Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Test: Renault Fluence - 2.0 Sport

Započeo Laguna22D, 05.02.2012. - 22:57

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

LeGauchiste

Meni taj Fluence ok izgleda, jos pogotovo ovaj malo vise sportski, a i motor mu je fin sasvim, rado bih ga posjedovao :)

dragan

Citat: El Bayanero poslato 06.02.2012. - 16:20

Mozes li mi napisati koji ti je ukupni prosjek potrosnje na RS-u? Coupe(2.0 16v), moje voznje, po ovoj vrsti puteva(pretezno planinski) nikad se nije spustio ispod 8l plina(najstedljivije voznje), tezak je oko 1100kg i ima solidnu aerodinamiku. Nemamo ovamo nekih posebnih magistrala pa da testiram potrosnju na njima, uostalom, to mi nije relevantno jer mi je ukupni prosjek 8-8.5l plina, tako da i kad bi ga spustio na magistrali ne znam koliko nista mi ne znaci, ne mogu to deklarisati kao vjernu potrosnju.
Koliko znam, nikakvo revulucionarno rjesenje po pitanju stedjivosti ovih motora  nije napravljeno a da nije dodatno zakomplikovalo citavu pricu, tako da je ovaj Fluens, u principu, samo solidan potrosac, a masa i aerodinamika ce odraditi svoje kao i sa Lagunom II koja je imala skoro isti motor. Sam znas da nije moguce imati konstantno nisku potrosnju u nasim uslovima voznje i na nasim putevima. Iskreno, bas i ne vidim svrhu ovog motora u ovom automobilu, u stvari ne neznam kakvi su mu prenosi u mjenjacu, mada mi se svidja 6 brzina jer znatno mijenjau "izgled" ovog motora u voznji.
Tvoj Rs bi trebalo da ima daleko bolju aerodinamiku od Fluensa.
ajde da ne pravimo off evo napisacu u temi o rs-u -
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=9493.285