Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Srafovi za felne - celicne i aluminijumske

Započeo lakilucano, 21.01.2012. - 10:46

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

cika mili

Svratim danas u AK Kompresor da se raspitam za šrafove za alufelne za Megan 3. Lik na "prodaji delova" me pita broj šasije.Kažem Generation, pitanje za 16 ili 17? Obični il sigurnosni šrafovi? Rekoh obični za  16. Čeprka lik po kompu i kaže 712 dinara komad!  :blink:
Izračunah 712x20 šrafova=14240 dinara. :blink: Sunce im kalaisano!

fLiP

:rofl: Sto mu nisi lupio samar da se opameti?!

Byk

Citat: cika mili poslato 27.08.2012. - 20:34
Svratim danas u AK Kompresor da se raspitam za šrafove za alufelne za Megan 3. Lik na "prodaji delova" me pita broj šasije.Kažem Generation, pitanje za 16 ili 17? Obični il sigurnosni šrafovi? Rekoh obični za  16. Čeprka lik po kompu i kaže 712 dinara komad!  :blink:
Izračunah 712x20 šrafova=14240 dinara. :blink: Sunce im kalaisano!

Hahaha...

Laguna2002

Da li neko ima iskustva na Laguni 2 u vezi sarafa. Trenutno imam alu felne, planiram za koji dan da stavim zimske gume koje su namontirane na celicne felne. Da li ce mi trebati drugi sarafi ili mogu i ovi ? Prvenstveno me interesuje da li su iste duzine obe vrste sarafa ili ne ( znam da je na proslom autu saraf za alu felnu bio duzi nekih 3-5 mm ).

cika mili

Citat: Laguna2002 poslato 17.10.2012. - 19:54
Da li neko ima iskustva na Laguni 2 u vezi sarafa. Trenutno imam alu felne, planiram za koji dan da stavim zimske gume koje su namontirane na celicne felne. Da li ce mi trebati drugi sarafi ili mogu i ovi ? Prvenstveno me interesuje da li su iste duzine obe vrste sarafa ili ne ( znam da je na proslom autu saraf za alu felnu bio duzi nekih 3-5 mm ).

Pisali ljudi na prvoj strani. http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=11538.0  ;)

Laguna2002

Pisali ali, jedan kaze ne moze, a  drugi odmah ispod kaze sto nebi moglo, on tako vozi vec tri godine. :hmm:

boree

cika mili

Citat: Laguna2002 poslato 17.10.2012. - 20:47
Pisali ali, jedan kaze ne moze, a  drugi odmah ispod kaze sto nebi moglo, on tako vozi vec tri godine. :hmm:

Ako su za alu felne šrafovi 25 eura, pretpostavljam da za čelične nisu skuplji. Uzmeš ih i ne razmišljaš.

Boško

Ima kod mene sarafa za celicne felne :yes: ali su to sarafi od celicnih felni sa Megana II pa ne znam da li odgovaraju za Lagunu II  :nezna: Predpostavljam da odgovaraju,ali ako neko zna tacno neka kaze :yes:

GoPlay

Drustvo,

imam problem. Kupio sam Kosei Seneka Racing felge i sa njima uzeo i sarafe koji odgovaraju za njih.
Eh sad... zelio bih da kupim nove sarafe jer su ovi stari pa ne znam a ni majstori ne znaju koja je to vrsta sarafa.
Ne znaju i ne znam sta da narucim. Sta da trazim. Internet sam pretrazio uzduz i poprijeko. Od svakojakih naziva....
Postao sam na Hondine forume po svijetu. na Clio sport. net. na nasim forumima.. jos uvijek nemam odgovra nikakvih :(((
Evo izgled sarafa.

Hvala na pomoci i svaki savjet je koristan.
Iam What Iam

singer

sta im fali :hmm:

ako nisu pojedeni(seskant i navoj) odnesi nekom da ispeskari i ofarbaj(mozes ih i platificirati ili cinkovati. :smile:

ce' budu ki' novi  :kez:

GoPlay

Citat: singer poslato 23.12.2012. - 19:49
sta im fali :hmm:

ako nisu pojedeni(seskant i navoj) odnesi nekom da ispeskari i ofarbaj(mozes ih i platificirati ili cinkovati. :smile:

ce' budu ki' novi  :kez:

hahaha.. ne fali sarafima nista osim malo zivota.. xD
npr da su plavi i da im je galava boje kao ovih...

ili ovi

Iam What Iam

chika.doctor

Ovo drugo ti je već za brezone.. :D

Hehehe, japanci obožavaju brezone.. :kez:

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

GoPlay

Citat: chika.doctor poslato 23.12.2012. - 20:24
Ovo drugo ti je već za brezone.. :D

Hehehe, japanci obožavaju brezone.. :kez:

znam da su brezoni.. ali mene zanima naziv sarafa kako bih mogao dalje da trazim kako sta... xD

Ima tu stvarcica i navoja da se stavi mjesto sarafa pa da se uzmu brezoni i stave na clia xD (to je zadnja opcija. najjeftinija ali ne i najbolja) bar sam tako cuo
Iam What Iam

chika.doctor

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.