Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa osiguracima i relejima, raspored, zamena

Započeo lolevf, 26.10.2008. - 12:30

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

rotkod

Skini sa neta dialogys, pa onda na tenane pogledaj po oznaci motora i šasije sve do detalja. :yes:

pmilovanovic

rotkod

Citat: wlada_85 poslato 07.08.2010. - 16:04
Renault clio II, 1,4 16v 2002 godishte...

Interesuje me zashta je koji relej????

1.?
2.?
3.?
4.?
5.?
6.?
7.?

Hvala... :)
Daj broj motora i šasije, pa ću ti pogledati, ako hoćeš!?

Stragi21

Posle zamene soferka,menjam je ko zna koji put-imala impact,se elektronika pogubila tacnije ODB izbacio poruku sa Problem sa elektronikom :mad:

Sve mislim da su majstori iz carglass sjebali nesto... Prvo nije hteo da prihvati senzore za kisu,svetlo a kasnije se pojavila ta poruka. Plus ne radi dugme za stelovanje retrovizora a ne mogu ni da otvorim zadnji gepek imam karticu sa senzorima,takodje ne radi ni zadnji brisac...
Zvao osiguranje da stopiraju isplatu :fuck: pa moram na dijagnostiku :mad:

Jel imao neko takav ili slican problem na renaultu?

nuk

smrdi na sjeban uch, ne znam gde stoji kod trojke, malo je neverovatno za slucajnost, mozda nakvasen :nezna:

Stragi21

Ma kakva slucajnost,to ne prihvatam...

e sad ne znam sta je uch

RS TEAM

UCH je mozak za te funkcije koje te zezaju
Renault Clio III Sport 8:47.48
VW Golf R32 8:49

nuk

Citat: Stragi21 poslato 05.10.2010. - 18:32
Ma kakva slucajnost,to ne prihvatam...

e sad ne znam sta je uch

UCH

The UCH (Unite Centrale Habitacle) is an electronic control module that is fitted to many late model Renaults (early 2000's onwards.) It is responsible for controlling many of the non-engine related functions of the car, such as central locking, electric windows, and even some of the lights (e.g. indicators.)

A brand new UCH is supplied with a blank memory. This must be coded (using the Renault Clip computer) to match the serial number of the ECU and key/card before it will work with the car. The memory can only be written once, so a used UCH cannot be taken from a donor vehicle to be used in another unless the ECU and keyfobs/cards are also transferred.

Cherokee

Ukratko, UCH ti je kompjuter koji upravlja svim zezalicama unutar auta - podizaci, centralna brava, klima itd...  :nezna:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

Stragi21

Malopre video da odb pokazuje i poruku da proverim senzor plus ta za elektronika tako da sam siguran da je povezano.
Proverio osigurace deluje mi sve ok,cak i te na uhc...
Cudno mi ako vec otkazalo takvo nesto sto na pr rade podizaci,sve brave osim gepek,klima,svetla it nekako mi to sve prosarano :fiju:
Trazio malo po fr forumima i mogu vam reci da se clio 3 pokazao samo tako,skoro da nema problema  :oo: ili samo ja imam neke cudne probleme  :doh: plus vidim da se ta poruka manifestuje uglavnom gubitkom snage motora :nezna:

Stragi21

Problem resen u renault servisu,morala dijagnostika pa trazenje problema i na kraju samo promenjen osigurac sve to samo 67€  :hura: jos ce i carglass da mi ih vrati :cancan:

Nego jedan mali osigurac od 15 da napravi toliku zbrku :fiju:

nego jel zna neko za sta sluze oni kablovi koji dolaze u crvenu kutijicu na samom akumulatoru? skinuo jedan pa kasnije jedva upalio,verglao i morao sam da stiskam gas kao kad presisa karburator i od tad sve normalno cak i mislim da bolje prima gas na nizim obrtajima,nema zadrske :nezna:

IsNoGood

off topic. kakvu soferku imas? Jel ona obicna ili atermicka (ljubicasta)?  Bas sam danas pricao sa Exom nesto o tome...
Pretpostavka je majka svih zajeba!

Exception®

To što si ti pričao sa mnom, bolje nemoj javno... Pohapsiće nas :celb1:

ΕΛΛΑΣ

Stragi21

Ne verujem da je atermicka jer nije ljubicastaali po nekoj logici ona dolazi sa auto klimom ili gresim :nezna:

Vidim da se soferke razlikuju od proizvodjaca,sad mi stavili pilkington a prosle godine kad sam menjao saint gobain (imala znak renaulta) koja je na sebi imala sa strane i u sredini neke tri tackice na onom crnom delu kod brisaca...

jovancha

Postovani,
imam problem ,naime menjao sam sijalicu (malu iznad tablice) i tom prilikom se nesto zeznulo te sad neradi na istoj toj strani pozicija napred i nazad.Pretpostavljam da je u pitanju osigurac ali kako nezam koji je ovim putem vam se obracam za pomoc.
Ukoliko neko zna koju oznaku nosi osigurac vezan za desnu i poziciju bio bih mu zahvalan.
Hvala unapred

EDIT: Spojene teme