Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: prskalice, pumpa vetrobranskog stakla

Započeo Mr.Black, 31.10.2008. - 08:34

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

imola43

inace do sada sam sipao samo sonax, ali cale uzeo skoro za sebe u metrou onu tecnost od 5l koja kosta oko 200-300 dindzera i evo na Beogradskih -10 sljaka bez problema(inace pomesano lapo-lapo). I naravno obavezno ocistis sneg sa haube!!!

aleksandar.o

iz iskustva mogu reci da ne treba sipati te gluposti od 200-300 din 5 litara jer ako uopste i trpi minus onda budi siguran u jedno ako je budes koristio cele zime a to je da ce ti,ako idu prskalice sa haube da ce ti se ocrtati na haubi kuda prskaju kao da je prosuta kiselina a i na soferci ce ti biti trag kuda ne idu brisaci a to se ne moze nikako skinuti

Byk

ja sam uzeo neku OMV-ovu tecnost. danas sam bas koristio prskalice, rade.

goranzr

Kako da podesim prskalicu od vetrobansko stakla,leva prskalica mi vislje baca.

Panta011

Ja sam kod mene stelovao iglom za sivenje( ne za strikanje  :ne:). Iglu u diznu i vrlo malim pokretima namestis gde ti odgovara.
Ako nađeš put koji nema ni jednu prepreku, onda je to put koji verovatno ne vodi nikuda.

mucic2

da bas tako izmes najtanju iglu za sivenje a moze i spenadla i gurnes u rupice i pomeras levo-desno,gore-dole i probas gde ti brizgaljke najbolje bacaju tu ostavljas.
nista komplikovano

:ziveli:

aleksandar.o

ne treba sipati bilo sta za soferku,jer kada se sipaju jeftine gluposti posle par meseci se pojavi na soferci ili na haubi ,zavisno gde je prskalica,nesto sto ne moze da se skine a izgleda ruzno,pogotovo na tamnim bojama auta

bingo

Citat: fica8 poslato 06.01.2009. - 17:38
ej i ja imam ludacke prskalice i bacaju na krov.....
pokusao sam sa iglama svim i svacim ali nece.....
i sad i dalje divljaju..... :bigl:

otvori haubu i pocupaj te prskalice i sa donje strane ocistis krs ima puno posle rade do yaya :yeah:

ljudi kazu da si los kada prestanes da se ponasas, onako kako njima odgovara

LeNgenda

Samo ih ne spustajte prenisko jer pri poletajucim brzinama mlaz nece dohvatiti ni do pola soferke.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

fLiP

acika76

meni i kada pritisnem za prskanje nazad ne prska pozadi nigo na vetroban napred.... :??:

voodookotlic

Od pre neki dan ni ja ne mogu da poprskam zadnje staklo . Prednje prskalice rade normalno, ali zadnje nista. Kada okrenem rucicu u odgovarajuci polozaj ne cujem motoric.  :help:

Ako ne postoji poseban motoric, to znaci da je neispravan prekidac na rucici... Zar ne?  :nezna:

fLiP

Citat: acika76 poslato 28.06.2010. - 10:34
meni i kada pritisnem za prskanje nazad ne prska pozadi nigo na vetroban napred.... :??:

:rotfl: i meni se to od skoro desilo. Moracu da proverim sta je. Sigurno se zapusilo. Nema sta drugo. Nemoj da ga silis da ti negde ne pukne crevce pa da napravis haos.

makarije

prvo proverite creva,reducir i prskalicu pa tek onda rucicu

podignite 5 vrata,ispratite creva,nadjite plasticni "reducir",otkacite creva sa plasticnog reducira i probajte da aktivirate prskalicu .
Ukoliko iz creva curi voda zapusio vam se taj plasticni reducir.
Drugar je imao isti problem na senic-u    - ocistili plasticni "reducir" ( obratite paznju na smer kada ga skidate ) i radi kao novo

u pitanju je senic I (phase II ) 2002.g , ali mislim da je sistem isti

zenu dupe krasi a tortu orasi

voodookotlic

Valjda kada se zapuse creva, motoric mora da se cuje... Kod mene se apsolutno nista ne cuje...