

Odzračio sam ga i ništaa i dalje isto ...

Majstor kaže, menjana je pumpa, nov radijator pa ima odličan protok vode i zato se čuje ...

milan035

Koji radijator kabine je ugrađen? Takav zvuk prave neki kineski hladnjaci.

inne

trenutno mi nije racun pri ruci da vidim koji je proizvodjac ...

ali je kostao oko 1.800 din do 2.000 din .... uzeo sam neku sredinu ...
jedan je kostao 1.200 din, dok je Valeo, mislim da se tako zove, bio 6.000 dinara ...

valjda ce da radi posao i taj kinez, aj i da se ispruzim i za Valeo, ali je komplikovana ugradnja ...

treba da se skida cela instrument tabla, posao od dva dana ...  :badmood:   :banghead: :banghead: :banghead:

EDIT

Pogledao sam račun, i nema imena proizvođača radijatora ...
ali poceni najverovatnije je made in china ili made in turkey