Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Test: Renault Fluence - 2.0 Sport

Započeo Laguna22D, 05.02.2012. - 22:57

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Laguna22D

M. The most powerful letter in the world.
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=13627.0

Dogac

"Ispod očekivanja

Siromašno izgledajući dizajn eksterijera, generalno loš prvi utisak
    Blješteća instrument tabla može smetati noću
    Čudne kontrole multimedije i dalje problem Renault modela
    Nijansu slabija lumbalna podrška, ali u granicama tolerancije"

Pa nemoguće da nema opciju da se smanji jačina osvetljenja  :hmm:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Crazy Laguna2.2dCi

I don't drive fast, I only fly low.
RENAULT RULES!

dragan

mnogo je 9,9s 0-100 za taj motor i auto...a i potrosnja 5l po magistrali, nema sanse...pre ce biti 6...
inace, odlican vizuelni upgrade u odnosu na standardni model, svaka im cast...

El Bayanero

Gledam slike i kompletnom utisku nesto nedostaje, nisam siguran sta, ali, po meni, nije to to. Nejneprijatnije su me iznenadila prednja sjedista i body kit-sve mi nekako preobicno i jeftino izgleda. Sve manje se pronalazim u ovim novim modelima. Jos su samo trebali napisati da preko noci ne trosi nista nego sam proizvodi gorivo i dopunjava, cista glupost je ovo 5l. Za ove gabarite i ovaj motor sve ispod 7,5 je galakticki uspjeh, to sto ce na nekoj nizbrdici i dionici od 50km imati u momentu prosjecnu potrosnju 5.5l mi nije interesantno.
Mr. Weber & Mr. Garrett

boree

farove malo spljoštiti, spustiti auto za par centi i dupli izduv, možda i neki manji spojler nazad ili barem gepek poraditi  :hihi:

dragan

Citat: El Bayanero poslato 06.02.2012. - 10:09
Gledam slike i kompletnom utisku nesto nedostaje, nisam siguran sta, ali, po meni, nije to to. Nejneprijatnije su me iznenadila prednja sjedista i body kit-sve mi nekako preobicno i jeftino izgleda. Sve manje se pronalazim u ovim novim modelima. Jos su samo trebali napisati da preko noci ne trosi nista nego sam proizvodi gorivo i dopunjava, cista glupost je ovo 5l. Za ove gabarite i ovaj motor sve ispod 7,5 je galakticki uspjeh, to sto ce na nekoj nizbrdici i dionici od 50km imati u momentu prosjecnu potrosnju 5.5l mi nije interesantno.
pa, bilo bi dobro da su prednja sedista sa malo boljim bocnim osloncima, ali opet nije generalno to tako lose, unutra deluje bolje od obicnog fluensa, klima hladi i nazad, meni se svidja tamna unutrasnjost...farovi su visoki pa visoki, takav model, iako je tacno da bi bilo bolje da su nizi barem ako ne i drugacijeg oblika...
sto se tice potrosnje, rs sa svojih 1240ks prazan moze da se vozi po ogranicenju sa oko 6,5l po magistrali, i to sa losijom aerodinamikom i kracim brzinama, tako da bi ovaj fluens trebao biti bar 10tak posto stedljiviji. iskreno, malo sam iznenadjen i trenutnom potrosnjom na 120kmh, malo mi je velika...

mire

Citat: Dogac poslato 06.02.2012. - 08:05
    Čudne kontrole multimedije i dalje problem Renault modela

Čudne? Meni Renault i dalje ima NAJBOLJE komande za audio uređaj od svih automobila, računajući i mnogo mnogo skuplje, s tim što su mi se više sviđale stare, veće, komande na satelitu kod volana.

zezam krizu

LeGauchiste

Meni lijep taj auto, i nije tako skup, ja bih ga rado vozio :)

" Širina vozila je zadivljujuća, pomalo podseća i na model Audi A8 ovako gledajući baš iz daleka."  On se ruga, ozbiljno  :bat:

" Kada vozite noću, morate da smanjite osvetljenje table na minimum kako vam veliki beli "reflektor" na sred table ne bi zamaro oči" eto nasao je i to kako se smanjuje, mada vidim da nije ni osnovnu skolu zavrsio, sto se pravopisa tice u cijelom tekstu... novinar  :wtf:
"Bukvalno smo imali utisak da je upravljivost blizu BMW vozila, a udobnost blizu Mercedes vozila, zapravo kao neki savršen balans to dvoje" vidi se da za ovog samo Svabe prave auto, ostali ih imitiraju  :mad:

damal

Slažem se da se ruga.....Audi je vagensko sr*nje, a ovo je fini auto.... :yes:

LeGauchiste

Eno sam mu komentarisao clanak, buduci da sam citao od pocetka do kraja. I pak covjek hvali prilicno to auto, da je tiho i upravljivo i da odlicno ide i da nema nista bolje za te novce sigurno, sto mu vjerujem. Renault zakon za nas plebejce  :respect: :renault: :renault: :renault: :renault: :renault: :renault:

meganed97

Je l ovo Reno i u Fluence počeo da ugrađuje digitalni brzinomer :hmm:
Po meni, bolje da su se utrošili da ubace rešetke za ventilaciju i ručke iza volana iz Megan 3 :write:

Citat: LeGauchiste poslato 06.02.2012. - 12:14
" Širina vozila je zadivljujuća, pomalo podseća i na model Audi A8 ovako gledajući baš iz daleka."  On se ruga, ozbiljno  :bat:
Fluence zaista deluje široko otpozadi... :yes: Mnogo šire od Megana Sedan.
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

Adam

Citat: meganed97 poslato 06.02.2012. - 12:54
Je l ovo Reno i u Fluence počeo da ugrađuje digitalni brzinomer :hmm:

Bilo je i pre toga...samo u većim paketima opreme...
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."

El Bayanero

Citat: dragan poslato 06.02.2012. - 11:15
pa, bilo bi dobro da su prednja sedista sa malo boljim bocnim osloncima, ali opet nije generalno to tako lose, unutra deluje bolje od obicnog fluensa, klima hladi i nazad, meni se svidja tamna unutrasnjost...farovi su visoki pa visoki, takav model, iako je tacno da bi bilo bolje da su nizi barem ako ne i drugacijeg oblika...
sto se tice potrosnje, rs sa svojih 1240ks prazan moze da se vozi po ogranicenju sa oko 6,5l po magistrali, i to sa losijom aerodinamikom i kracim brzinama, tako da bi ovaj fluens trebao biti bar 10tak posto stedljiviji. iskreno, malo sam iznenadjen i trenutnom potrosnjom na 120kmh, malo mi je velika...

Mozes li mi napisati koji ti je ukupni prosjek potrosnje na RS-u? Coupe(2.0 16v), moje voznje, po ovoj vrsti puteva(pretezno planinski) nikad se nije spustio ispod 8l plina(najstedljivije voznje), tezak je oko 1100kg i ima solidnu aerodinamiku. Nemamo ovamo nekih posebnih magistrala pa da testiram potrosnju na njima, uostalom, to mi nije relevantno jer mi je ukupni prosjek 8-8.5l plina, tako da i kad bi ga spustio na magistrali ne znam koliko nista mi ne znaci, ne mogu to deklarisati kao vjernu potrosnju.
Koliko znam, nikakvo revulucionarno rjesenje po pitanju stedjivosti ovih motora  nije napravljeno a da nije dodatno zakomplikovalo citavu pricu, tako da je ovaj Fluens, u principu, samo solidan potrosac, a masa i aerodinamika ce odraditi svoje kao i sa Lagunom II koja je imala skoro isti motor. Sam znas da nije moguce imati konstantno nisku potrosnju u nasim uslovima voznje i na nasim putevima. Iskreno, bas i ne vidim svrhu ovog motora u ovom automobilu, u stvari ne neznam kakvi su mu prenosi u mjenjacu, mada mi se svidja 6 brzina jer znatno mijenjau "izgled" ovog motora u voznji.
Tvoj Rs bi trebalo da ima daleko bolju aerodinamiku od Fluensa.
Mr. Weber & Mr. Garrett