Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault Kangoo

Započeo Tanatos, 18.02.2012. - 01:04

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Tanatos

Prva generacija Reno Kangua,javnosti je predstavljena 1997 godine,dugo najavljivan kao naslednik legendarnog renoa 4.

Za razliku od starijeg ,,rodjaka" kangu nudi dosta vise prostora.U kabinu prima 5 putnika i 650L prtljaga,a kada se sedista preklope dobija se zapremina od 2600L,sto je manje sa samo 250L od espasa..
Vecoj univerzalnosti doprinose i zadnja vratakoja su  po zelji kupaca mogla da budu iz jednog ili dva dela,a sa desne strane iza prednjih,postavljena su bocna klizna vrata.

Kratko receno,kangu je zamisljen kao praktican i simpatican automobil, jednostavan za odrzavanje.Uprkos veselom i laganom izgledu,on donosi visok stepen bezbednosti za vozaca i suvozaca su
predvidjeni vazdusni jastuci,abs,pojaseve sa zatezacima i pasivno upravljanje zadnjim tockovima.Godine 1998. je zapljusnuo trziste sa gotovo 180.000 prodatih primeraka.
Reno je izbacio i verziju sa nazivom ,,pampa" sa posebno zasticenom donjom stranom i vecim tockovima.

2003 godine,dolazi do fejsliftinga i kangu ph2 dobija nove farove,masku i jos vise kombinacije boja.Pored postojeceg modela bila je i verzija zvana kangu express,koja nije imala prozore i bila je dostavna verzija kangua.
Ovaj model renoa,postao je popularan za lica koja su nepokretna-invalidima,jer je omogucavao lako prepravljanje i zbog svoje visine bio je lako dostupan korisnicima invalidskih kolica.
Pogon kod kangua bio je na prednjim tockovima,ali bila je dostupna i verzija sa 4x4 pogonom,koji je uveden 2002 godine.Inace prozivodnja prve generacije je prestala 2007 godine.Ovaj model se proizvodio i u Maroku  i Argentini

Motori koji su se ugradjivali u kangu :
1.0 L  59 / 68 ks
1.2 L  (60 ks / 75 ks
1.4 L 75ks
1.6 L 16v 95ks
1.5 L dCi 57ks/65 ks/68 ks70 ks)/ 82 hp/85 ks/ 88 ks
1.9 L D 55 ks/65ks
1.9 L  dTi 80 ks
1.9 L  dCi (80 ks/85ks

Renault Kangoo Ph1

Renault Kangoo Express  Ph1

Renault Kangoo Ph1

Renault Kangoo Ph2

Renault Kangoo Express Ph2

Renault Kangoo Ph2 4x4

Ako sam pogresio nesto,neka me neko ispravi..a ako ga ne mrzi,nek napise nesto o novom modelu...Hvala
:D

damal

Renault Kangoo II generacija
(uz neke izmene delovi teksta preuzeti sa sajtova Blic i Vrele Gume)

Kangoo 2, osim imena, nema skoro ništa zajedničko sa prethodnim. Produžen na 4,21 m, postavljen je na platformi Scenic-a II, što samo po sebi obećava znatno bolje ponašanje na putu i veću udobnost. Iako su oko 80 % svih prodatih Kangoo zapravo transportne verzije, Renault i dalje insistira na putničkoj varijanti, u koju lako staje pet odraslih osoba.
Prtljažnik u ovakvoj konfiguraciji poseduje zapreminu od 660 lit, odnosno obaranjem zadnje klupe i do 2.866 lit. Kao i u kod sadašnjeg, velika bočna klizna vrata omogučuja lak pristup unutrašnjosti, koja se sve više distancira od kvazi vanova. Nema dakle golih metalnih površina, komandna tabla je neuporedivo kvalitetnija, a pozicija za upravljačem je znatno bolja.
Ručica menjača je recimo na donjem delu komandne table, upravo na dohvat ruke, a sama sedišta su široka i udobna, sa naslonom za laktove između.

Moderan i praktičan, Kangoo 2 se zaista u svakom pogledu približio « pravim » vanovima, čak i spoljašnjim izgledom. Znatno zaobljenijih formi, sa položenijim vetrobranskim staklom i poboljšanom aerodinamikom, može se otisne na duži put zahvaljujući snažnijim agregatima. Renault ugradjuje dva benzinska i jedan dizel blok 1.5 dCi, koji, kao po običaju, razvija 70, 85 i 105 ks (najsnažniji sa šestostepenim manuelnim menjačem). Da bi sve bilo na znatno višljem nivou, nije se zaboravila aktivna i pasivna sigurnost, ABS, ESP i 6 vazdušnih jastuka predviđeni su kao dopunska ili seriska oprema.

Motori:
Benzinac
1,6 litara (8 ili 16V) / 90 i 110 KS  
Dizel dCi
1,5 litara /  70, 85 i 105 KS

Ukoliko se radi o opremi namenjenoj udobnosti putnika, moguće ga je poručiti sa svim što nude znatno prestižnija vozila (automatski klima uređaj, regulator i limiter brzine, senzore za automatsko uključivanje svetla i brisača, putni računar... )

2011 godine je pocela sa proizvodnjom Restyle verzija (Generation 2011) koja se smatrala i pocetkom faze 2.

Takodje, 2011 aktivno se krenulo sa prodajom i promocijom vozila na elektro pogon Kangoo Z.E.

Korisni linkovi na Renault Forum Serbia

Paketi opreme: Kangoo 1

Paketi opreme: Kangoo 2

Renault Fluence i Kangoo na elektropogon

meganed97

Meni je logičnije da je R5 Express prethodnik Kangua, nego R4. A Twingo da je naslednik R4 :nezna:

R4 je prestao sa proizvodnjom 1992. godine, kad je izašo Twingo, a R5 Express završava proizvodnju možda nepunih godinu dana nakon izlaska Kangoo-a, tj. 1998. godine.
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

SlObOdNi

pa i jeste naslednik 5ce express :yes:

damal

+1

S tim sto je, obzirom na veliku popularnost R4 a relativno kratak "zivotni vek" R Express-a tako propagiran.....Naravno, ljubiteljima R4 je to bilo (a mislim da je i dalje) kao da si "brknuo prst u oko"  :laugh:

Piros

Citat: damal poslato 18.02.2012. - 14:43
+1

S tim sto je, obzirom na veliku popularnost R4 a relativno kratak "zivotni vek" R Express-a tako propagiran.....Naravno, ljubiteljima R4 je to bilo (a mislim da je i dalje) kao da si "brknuo prst u oko"  :laugh:
Da sa prvom verzijom, ali su mi mnogi vozaci R4 prilazili i hvalili Kangoo 2 kao pravog naslednika R4. Zadnja bocna stakla veoma podsecaju na ona sa popularne cetvorke.

Jos jedan koristan link sa foruma http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=5429.0

meganed97

Citat: damal poslato 18.02.2012. - 14:43
S tim sto je, obzirom na veliku popularnost R4 a relativno kratak "zivotni vek" R Express-a tako propagiran.....Naravno, ljubiteljima R4 je to bilo (a mislim da je i dalje) kao da si "brknuo prst u oko"  :laugh:
Express se ništa kraće nije proizvodio od same 5-ice. Tačnije 1985-1998, s tim da je putnička verzija prestala 1997. sa izlaskom Kangoo-a :nezna:

Na renault4serbia.com smatraju da je Twingo "poluzvaničan" naslednik Četvorke, a "prisvajaju" i Kangua i Modusa. :laugh:
Što se tiče oblika, Modusu najbolje čuči da bude naslednik Četvorke, ali taj auto je veći i od Klija 2, tako da... :spit:

Možda u skorije vreme napišem nešto i o Express-u u temi za Super 5. :ok:
Vožnja sa osmehom

damal

Citat: meganed97 poslato 18.02.2012. - 16:38
.....Express se ništa kraće nije proizvodio od same 5-ice. Tačnije 1985-1998.........

Da, ali je realno bio dostavno vozilo sa delimicnim izletom u putnicke vode....U to vreme se takvi automobili nisu videli kroz prizmu putnickih multifunkcionalnih vozila. Samim tim mu je i popularnost a time i marketinska vrednost bila minimalna.....Zato sam rekao da je kroz marketing "proguravano" da je Kangoo naslednik multifunkcionalne R4-ke.....

Dakle, kao sto je Clio nasledio R5 tako je svakako Kangoo I nasledio R5 Express.....samo marketinski gledano, bi to bila propast da se tako reklamirao....  :ok:

Tanatos

Tako je bilo po novinama kada je izasao kangoo...sto bi rekao Djoka Balasevic ,, ako su lagali mene i ja lazem vas" ...a mozda i nije toliko marketing,nego zbog oblika cokule

damal

Prezentacije i test klipovi

SlObOdNi

Nemojte gledati na sta lici, vec kojoj klasi pripada...

Pa i modus i klio imaju istu platformu, pa su potpuno dve razlicite klase  :yes:

meganed97

I Kangoo 1, valjda, koristi platformu Klija 2.

Citat: Tanatos poslato 18.02.2012. - 01:04
Inace prozivodnja prve generacije je prestala 2007 godine.
Ko kaže da je prestala proizvodnja prve generacije :zubo: KLIK
Vožnja sa osmehom

SlObOdNi

pola renault-a kojih vise nema kod nas se pravi negde u svetu... :nezna:
kolumbija, argentina, brazil...

jgdr

Ja cu dodati za Kangoo samo jednu rijec

Odlican