Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Srafovi za felne - celicne i aluminijumske

Započeo lakilucano, 21.01.2012. - 10:46

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

cika mili

zezam krizu

Probaj da nadjes broj od jednog coveka iz Barajeva, on skuplja te srafove koliko hoces, ja sam od njega bio kupio za 1500 valjda srafove za celicne felne,dao mi 22 komada, mozda ga nadjes po oglasima :)

http://www.polovniautomobili.com/delovi-oprema-35.php?search-keywords=srafovi+za+felne&regionp=&category=35

Ultrena

Hvala Krizni  :ziveli:
Imas li broj od tog coveka?
Najveci problem sto ne znam dimenziju srafova  :fiju: U lav autu idu od 150-1500 din za komad  :banghead:

zezam krizu

Nasao sam, ipak je 2200, permutovao sam  :zubo:

Citat: zezam krizu poslato 17.10.2011. - 20:43
nabavljene celicne felne veceras, 5x114,3 15" ukupno 100€  :pet:

sada u potragu za zimskim gumama, srafovima koje su slicne kao za aluminijumske felne i ratkapnama  :formula:

EDIT: nabavljeni i srafovi za celicne felne, koriscene ali nema veze, niklovane, od coveka iz Barajeva
sve ukupno 20 komada + 2 gratis = 2200 RSD  :ziveli:
kaze da skuplja tih srafova koliko hoces, tako da ukoliko nekome budu ikada zatrebali srafovi za celicne, evo kontakt: Sale 064/180-13-03  :pet:

Ultrena

Skinem sraf sa mojih felni, kad ono

A rupe na felnama

Moze li ova kombinacija, da se ne kupuju drugi? :)

direstraits

Za prvu pomoc moze, ali u pravilu bi trebao da nadjes srafove za alu-felge, one sa podloskom. :ok:

Saćipko

Citat: Ultrena poslato 21.04.2013. - 11:55
220 e  :tup:
Dzabe ta lepota kad ne mogu da ih stavim  :zubo:
Niko ne zna koji srafovi idu :fiju:
Pa skini jedan tvoj, i kupi sa konusnom glavom... Nema matematike mnogo. Za celicne felne su kraci i imaju "tupastu" glavu srafa, a za alu su duzi malo sa konusom.
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

prle

Meni se stalno pojedu sarafi samo na prednjem desnom tocku...jer su mi jednom prilikom ukrivo zavrnuti sarafi i pojela se i glavcina malo unutra....

Sta mi je sad ciniti ?

Jel to moze tako da se vozi.....da ne dotezem na maximalno....

procisceni su navoji, ali nije to vise kao sto je bilo fabricki......

Ako dotegnem sarafe, hoce to biti sigurno da se ne brinem, da moze nesto da se desi? :stop:

toni67

Posto sam i dalje u potrazi za alu felnama za mog Clia :spit: svi koji nude polovne fabricke ne nude i srafove uz njih. Posto smo ustanovili da strafovi nisu isti za celilcnu i Alu felnu rekoh ajde da proverim koliko kostaju originalni.Verovali ili ne za Alu  felnu od 15" za mog Clia originalni sraf je od 400(Ak Francuz)-680din(Ak Komresor) po kom x 16=6400-10.880din :banghead: pa jos sigurnosni 4 kom koji su oko 4000 ispada da samo za srafove treba dati skoro koliko i za polovne  Renault felne. Sta ciniti, jer postoji neka rezervna neoriginalna varijanta srafova a da vrede i gde ih nabaviti , ima li neko preporuku ili da dignem ruke od Alu felni ?

direstraits

Ako ti se isplati cekati, prodacu ja svoje originalne alu-felge a ostace vijci, pa ti ih ponesem nekad slijedece godine. :zubo:

toni67

:too: U svakom slucaju se javi ako te put nanese do Nisa pa idemo negde na rostilj i druzenje a srafove cu vec nekako resiti.

djiuliju

Ja sam tek sad na seniku video kako izgledaju srafovi za alufelne, a takve srafove nisam imao na meganu, iako sam imao 2 seta alufelni (ocigledno kupljeno naknadno, fabricki je imao celicne felne). Ja sam vozio sa tim srafovima za celicne i nisam primetio da nesto smeta  :nezna:
Ili su mozda i na meganu bili za alufelne, ali definitivno nisu kao ovi koje imam sada (imaju onaj konus koji se mrda)

sagittarius82

Citat: zezam krizu poslato 21.04.2013. - 10:43
Probaj da nadjes broj od jednog coveka iz Barajeva, on skuplja te srafove koliko hoces, ja sam od njega bio kupio za 1500 valjda srafove za celicne felne,dao mi 22 komada, mozda ga nadjes po oglasima :)

http://www.polovniautomobili.com/delovi-oprema-35.php?search-keywords=srafovi+za+felne&regionp=&category=35

taj lik je iz guncata a ne barajeva i zove se sale :D i pricao mi je da je bio jedan sa fluensom i da mu dao srafove i da se za*ebao hahaha kad je cuo koliko su u servisima cene :D :D :D

zezam krizu

pa sad, znam da je do Barajeva, u dalje detalje nisam zalazio :D ako sretnes coveka, kazi da evo sluze srafovi i dan danas  :kez:

Ultrena

Ja platio 10 eura 20 srafova, nije jaka cena  :nezna: