Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault motori: stara generacija vs nova generacija

Započeo Laguna22D, 29.03.2012. - 23:09

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

RenaultTerminator

Citat: wcyber poslato 03.11.2018. - 13:10
Al nije mi jasno na koji način to utiče na tvoj život. Planiraš kupovinu mercedesa sa 1.5 dci?

Ne utice ama bas nista,zar je problem sto me to zanima?Ili ne smiije da me zanima kada mi se tako obracas.
Powered by Renault

wcyber

Jok, opušteno. Samo se nekkao preozbiljno bavimo nečim što realno nemamo pojma kako tačno u praksi izgleda, čak pomalo i posprdno, bez imalo poverenja u gomile inženjera koji se time bave svaki dan na poslu

DS9

Citat: RenaultTerminator poslato 02.11.2018. - 20:10
Respekt prema svima od mene,ali nisam zadovoljan odgovorima,imamo misljenja ali nemamo cinjenice,da zaista neko cinjenicima dokaze jel Mercedes zaista rastura taj motor u svojim pogonima i budzi po svojoj volji ili ne.

Da ja živim u Lincu, a što bi značilo da dobro poznajem nemački jezik, obratio bih se centrali Daimler-a oko toga što me zanima, kad već nisam zadovoljan informacijama sa foruma, a onda bih kao ljubitelj renoa njihov odgovor prikazao ovde na forumu.

Inače, sa facebook linka potiče donji citat u italiku čije si po neke delove naveo, pa bih upravo oko njih pitao Daimler da li je tačno tako kako navodi Mercedes Hrvatska. Verovatno bih to isto pitao i mercedes Austrija, a još bih se pre mercedesu Hrvatska obratio na nemačkom da li stoje iza tog citata, sa naglaskom da "Renaultov motor dolazi u Mercedesov proizvodni pogon u Bremenu gdje se rastavlja, te se potom nanovo slažu dijelovi koji odgovaraju specifikacijama Mercedes-Benza."  

Takođe bi ih pitao šta rade sa renaultovim radilicom, zamašnjakom, bregastom osovinom i koljenastim vratilom, kao i elektroničkom upravljačkom jedinicom motora i ECO START/STOP sustavom - da li ih proglašavaju za otpad i recikliraju, da li ih vraćaju Renault-u ili njih Renault uopšte ne isporučuje sa svojim motorom koji je predviđen za rastavljanje u Bremenu?

https://www.facebook.com/nesMercedesHrvatska.hr/posts/sve-o-renault-motorima-u-mercedesu-zbog-%C4%8Dega-je-mercedes-benz-po%C4%8Deo-koristiti-re/484048975122038/

Renault-Nissan-Dacia motori koji se koriste u Mercedes-Benz automobilima prerađeni su iz temelja. U suštini od Renaultovog motora koristi se blok, dok su elementi poput radilice, zamašnjaka, bregaste osovine i koljenastog vratila, kao i elektroničke upravljačke jedinice motora i ECO START/STOP sustava izrađeni u Mercedesu. Odnosno Renaultov motor dolazi u Mercedesov proizvodni pogon u Bremenu gdje se rastavlja, te se potom nanovo slažu dijelovi koji odgovaraju specifikacijama Mercedes-Benza.

Iako su motori gotovo identični, pokretni dijelovi motora rade na jedan princip za Renault te na drugi princip za Mercedes. Upravljačka jedinica motora elektronskim putem obavlja sve dodatne funkcije koje samo u Mercedesu obavljaju posebno tražene uslove voznih osobina pojedinog automobila. Motori od strane Renaulta su detaljno provjereni višestrukom analizom testova rada motora u svim vremenskim uvjetima te pod raznim okolnostima i stoga nema razloga za brigu.

Ja se nadam da ćeš ovo uzeti u obzir i da ćeš zvaničnike Daimler-a i pomenutih mercedesa kontaktirati oko gore navedenog, pa ti se unapred zahvaljujem na tome što ćeš ovde preneti njihove odgovore.

Hvala&respect

wcyber

E, super da si nasao konacno izvor te baljezgarije, posto su i oni sami malo dalje u komentarima priznali da su sami nabaljezgali nesto nezvanicno :D

CitatMercedes Hrvatska Pozdrav Hrvoje! Zahvaljujemo Vam na vašem upitu ! Baš kako smo i naveli u tekstu iznad, specifikacije kao i pojedini dijelovi orginalnog Renaultovog motora, prerađeni su za Mercedes-Benz automobile u proizvodnom pogonu u Bremenu. Istinitost ove tvrdnje može se provjeriti i na službenim Mercedes-Benz stranicama u tzv. press objavama. Osim toga, postoji i puno informacija koje potvrđuju što se točno izmijenilo na motoru. Jedan isječak: "The engine has been modified in exterior detail, allowing it to rotate 90 degrees from its transverse positioning in Renault/Nissan models, to fit into the C-Class's longitudinal layout.

Furthermore, the software that runs the engine has been changed to alter its character towards a more Mercedes-like attitude. The aim was to achieve a stronger, smoother torque delivery and reduce noise and vibration, while keeping fuel economy high". Ukoliko se želite nešto više informirati oko motora, to možete učiniti na način da pošaljete upit na https://www.daimler.com/ S poštovanjem, Vaš Mercedes Hrvatska.

