Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
B

Lezajevi tockova

Započeo BobanB, 08.11.2008. - 18:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

flyfisherman

Juce zamenjen lezaj prednjeg tocka. Stavljen MOOG. Prodavac kaze da nije imao reklamacija za njega :too:

Zilex

Da li se na Laguni 2.0 menja samo lezaj ili mora sa sve komplet glavcinom i da li mora da se menja senzor abs-a?

modul

Citat: direstraits poslato 29.01.2013. - 21:07
Koja je razlika u cijeni izmedju dobrog FAG/SKF lezaja i tog Meyle?

..kolko sam ja shvatio za FAG radi SNR ležajeve..FAG kutija a unutra SNR ležaj za moj megane..probao sam Meyle i ne vidi mi se...otišli nakon 15 tkm.

Megane 1.9D

bas me interesovalo i jedva sam nasao. naime bio sam kod majstora sa komsijom i majstor radi megana 1 ph 2 i prica covek da bi promenio prednje lezaje mora da kupi u kompletu i diskove i covek ode da kupi. sad citam i vidim da moze samo da se kupi lezaj, au kakvi sve rade kola. takvima ne treba nista osim juga oterati....
ja sam narkoman, dizel tece mi kroz vene

RS TEAM

Nije problem u majstoru nego u tebi, nisi pratio, ne postoji auto na kome su prednji ležajevi sa diskom, to je vezano za zadnje ležajeve
Renault Clio III Sport 8:47.48
VW Golf R32 8:49

Megane 1.9D

hahhahah "problem u meni"???
jesam ja poslao vlasnika megana ili majstor? koliko sam ja razumeo prednji lezaji mogu da se izvade i stave novi bez zamene diskova

RS TEAM

Nema veze, nije ni bitno, taj će se nekoliko puta šetati do RPC-a, a ti nas obavesti šta se tu dešavalo

Megane 1.9D

ili do auto bana  :kez:  ako saznam javljam 
rs team dobro poznajes Valjevo

RS TEAM

Ne samo Valjevo, kad su delovi u pitanju dosta toga znam ko šta ima u radnji
Bane, verovatno Moog i Optimal a RPC SNR
Sva sreća pa nisu daleko :)

Milenko_M

Citat: Zilex poslato 16.04.2013. - 17:53
Da li se na Laguni 2.0 menja samo lezaj ili mora sa sve komplet glavcinom i da li mora da se menja senzor abs-a?

Ležajevi mogu da se kupe odvojeno i da se menjaju .Naravno skidanje i montiranje mora pažljivo da se radi .
ABS prstenovi se ne moraju menjati ako se ne oštete .

MarCoM

Crkao mi je ležaj zadnjeg desnog točka,pa treba da se odradi.

Prosto pitanje:SNR-2400 rsd ili Ruville-2060rsd?

Za SNR znam da idu u prvu ugradnju i da su dobri,a za Ruville sam čuo da su vrhunski isto i da je njihov kvalitet više nego dobar...pozdrav svima i hvala na odgovorima. :ziveli:
Да се зна ко тресе шљиве,а ко чека у потоку!

sagittarius82

ja sam stavljao snr al nece ti nista biti i da probas taj francuski jbg usteda 350 din taman za ruke sto ce ti zamene :)

MarCoM

Ruville je nemačka firma,prema iskustvima mog mehaničara,a i sa neta,vrlo dobar odnos cena-kvalitet,pa zato i pitam,jer je sigurno neko sa foruma imao iskustva sa njima.Računam i to nemački delovi nikad nisu bili loši,pa sad .......ko će ga znati.

sagittarius82

meni se cuje prednji levi  tocak ko zna mozda je i meni neki lezaj otisao :D pa ako ima taj cu ga ja pazarim :))

MarCoM

Večeras zamenjen već pominjani ležaj na točku.Posle silnog premišljanja i rezmišljanja,kupio SNR za 2400 rsd.Skinut stari,koji se dobrano čuo.Bio isto SNR,verovatno fabrički.Uz pomoć prese postavio novi ležaj koji je legao ko g... na nošu i sad samo šapuće.Usput iskoristio da zamenim rikverc prekidač,proverio ulje u menjaču,pošto je moralo da se ispusti pri ovoj operaciji i to je to.Inače,kupio bih i onaj Ruville što sam pominjao,ali  ga nisu imali na stanju,a nisu znali kad će biti.Ja nestrpljiv,a ovih dana praznici dovedoše do SNR-a.Toliko od mene. :ziveli: