Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
B

Lezajevi tockova

Započeo BobanB, 08.11.2008. - 18:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

velsatis

cuje mi se prednji desni lezaj, sutra bih isao da to menjam, pitao sam u prodavnicama i stvari stoje ovako, SNR francuski (navodno) kosta 5500din, a SKF kosta 7500, sta mislite koji je bolji i koji da stavim?ili imate neku preporuku za neki treci?

skafiskafnjak

Citat: Lemforder poslato 03.09.2012. - 11:54
Imam Renault Clio II 1.5 dci, i prezadovoljan sam (vozim ga vec 5 punih godina),ali imam jedan mali problem sa njim. Pre 2 godine,prvi put mi je "prosvirao" zadnji levi lezaj tocka. Lezaj je obican,kuglicni,ne ide sa glavcinom,stavio sam SKF-ov,ali je za manje od 3 meseca otisao i taj. Drugi put sam opet stavio SKF-ov,i desilo se isto.Probao sam naredna TRI puta sa Optimalom,SNR-om,i na kraju FAG i svaki je trajao ne vise od 3 meseca. Ovaj zadnji FAGov mi je skoro otisao i jos ga nisam zamenio. Da li je neko imao slican problem ? Moram samo da napomenem da je sa glavcinom sve u redu,nema lufta.

Pozdrav svima!
Jedino objasnjenje zasto se tako cesto desava ostecenje lezaja jeste po meni, ako ti gume i felne nisu odgovarajucih dimenzija, ili da si stavljao neke distancere da bi ti tockovi izgledali izbaceniji pa time poremetio tezizste tocka

Renoseller

Citat: velsatis poslato 30.09.2012. - 16:50
cuje mi se prednji desni lezaj, sutra bih isao da to menjam, pitao sam u prodavnicama i stvari stoje ovako, SNR francuski (navodno) kosta 5500din, a SKF kosta 7500, sta mislite koji je bolji i koji da stavim?ili imate neku preporuku za neki treci?
Imas SNR za 3800 din ,  prati link :

http://www.dacia-delovi.com/?rezultati-pretrage,19&sPhrase=snr+abs

xmaxxximus

pozdrav svima... :hura:

Citam o lezajevima ali mi jos uvek nije jasno sledece :
Da li na reno laguni II 1.8  karavan, moze da se zameni samo lezaj na zadnjoj strani ili je potrebno zameniti sve sa diskovima?

Hvala svima na odgovoru.

pedjolino76

jel zna neko kakvi su lezaevi klaxcar,posto mi izgleda zuji pa u ns mogu za reno 5 da kupim ili snr taj klaxcar,neki aran italijanski i neke kineske il ciji li su vec

singer

SNR zakon od svih sto si naveo  :v:

pedjolino76

onda ce da bude snr ako treba ovih dana kod majstora da proverim jesu lezajevi ili ja to nesto tripujem

kocapro

Da li mozete da mi kazete koji su jos simptomi pored zujanja a da upucuju na to da je lezaj otisao .........
Majstor danas kada je digao desni tocak na dizalicu i uhvatio rukama tocak da mrda kaze da ima malo lufta u lezaju ...
Forever;)

singer

Citat: kocapro poslato 18.10.2012. - 01:45
Majstor danas kada je digao desni tocak na dizalicu i uhvatio rukama tocak da mrda kaze da ima malo lufta u lezaju ...

pa sta vise treba da bude  :laugh: :kez:

zrelo za zamenu  :v:

singer

Citat: kocapro poslato 18.10.2012. - 13:16
Ali to je vrlo vrlo malo lufta ,..........ne znam sta je smesno toliko

Dragi kolega ,pa koliko lufta treba da bude da bi bilo za zamenu???

i to malo je previse. :v:

ja menjam lezaj prednjeg desnog tocka sad za koji dan(nema nista lufta ali zato bruji lagano) :kez:

andrijaa

Zna li neko kakav je MEYLE lezaj. Otisao mi prednji, na R19 pa ne znam da li da stavljam Meyle l. ili da zamjenim za neki drugi. Citao sam i pozit. i negativnih komentara o ovome proizvodjacu.

andrijaa

Meyle je njemacka marka i kosta 35 KM, A SNR je Franc. kosta oko 50KM. Kod nas u R.S.

andrijaa

Najvjerovatnije da cu ga zamjeniti, ne bih zelio da ga mjenjam ponovo.

Tanatos

Ako je to 10ak eur razlike,ne znam sad koliko iznosi KM... nije to nista.
Narod gresi,kupi turski deo za 5eur,a original 15eur...a ovaj od 15e ima da mu traje 5 godina,a ovaj od 5 ni godinu dana...
Ono sto izgleda u startu skupo,uvek ispadne jeftinije na kraju.

singer

SNR u svakom slucaju  :yes: