Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Spusten zadnji prozor.Bruji u kabini

Započeo cobeee, 15.03.2012. - 15:05

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

cobeee

Kao sto sam napiso u naslovu!To sam primetio odavno ali nikad ne vozim sa spusten zadnjim prozorimal.Danas kad sam se vozio i ono fino vreme reko daj da spustim zadnji prozor,vozio oko 40-50 i kako sam spustao prozor na pola prozora osetim ja nenormalno brujanje unutar kabine ono bas ubija.Zatvorim prozor sve normalno nista se ne cuje ali kad spustim prozor do pola ubija unutra!E sad se pitam da li ima neko slican problem ili je to normalno?Posto prenje prozore kad spustim skroz ono ok nista se ne cuje a na zadnje ubija!

Ultrena

Nemoj nista da te cudi, to je samo strujanje vazduha! Imam lagunu II karavan i to je isti slucaj. Ne pamtim dal sam ga nekad vozio sa otvorenim prozorom, bas iz tog razloga... Takav je auto, konstrukcija, siroki stubovi pa ne seku lepo vazduh nego bruji kao da ti je kamion iza glave.  :rotfl: A potrosnju da ne pominjem...  Pise da potrosnja ide do 4% gore za otvoren prozor do pola  :doh: Pali ventilaciju i uzivaj  :ziveli:

Goxxy

Citat: cobeee poslato 15.03.2012. - 15:05
Kao sto sam napiso u naslovu!To sam primetio odavno ali nikad ne vozim sa spusten zadnjim prozorimal.Danas kad sam se vozio i ono fino vreme reko daj da spustim zadnji prozor,vozio oko 40-50 i kako sam spustao prozor na pola prozora osetim ja nenormalno brujanje unutar kabine ono bas ubija.Zatvorim prozor sve normalno nista se ne cuje ali kad spustim prozor do pola ubija unutra!E sad se pitam da li ima neko slican problem ili je to normalno?Posto prenje prozore kad spustim skroz ono ok nista se ne cuje a na zadnje ubija!
Normalno je. Ustvari "normalno" je, kao što kaže Ultrena - loše planirano okolno strujanje vazduha oko automobila. Jedino moguće rešenje (ali nisam siguran da je sigurno) je stavljanje onih bočnih vetrobrana - ima da se kupi paket za prednja i za zadnja vrata, pogledaj http://www.spiderauto.co.rs/

Mene to ubija po ušima, baš bruji i smeta. Onda bolje da zadnje prozore nisu ni stavljali :D

Ultrena

Ma to su stavili za ukras, i kada nam neko razbije to staklo, da :place1: od muke! A ovaj prednji prozorcic bas lepo sluzi, da sklopim retrovizore kada uteravam u garazu  :rotfl: