Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa osiguracima i relejima, raspored, zamena

Započeo lolevf, 26.10.2008. - 12:30

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

lolevf

Auto je Meg 1,5dCI,juce sve ok kao i obicno,jutros ne pali klimu,grejanje zadnjeg stakla,ne radi prskalica za brisace i upaljac.   Ima li ko ideju sta bi moglo biti.Auto inace normalno ide,odrzavam ga kod Mijatovica,zasad nijednog problema.
Btw,maznuli mi znak sa zadnje haube, kakva STOKAAA

Boki

Pa proveri prvo osigurace dal su ispravni,mada mi malo nelogicno da sve to sto si nabrojao je na jednom osiguracu :nezna:
Nisu sale za umove male

danijelzg

lolevf

Sutra popodne u Dacia servis u Valjevu(rade i Renault??),ako nista u utorak kod Dekija Mijatovica.

Click

lolevf

Citat: Click poslato 26.10.2008. - 22:27
Da nije chipovan?

Definitivno ne.

Sad bas gledam na http://www.meganeownersclub.co.uk/forum/index.php , imal sta slicno ko britanaca? Neka kombinacija osiguraca ,al koja da ga hebem.

lolevf

Riknuo samo jedan osigurac od 15A i sve je na njemu. Razlog: motor od prskalice soferke koji je do pola crkao,odnosno radi u samo jednom smeru iliti prska samo napred(srecom) ,ali ne i pozadi. Cijena sitnica 4500RSD,bez rukuu.A znak za zadnju haubu 2500RSD.Cene su od lokalnog zlikovca koji prodaje Renault delove. Taj mi je trazio 7900RSD za 4 navodno originalne radkapne!!!!

fLiP

Lovef SLOBODNO GA ZAPISI U SERVISI ZA NASE LJUBIMCE... I  ko je i sta je ... i kako te je prevario i sta vec ili ga pohvali... i zamerke.

ovde ce se izgubiti. Tamo ce jos sigurno neko procitati. Hvala na razumevanju. Nekom ce sigurno pomoci ta informacija.

Cagliostro

Citat: lolevf poslato 26.10.2008. - 12:30
Btw,maznuli mi znak sa zadnje haube, kakva STOKAAA

Meni su tako poludele sve komande na Kangoo na poslu, osiguraci... :mad:
A za znak, razumem te, meni su nedavno digli sve 4 ratkapne, segamega stokaaaaaaa, sorry za OT.

Mix

LJudi gde se na ovom cudu Megane II ph 2 nalaze osiguraci za svetla?

Juce dolazim kuci i provalim da mi levo kratko svetlo ne radi, i tako u polu mraku izvadim sijalicu(svaka cast onome ko je taj sistem smislio) i bila je citava, sad sledeci sumnjiv mi je osigurac, ali medju onim osiguracima ispod volana nema tog za svetla, i koliko sam ja skapirao ti osiguraci se nalaze ispod akumulatora??? :banghead: a taman sam mislio da nema nista debilnije od menjanja sijalice kroz blatobran
Ne budem lenj, skinem akumulator i tek tada mi nista nije bilo jasno, pa konsultujem service manual gde pise da treba da se otkace sva 4 konektora da bi otkljucao kovceg sa blagom :mad_6:

Pa ja pitam da li je moguce zameniti glupi osigurac a da ne idem u servis, ili sam naprosto na losem tragu :o:

Mix

E ako nekog interesuje ti osiguraci se stvarno nalaze ispod akumulatora i nemoguce ih je zameniti bez dijagnostike jer da bi uopste dosli do njih morate da otkacite par konektora i tako
Pa ne znam samo ima li debilnijeg coveka od tog pacijenta koji je to crtao.
I da to zadovoljstvo(zamislite da vam rade oba svetla) kosta 2 500 dinara.

smfilip

evo,tek se registrovao i imam nesto da pitam :)

Moze li mi neko reci gde da nadjem spisak koji je osigurac za sta kod mog Meganea(MK3), posto u uputstvu od auta ima navedeno svega 19 osiguraca, a ispod volana ih ima preko 30... treba mi konkretno lokacija osiguraca za tempomat i limiter,jer mi iz nekog razloga ne radi prekidac, mislim da je samo do osiguraca,posto sam nesto petljao oko njih, pa je moguce da sam ih izmesao ;)

EDIT: Spojene teme

zubo

Pa trebalo bi da imaju slike na poklopcu koji  se otvara tako je bar kod mene

smfilip

pa i ja sam mislio da ce biti,ali nema :(
pogledao sam ovu semu koju si mi poslao na private,ali nazalost nije mi ovakav raspored osiguraca, ja imam 3 reda osiguraca, a pored su releji :(

nuk

koji je megan mk3 tacno, ja imam semu za megana 2 ph1 i mogu da ti posaljem ako ti nesto znaci