Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault Vel Satis

Započeo Tanatos, 17.02.2012. - 22:56

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Tanatos

Renault Vel Satis je prvi put predstavljen javnosti u Zenevi 2001 godine.Naslednik je Renault Safrane.

Reno 16 je bio prvi automobil ciji oblik i danas dominira u nizim klasama.Espas je bio prvi monovolumen,takodje sa oblikom koji se prostire u svim klasama.Prema tome,ova limuzina,kotisti sve te prednosti
prostornog kapaciteta..Vel Satis se odlikuje neobicnom visinom,visi je od Safrana za citavih 13cm.

Na primer u dvoboju sa nemackim proizvodjacima,nema skoto nikakvih sansi za pobedu,zato on igra na drugu kartu.Prostranost je izuzetna,sedista udobna,da se prosto osecate kao da ste kod kuce i jos na
to kada dodate dobre pakete opreme...Tako da  i u osnovnoj verziji nudi gotovo sve,od 4 vazdusna jastuka,bocne vazdusne jastuke,abs,esp,servo,atu.klima uredjaj u dve zone sa odvojenom regulacijom za
putnike pozadi,cd radio,tempomat,alu felne od 17 inca sa senzorima...Ova raskos sto Vel Satis pruza,ukazuje da su zadnja sedista pravi izbor,ali to ne znaci da ce vozac ostati uskracen,naprotiv.Vozacevo sedite ima
posebno podesivo sediste u gornjem delu naslona,sto se dobro pokazalo na duzim putovanjima,gde se i sam Vel Satis pokazuje u potpunosti.Nivo buke je jako nizak,a za sve to je potreban i dobar motor.takvim se
pokazuje osnovni motor turbo benzinac od 2000cm3 od 163ks.I ako se ,,nagazi" putnici nece osetiti brzinu i jurnjavu,zahvaljujcu serijskom ESPu,on uvek prati zadati pravac.
Tvrdoglavost francuza se u svakom slucaju isplatila,ovaka recept za limuzinu visoke klase  deluje i danas vrlo dobro i vrlo uverljivo,cak se i ministrima i predsednicima dopadala,te je koriscen do skoro u vladi francuske.

Pored pomenutog 2.0T motora u njega su ugradjivali i  :Nissanov od 3500  kubika V6 24v,2.2 dCi motor od 150ks i isuzu dizel motor od 3000cm3.
Da napomenemo jos i da je delio neke komponente sa lagunom i espasom i da je sklapan na istoj traci u Sandouville.Godine 2006,dobija novu masku i stop svetla,ovaj redizajn poznat je i koa Ph2.
Poslednji Vel Satis je sisao sa traka 27.08.2009 godine.Njegov naslednik je izasao tek 2 godine kasnije,2011 u prodaju je pusten Renault Latitude.

Renault Vel Satis Ph1 (2001-2006)

Renault Vel Satis Ph2 (2006-2009)

Enterijer Renault Vel Satisa

chika.doctor

Odličan tekst! :respect:

Mada, Latitude se ne smatra pravim naslednikom VelSatis-a.. Doduše, kako je sad Renault počeo da saradjuje sa Mercedesom, tek se sa njihovom saradnjom može očekivati pravi naslednik VelSatis-a.. :yes:

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

Tanatos

Nije lose,a? :D Hvala  :hail:
kombinujem iz starih novina i nesto sa neta...sad gledam za r19 samad 16v...ima dosta o njemu..inace je novina AUTO broj 79,4.decembar 1991..mada bi radije da se sa tim nadovezem na 19ice uopste,pa ovo da bude kao slag na torti

chika.doctor

Razmišljao sam i ja da odradim 19icu, ali hajde, ovih dana ću da odradim za Renault Alpine.. :ok:

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

meganed97

Da li ste znali da je ovaj automobil imao i radarski tempomat, odnosno tempomat koji je mogo da održava brzinu u zavisnosti brzine vozila ispred? :kez:
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

chika.doctor

Da li je to zavisilo od opreme ili je imao svaki Vel Satis sa tempomatom? :nezna:

mire

Onaj koji sam ja vozio nije to imao, a imao je cruise control.