Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault
»
Saveti pri kupovini
»
Testovi Renault vozila
»
Tema:
Utisci voznje: Megane 3 - Coupe
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
Idi dole
Autor
Tema: Utisci voznje: Megane 3 - Coupe (Pročitano 7135 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
krckoZG
Captur
Trenutno vozim: Megane II 1.6 16V
Pol:
Starost: 52
Utisci voznje: Megane 3 - Coupe
«
poslato:
02.05.2009. - 23:40 »
Kako sam napisao u topicu pod projektima evo jedan mali osvrt na novi megan coupe
Zahvaljujuci Renault Nissanu Hrvatska u petak 10.04.2009. u 10 sati trebao sam preuzeti novi Megan Coupe kako bi vozilo prezentirali na 2. Kvarner meetingu RKH u Novom Vinodolskom. Bljestavo crveni megy cekao je na parkiralistu Auto kuce Baotic, a ja sam nekih 10-ak minuta ranije od dogovorenog stigao i nestrpljivo cupkao cekajuci da sat otkuca 10 sati. Preuzeo sam kljuceve i odusevljen izgledom auta sjeo za volan.
I odmah jedno malo razocaranje, megy je poprilicno nepregledan prema nazad i da preuzeti primjerak nije imao parking senzore pocetno okretanje na parkingu bi bilo puno stresnije i pojelo bi mi vise zivaca. Ocito je kako su u Renaultu odlucili zrtvovati preglednost za ljepotu.
Vozac i suvozac u megyu uzivaju u gomili prostora i odlicnim profiliranim sjedalima. Dojam ugode pojacava hands free kartica, a sigurnost obecava gomila air bagova po cijelom autu. Unutrasnjost je napravljena od kvalitetnih materijala, dizajn je odlican i fantasticna zvucna izolacija pruza dojam puno vise klase vozila. Nova digitalna instrumentna ploca je puni pogodak i definitivno privlaci paznju svakome tko sjedne za volan novog meganea. Na zadnjem sjedistu ima sasvim dovoljno mjesta, no ljudi visi od 185 cm bi mogli imati problema kamo s glavom. Klaustrofobicnosti straznjeg sjedala pomazu vrlo mali „avionski“ bocni prozori i jako polegnuto i malo zadnje staklo. Kako se radi o coupe vozilu to i nije preveliki problem, a kako se kasnije pokazalo u praksi, cetvero ljudi moze se sasvim ugodno upustiti u srednje dugo putovanje. Bunker je vise nego solidnih dimenzija cak iznenadjujuce prostran za coupe vozilo.
Izgled auta definitivno ponistava sve mozebitne primjedbe. U cetiri dana koristenja nije bilo mjesta gdje se ljudi nisu okretali za autom. Skromno misljenje autora ovog teksta je da ce megane coupe jos dugo biti primjer ostalima kako dizajnirati prekrasno coupe vozilo.
Preuzetog megya tjerao je 1.5 dci motor s 85 KS, koji mi se cinio kao nedostatan za 1208 Kg tesko vozilo. Ljudima naviklim na jace motore ovaj motor svakako nebi odgovarao, no za ugodnu neagresivnu voznju motor se pokazao odlicnim. U kombiniranoj voznji (grad, autocesta) putni kompjuter je pokazivao prosjecnu potrosnju od 7.5 litara eurodiesel goriva. Ipak, mislim da ovaj motor ne prati uzbudljiv i agresivan izgled vozila i da bi mu bolje pristajao kakav benzinski agregat potpomognut turbopuhalom. Ovjes je iznenađujuce mekan i udoban za ovakvu vrstu vozila, ali mora se priznati da se nisam usudio dovesti vozilo u situaciju da ispitujem krajnje granice ovjesa. Kocnice fantasticno odrađuju svoj posao i nisam im uspio pronaci mane ni nakon intenzivnijeg koristenja. Ukupni dojam o autu je odlican, primjetan je veliki skok unaprijed u odnosu na Megane II u kvaliteti koristenih materijala, zvucnoj izolaciji i udobnosti. Sve u svemu vrlo pozeljan auto ali u benzinskoj varijanti tipa 1.4 TCE
«
Poslednja izmena: 14.07.2011. - 16:48 od strane SlObOdNi
»
Sačuvana
RKH
Malivuk612
Koleos
Trenutno vozim: Peugeot 406, E 220 CDI, Viano 2.2 CDI
Pol:
Starost: 34
Re: Testirao sam Renault Megane III Coupe 1.5 dci expression
«
Odgovor #1 poslato:
03.05.2009. - 00:42 »
za koji auto magazin radis?
lep megi, sve cesce ih vidjam po gradu...
pojavio se jedan narandzasti na BiH tablama, kom su o ove crne plastike na dnu branika u boji auta...
Sačuvana
sasha
Gost
«
Odgovor #2 poslato:
03.05.2009. - 02:35 »
Video ja u cetvrtak jednog takvog crvenog ispred zgrade na poslu, lep je i neobican jer je nov, nevidjen. Moj ima isti motor a malo je tezi ako se ne varam, prelazim gazelu svaki dan i cesto su guzve ogromne ali ne secam se da sam ikada video vise od 5.5 cak i kada voznja u 1./2. potraje, a najcesce je potrosnja ispod 5l/100km. Zbunjuje me prosecna potrosnja od 7.5 l/100km?!
Sačuvana
krckoZG
Captur
Trenutno vozim: Megane II 1.6 16V
Pol:
Starost: 52
«
Odgovor #3 poslato:
03.05.2009. - 09:02 »
2 Malivuk
ne radim za nikakav magazin, nego sam u upravi RKH pa od nedavno svako toliko dobijemo na test neki novi model (do sada Laguna III GT i navedeni megy)
2 sasha
Nije ga se stedjelo po autocesti (Zagreb-Rijeka) s 4 osobe u autu pa vjerujem da je to imalo utjecaj na rezultat
«
Poslednja izmena: 03.05.2009. - 09:02 od strane krckoZG
»
Sačuvana
RKH
Stragi21
Koleos
Trenutno vozim: Clio 4 Outlander
Pol:
Starost: 41
«
Odgovor #4 poslato:
03.05.2009. - 10:46 »
7.5L je sasvim ok potrosnja za relativno slab motor u tom meganu,naravno ako ga vozis normalno pa kad predjes par hiljada km pogledas prosek trebalo bi da je tu negde... Ima vec tema sa najmanjom potrosnjom
Da ne
vidim lepo si ga testirao i jos bolje opisao,bas onako kako sam i ja video taj auto i najveca zamerka preglednost ali ipak vozis coupe tako da se naviknes brzo...
Sačuvana
Exception®
LIMITED EDITION
Administrator
Trenutno vozim: *Suzuki S-Cross 1.4 BoosterJet *Renault Clio II 1.4 16V
Pol:
Suzuki S-Cross 1.4 BoosterJet
Starost: 42
«
Odgovor #5 poslato:
13.05.2009. - 12:07 »