Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Srafovi za felne - celicne i aluminijumske

Započeo lakilucano, 21.01.2012. - 10:46

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

ogilakic

Ljudi treba mi pomoc. Mislio sam da kupujem alu felne na mog Megana 2009g 1.5 dci limuzina.I ne znam koji mu je promjer sarafa. 5x... Moze li mi neko pomoci? Unaprijed zahvalan!  :cancan:

Spacemaster

cika mili

Citat: ogilakic poslato 24.08.2013. - 17:18
Ljudi treba mi pomoc. Mislio sam da kupujem alu felne na mog Megana 2009g 1.5 dci limuzina.I ne znam koji mu je promjer sarafa. 5x... 

Evo moje fotke: http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=8150.30

M12x1.5x30 Valjda nisam pogrešio. :kez:

ogilakic

Kako cu ja sad znati tacan promjer sarafa? Na njemu je fabricka 15ca, a ja cu da mu stavljam 16cu.  :help:

djiuliju

Mesas dve stvari. Jedno je promer rupa na felni, a to je 5x114.3 bez obzira na velicinu felne. I to uopste nije za ovu temu.

Velicina srafa je nesto drugo, tj hod navoja ili kako se vec pravilno kaze

Boki

Citat: djiuliju poslato 10.07.2013. - 20:13
Ja sam tek sad na seniku video kako izgledaju srafovi za alufelne, a takve srafove nisam imao na meganu, iako sam imao 2 seta alufelni (ocigledno kupljeno naknadno, fabricki je imao celicne felne). Ja sam vozio sa tim srafovima za celicne i nisam primetio da nesto smeta  :nezna:
Ili su mozda i na meganu bili za alufelne, ali definitivno nisu kao ovi koje imam sada (imaju onaj konus koji se mrda)
Cek polako... :stop:  :rofl:

Koje ja sad imam sarafe na autu?Kupio sam celicne felne i sad gledam kakvi mi sarafi trebaju za te celicare.Hoce mi odgovarati ovi sto su sad na autu ili moram da kupujem sarafe za celicne felne? :nezna:
Nisu sale za umove male

stanci

Za alu felne su srafovi sa tom konusnom podloskom koja se mrda, a za celicne felne su srafovi sa konusima sve u komadu, izliveni iz jednog dela. Mislim da je duzina srafa jednaka i da to nema veze. Mislim da je taj pokretni konus za Alu felne cisto distancer od celicnog srafa da ne odere alu felnu kada se steze  :nezna:
i takoo...

djiuliju

Boki, mislim da su ti srafovi za celicne felne a ne za alu. Isti su kao oni koji idu uz moju rezervnu za scenica, dok su na alu felnama drugaciji. Kao sto rekoh, ni ja to nisam znao dok nisam ovde video kako izgledaju srafovi za alu felne. Nit sam primetio da nesto smeta  :nezna:

Boki

Odlicno,znaci necu imati neplaniranog troska :yeah:
Nisu sale za umove male

Laguna.DCI

Pozdrav, da li neko moze da mi kaze dimenzije srafova za celicne felne za Lagunu 2?

wcyber

Evo ja bio u subotu da stavim alu felne kod vulkanizera, i covek me napao da nemam srafove za alu felne.. Ja reko jbg zovem reno servis da pitam imaju li posebni srafovi za alu felne ili ne .. I na kraj odem tamo i skinu dva tocka prednji i zadnji i postave alu felne sa istim srafovima i kazu to je to .. Posle se vratim kod vulkanizera, covek kaze stavljam ti ove tockove samo ako potpises da je na tvoju odgovornost.. I na kraju mi obican majstor koji je stavljao tockove kaze da je to sve ok ..  :doh:  :banghead:

singer

pa naravno  :doh:

imas na najlonu lika(gde su autodelovi) prodaje samo srafove za vozila(cinkovani belo--ima i za alu sa soljicama)

wcyber

Ovo su fabricke reno alu felne sa centralnim poklopcem. Nista, mozda nabavim neke srafove na prolece. Svakako za dve tri nedelje idu nazad celicne sa zimskim

singer

i ja imam fabricke reno alu felne  sa poklopcima i na njima su srafovi za celicne felne---vozim bez problema  :yes:

bitno je samo da iskontrrolises duzinu navoja  :v:

wcyber

Ok je duzina to smo proverili. Vire nazad mozda 1mm plafon, isto ko i na celicnim