Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
B

Lezajevi tockova

Započeo BobanB, 08.11.2008. - 18:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Exception®

I neki ovlašćeni servisi menjaju samo ležaj, neće te svi zeznuti da menjaš ceo disk :ne:

ΕΛΛΑΣ

Mr.Black

Ja sam isto menjao na mom meganu zadnji desni lezaj  :zubo:  Cas posla kod bilo kog normalnijeg majstora i to bez menjanja diska naravno.

Laguna2.2

Dal zna neko koliko mogu kostati lezajevi za lagunu 2003 u pitanju su prednji??
Hitno mi treba odgovor,sutra bi ga vozio kod majstora,ne mozes biti u kolima koliko se cuje desni prednji tocak,kaze majstor da je otisao lezaj (5800din) kraj letve(1700) spona(1500din),pa dal zna neko dal su to cene ili me dere??

EDIT: Spojene teme

ljubisa.va

Dobar sajt za narucivanje delova .Moras se registrovati, ali dobijes kompletnu  ponudu.Bar sam ja nekoliko puta uporedjivao cene na drugim mestima i mislim da su sto se toga tice ok.
Evo link pa probaj:

http://www.webparts4car.com/

thomas

Vec neko vreme mi se javlja pojacan zvuk (buka) u kabini, kako ubrzavam tako se zvuk pojacava i obrnuto kako usporavam zvuk nestaje. Zvuk se cuje i kada vozim u brzini i kada izbacim iz brzine pa se samo kotrljam. Prvo sam pomislio na gume po sam promenuo i to,  posto imam drugi komplet ali zvuk je ostao. Pomislio sam na lezaj, podigao sam jednu po jednu stranu auta, ubacio u brzinu pa se tocak okretao u prazno, na desnoj strani se nista nije culo dok na levoj strani se culo ta buka, zvuk ili zujanje i dolazi iz pravca gde poluosovina ulazi u menjac. Tek u petak mogu kod majstora, pa me dotad zanima vase misljenje  :yeah:   

EDIT: Spojene teme

Byk

thomas

Ipak se ispostavilo da je lezaj prednjeg tocka, 7500 lezaj  :aua:   :pije: + 1500 ruke

Laguna2.2

ej ja sam platio 5500 ...  :cancan:

nebojsa9

Ne znam da li je ova tema namenjena ovoj problematici....
Interesuje me da li se mogu izbiti ležajevi iz starih diskova i staviti na nove diskove? U pitanju je Laguna II 1.8 16v
Na par mesta su rekli u radnji da prodaju nove diskove zajedno sa ležajevima i dosta su skupi, u jednoj radnji su rekli oba zadnja diska bez ležajeva 7 soma, to je jako povoljno s obzirom da su diskovi sa ležajem komad 8.5 soma..... Bilo bi logično da ako se već prodaju bez ležajeva da ležajevi mogu da se montiraju?
Majstor u Renault Savi rek'o da kao mora da se skine to sve pa da se vidi bla bla..
Da li neko zna ili je imao iskustva sa ovom problematikom??  :)

nuk

u praksi je moguce mada, svaki normalan majstor ce ti savetovati da promenis i lezajeve kada se vec sve skida, moze da bude problema prilikom presovanja starog lezaja. racunaj da fabricki lezajevi traju do 150kkm u proseku i licno mislim da za 3000 din razlike ne bi trebao da rizikujes i stavljas stare lezajeve koji ce svakako ako nisu menjani, otici u skorije vreme, onda opet placas ruke za isti posao.

nebojsa9

Pa nije baš 3000... ovi diskovi su 7 soma oba, a sa ležajevima najjeftiniji 8.5 soma komad..... znači 17 soma + ruke a ovako 7 soma + ruke  :nezna:

Yeti*N

Meni u servisu rekao majstor da je prednji oko 90 a zadnji oko 60 eura :asshole:
O Božeeee...  :fiju: Moraću da potražim odgovarajuće, pošto sam ukapirao da nisu skuplji od 3000, kupim sam i nađem nekog majsotra koji će da ih zameni.  :hura:

Elem, ne bi bilo loše da me neko ko je imao dobro iskustvo, u Nišu, sa ovom situacijom uputi kod nekog majstora  :ziveli:

lazar_sm

Ja sam prosle godine menjao prednji levi,i koštao me je 70e ,ležaj + ruke. :tup:

Yeti*N

Kupio ležajeve, valjda su "fabrički", trebalo bi da Renault njih ugrađuje - SNR. 2300 prednji, 2100 zadnji!  :hura:

al1977

A gde si ih kupio u Nišu,pošto i mene ista muka snašla?