Hrvoje Rančić Citirano sam nasao i ja vec prije, ali jasno vam je da to nema veze sa onim sto ste napisali.. Ovdje se spominju periferni dijelovi motora koji su izmjenjeni da motor stane u C klasu (dakle u B klasi ni to), i softver. Ni spomena o vitalnim dijelovima motora. A nista, ostaje mi kopati po "press" objavama..

Mercedes Hrvatska Poštovani Hrvoje, zahvaljujemo Vam na vašoj replici ! Vrlo nam je žao što za sada još nemamo konkretnih detaljnijih informacija oko pojedinih dijelova motora. Nadamo se da će uskoro biti dostupno više službenih informacija oko tehnologije prerađenog Renaultovog motora. Naša facebook stranica predstavlja neslužbenu i neprofitnu organizaciju s ciljem informiranja i upoznavanja javnosti sa stvarnim stanjem Mercedes-Benz i Smart automobila. Službene informacije ne dobivamo "gotove" od strane Mercedes-Benza koje potom objavljujemo. Službene informacije prikupljaju se iz provjerenih službenih izvora koje su izdane na njemačkom ili engleskom jeziku. Potom se iste informacije obrađuju te prevode na Hrvatski jezik. Stoga, postoji mogućnost da pojedine službene informacije nisu dostupne u određenom trenutku, te zbog toga čekamo "press" informacije sa službenih Mercedes-Benz izvora. S druge strane, ukoliko bi surađivali sa službenim stranicama Mercedes-Benza, tada bismo bili u mogućnosti odmah odgovoriti na ovakvu vrstu upita. Više informacija očekujemo uskoro. Ukoliko imate bilo kakvih daljnjih pitanja, primjedbi ili sugestija, slobodno nas kontaktirajte. S poštovanjem, Vaš Mercedes Hrvatska.

baki800

Sve u svemu izokola receno to su isti motori, samo laicima da zvuči drugačije

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

IsNoGood

Drugar pre par godina kupio novu B klasu AMG paket  - u Mercedesu mu rekli u startu da je to Renault motor uparen sa Mercedesovim menjačem, u ovom slučaju bio je automatski sa 7 stepeni prenosa.
Pretpostavka je majka svih zajeba!

RenaultTerminator

Citat: DS9 poslato 14.11.2018. - 01:36
Da ja živim u Lincu, a što bi značilo da dobro poznajem nemački jezik, obratio bih se centrali Daimler-a oko toga što me zanima, kad već nisam zadovoljan informacijama sa foruma, a onda bih kao ljubitelj renoa njihov odgovor prikazao ovde na forumu.

Inače, sa facebook linka potiče donji citat u italiku čije si po neke delove naveo, pa bih upravo oko njih pitao Daimler da li je tačno tako kako navodi Mercedes Hrvatska. Verovatno bih to isto pitao i mercedes Austrija, a još bih se pre mercedesu Hrvatska obratio na nemačkom da li stoje iza tog citata, sa naglaskom da "Renaultov motor dolazi u Mercedesov proizvodni pogon u Bremenu gdje se rastavlja, te se potom nanovo slažu dijelovi koji odgovaraju specifikacijama Mercedes-Benza."  

Takođe bi ih pitao šta rade sa renaultovim radilicom, zamašnjakom, bregastom osovinom i koljenastim vratilom, kao i elektroničkom upravljačkom jedinicom motora i ECO START/STOP sustavom - da li ih proglašavaju za otpad i recikliraju, da li ih vraćaju Renault-u ili njih Renault uopšte ne isporučuje sa svojim motorom koji je predviđen za rastavljanje u Bremenu?

https://www.facebook.com/nesMercedesHrvatska.hr/posts/sve-o-renault-motorima-u-mercedesu-zbog-%C4%8Dega-je-mercedes-benz-po%C4%8Deo-koristiti-re/484048975122038/

Renault-Nissan-Dacia motori koji se koriste u Mercedes-Benz automobilima prerađeni su iz temelja. U suštini od Renaultovog motora koristi se blok, dok su elementi poput radilice, zamašnjaka, bregaste osovine i koljenastog vratila, kao i elektroničke upravljačke jedinice motora i ECO START/STOP sustava izrađeni u Mercedesu. Odnosno Renaultov motor dolazi u Mercedesov proizvodni pogon u Bremenu gdje se rastavlja, te se potom nanovo slažu dijelovi koji odgovaraju specifikacijama Mercedes-Benza.

Iako su motori gotovo identični, pokretni dijelovi motora rade na jedan princip za Renault te na drugi princip za Mercedes. Upravljačka jedinica motora elektronskim putem obavlja sve dodatne funkcije koje samo u Mercedesu obavljaju posebno tražene uslove voznih osobina pojedinog automobila. Motori od strane Renaulta su detaljno provjereni višestrukom analizom testova rada motora u svim vremenskim uvjetima te pod raznim okolnostima i stoga nema razloga za brigu.

Ja se nadam da ćeš ovo uzeti u obzir i da ćeš zvaničnike Daimler-a i pomenutih mercedesa kontaktirati oko gore navedenog, pa ti se unapred zahvaljujem na tome što ćeš ovde preneti njihove odgovore.

Hvala&respect

Wcyber je citirajuci pisanje Mercedes Hrvatska/Hrvoje u svom postu bio jasan,bar meni.Klasicna balkanska iskompleksiranost od strane Mercedesa Hrvatska.