Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Skidanje plasticne zastite iznad motora

Započeo H@CKler, 15.04.2012. - 23:58

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

H@CKler

Kolege, moram da pitam jedno totalno pocetnicko pitanje, ali do sada mi nije trebalo. Kako se skida plasticna zastita koja se nalazi iznad motora? Da li se samo povuce na gore? Predpostavljam da je tako, ali se plasim da probam :)

Ultrena

Koji auto? Vidim da si naveo dva u podatcima profila.  :smile:

H@CKler

Izvinjavam se, Megan 2 ph2, 1.5dCi 106KS.

Ultrena

Ma to ti je Renault... Ako nema sraf, onda ima zabice!
Zaviri malo bolje i vidi sta ga drzi  :yes: Meni je glavni poklopac na sraf, ali zato one okolo sve drze zabice i poklopci se vade pod nekim uglom.
Samo nemoj da polomis, traze za te poklopce do 50-100 e   :doh:

H@CKler

Zato i pitam :) Nema srafa, sigurno, majstor skida rukom, samo ne znam da li ima neka fora, ili se samo cimne.

boki01

Poklopac stoji na tri žabice.
Povučeš na jednom ćošku naviše pa kad iskoči povučeš na drugom ćošku i na kraju povučeš naviše na onom ćošku koji je ostao pričvršćen.
Ljubitelj Francuza i dizela

Vookela

Cuo sam savet da je pozeljno da se taj poklopac leti skine jer se razvijaju visoke temperature ispod njega koje smetaju bobinama.

boki01

Ja sam razumeo da čovek pita za Dizela  :nezna:
Ljubitelj Francuza i dizela

H@CKler

Da, za dizela. Ali je savet bio za one koji voze benzinca :)
Znaci, zakljucak je da se samo polako podize jedna po jedna zabica?

Vookela

Zastita postoji i kod dizela i kod benzinca, a oba poklopca su na zabice, zar ne ? :-)

Ja sam postovao savet za benzinca...

Citat: H@CKler poslato 16.04.2012. - 15:04
Da, za dizela. Ali je savet bio za one koji voze benzinca :)
Znaci, zakljucak je da se samo polako podize jedna po jedna zabica?

Svaka ti je na mestu ! Samo polako skidaj i to je to. Kad je hladno plastika postaje krta, ali sada je vreme ok.

rajan

Spačekista medju sve samim rendžerima

live

Samo povuci bilo koju stranu u vis i oslobodice se. Izgleda na prvi pogled da je stegnuto do j**a ali videces koliko je lako. Kada i ako budes vracao samo prisloni poklopac na zabice(mada vise lice na neke budze oblozene sundjerom) i na sva tri mesta gde se "zabice " nalaze udri malo jace rukom. Za 1min sve gotovo
Pozdrav

dufko

Samo podigneš i otkačiš sa žabica ... Ja sam moj skidao i prao jer je prethodni vlasnik, kako se ispostavilo, ispolivao ulje po toj plastici dok je sipao  :hmm: A i polomio je i jednu žabicu  :tup:

H@CKler

FOSSIL

Ja sivonja moju povukao kao manijak i slomio jednu zabicu, bacio plastiku napolje i vozi dalje  :kez: