Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
B

Lezajevi tockova

Započeo BobanB, 08.11.2008. - 18:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

fLiP

Da li neko zna oznaku lezaja za Scenica II 1.9 dCi SKF?

Pozvao sam par servisa i cena je bila od 9600 do 11000 dinara :blink: Zato bih zeleo da pozovem distributera da se raspitam za cenu. Ranije je to bilo mnooooooogo povoljnije!

bingo

ja sam pre 7-8 godina stavio zadnji lezaj od R5  na megana 1.6b (1997) tj prvo sam skinuo stari pa procitao sifru i tako trazio novi
kad sam pozvao prodavnicu oni kazu
pa to ti je od R5  a ja njima AHA  :celb1:
Zato sto isti lezaj za megana kosta 1000 dinara vise samo ako kazes da je za megana

ljudi kazu da si los kada prestanes da se ponasas, onako kako njima odgovara

fLiP

:hura:

Okrenem distributere, oni su mi dali brojeve telefona prodavnica. Prednji lezaj SKF 3638VKBA 6500-6700din (64.5-67e) (SHOP GROUP, EURO AUTO)

Elpida saradjuje samo sa firmama i najpovoljniji su 5600din. (56e)

Hvala Direstraits. :hail:

Laguna2002

Koja je oznaka ležaja zadnjeg točka na laguni 2 1.9 dci 88kw,  nije karavan ( da ne kažem limuzina )  :rotfl: ?
Predočeno mi je da su diskovi zreli za zamenu ( ne vredi da se stružu ) i da bi to trebalo uraditi prilikom sledeće zamene zadnjih pločica ( još oko 10 000 km ). Vidim da su cene diskova bez ležajeva sasvim prihvatljive ali sa ležajevima ubijaju. Reko, ako nalete povoljno lezajevi ( padnu negde sa kamiona i sl. ) čisto da znam da su to pravi. Majstor je obećao da će probati i ove da skine pa da ih ubaci u nove diskove, mada su mi da dosta mesta rekli da to ne praktikuju ( stručnjaci, pardon zamenjivači delova ).

lukaimasa

Taj koji ti je rekao da ne praktikuje zamenu ležaja nije ni "zamenjivač delova". Najlakše im je da doneseš komplet disk sa ležajem. Kako su nekada ljudi menjali ležajeve na jugićima i sličnim aždajama. Mora da ima najprostiju presu i sa njom izbije i vrati ležaj za 5 minuta. Tako da, ako su ti dobri ležajevi, nemoj njih menjati, nego majstora, u ovom slučaju "zamenjivača delova". :yes:
Realnost nije briga na koju se mi obaziremo.
Koža, klima, ABS, pa nemao ništa jes'!

fLiP

uzeo sam u elpidi za 5300din sa popustom i uracunatim pdv.
U kutiji SKF je SNR XGB 41930 FRANCE F62 11105/18
Sa osiguracem(zeger), poklopcem i maticom. Kada budem stigao okacicu i sliku.

Don Gagione

sta to treba da znaci mislim da ih prave kinezi francuskog porekla?ili su stvarno francuski 100% cisti?

Don Gagione

ma bre zezeam se sta ti je ako valja nek ga proizvode i singapurcani samo da se vrti i vrti...

Panta011

Citat: fLiP poslato 18.11.2011. - 15:35
uzeo sam u elpidi za 5300din sa popustom i uracunatim pdv.
U kutiji SKF je SNR XGB 41930 FRANCE F62 11105/18
Sa osiguracem(zeger), poklopcem i maticom. Kada budem stigao okacicu i sliku.

I za razliku da devojci kupis neki lep rodjendanski poklon     :wink:
Ako nađeš put koji nema ni jednu prepreku, onda je to put koji verovatno ne vodi nikuda.

fLiP

Skf ga proizvodi, samo sto ga renault pakuje u svoje kutije sa masnicama kao SNR. To je ista proizvodnja-saradnja. Pricali smo o tome mnogo puta, samo me nervira sto ovlasceni servisi imaju toliko napucane cene! Vise od 100%!
Ovaj lezaj je kostao 44e bez pdv sa popustom, pa vi vidite o cemu se tu radi. Jer u ovlascenenom kosta 100e bez pdv! I drugi problem je sto se scenic II vodi do 2010 godine pa nema veze sto je moj 2003, dok  za scenic I lezaj tocka kosta 3500din u prodavnicama gde je za dvojku cena bila 6500dinara.
Kao sto je Bingo pisao da je stavljao od petice.

modul

..pozdrav...dali je netko koristio Flennor ležajeve i dali ima neka iskustva sa njima i dali su kvalitativno u rangu recimo sa SNR ili FAG?

sagittarius82

ja sam ugradio snr koji sam platio 3 ili 4k .. dok je original kostao 8-9k u reno savi ... a sto se tice flennor-a samo sam stabvilizator njihov stavio

fLiP

Sagi SNR i jeste original. Pakuje ga SKF.

Ja nisam do sada cuo za Flennor lezajeve tako da ih nisam koristio ni u industriji pa ne mogu da ti tvrdim o njegovom kvalitetu.

mladen so.

menjao ležaj zadnjeg točka, 1.200 dinara, ruke džabe...

KGB1021

koja je oznaka lezajeva za Clio 2 ph2 2001 1.6 16v??? :help: Trebalo bi da menjam moje prednje nisu nesto u dobrom stanju! :doh: