Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
M

Problem sa spoljnim retrovizorima

Započeo Mix, 26.11.2008. - 11:01

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Mix

Jeste retrovizor zglobni, ali ti to vredi samo ako se bas malo zakacite(presavije se i vrati sam) ali ako je bilo kao sto je mene jedan debil potkacio(isto naravno nije stao) razleti se samo tako, isto zglog ne pomaze mnogo jer nisu svi retrovizori na istoj visini, tako da... samo pukne

AccA

Nemam sada sliku da postavim, ali retrovizor se raspao skroz. Pukla spoljna oplata na milion delova, puklo staklo na 2 miliona delova, pukla ona trouglasta plastika na samim vratima (deo gde se retrovizor kaci na vrata), pukao drzac stakla gde stoje elektro motori..... Retrovizor ima zglob i preklopio se od udarca, ali je udarac bio toliko snazan da se sve raspalo.

Cena kompletnog retrovizora oko 260 eur, bez farbanja i montaze....

Inace, meni su trazili zapisnik SUP-a. Sreca pa sam ga napravio, doduse tek sutradan kada mi je retrovizor polomljen od strane NN pocinioca ispred kuce...  :fucka:

Stragi21

Retrovizor sa farbanjem i ugradnjom je sigurno preko 300€. Ja bi ga stigao,gde tako da se izvuce mangup...

Exception®

Imamo mi ovde na forumu jednog kolegu koji je vijao dripca koji mu je to isto napravio. Na njegovu žalost, naš drugar ga je stigao :bigl:
ΕΛΛΑΣ

Click

Sreca u nesreci je da si imao kasko, pa sad  :fucka: Kretena ima na sve strane, pogotovo na toj magistrali  :mad:

bajonebg

verovatno mi mozete pomoci....
naime radi se o tome da mi auto stoji parkiran na ulici pored zgrade koja je jako prometna i kroz koju stalno prolaze pesaci, parking mi je ocajan a da ne spominjem da mi je ulica gde se parkiram jako strma pa sam pre neki dan mogao da ostanem i bez auta posto je toliko leda bilo na parkingu da je auto poceo sam da klizi. Nego da se vratim na temu, zanima me da li je pametno dok traju ovi ledeni dani savijati retrovizare ka unutra uvek kada se parkiram jer ako to ne uradim rizikujem da mi neko od prolaznika zakaci retrovizor i polomi ga.Primecujem da je retrovizor sa moje strane poceo da krcka kao da ce svakog trenutka da se polomi,da li postoji neki sprej ili nesto slicno sto bi u ovim ledenim danima moglo da mi pomogne ili jednostavno najbolje ne pomerati retrovizore dok ne otopli......hvala unapred na svakom savetu.

EDIT: Spojene teme

Storia

Ja moje retrovizore savijam ka unutra i po ovim ledenim danima :nezna:
Možeš imati oči a i dalje biti slep

bajonebg

savijam ih i ja ali nekako mi se cini da to i nije bas pametno,ipak je to plastika a kad udari minus puca kao staklo.

SlObOdNi

Ja isto savijam svoje..

[offtopic]
Ako ga parkiras kao na avataru, pripazi... ja tako ostao bez 14000  :banghead:
Ujutru se probudim, oko 8:00, pogledam kroz prozor vreme, auto stoji ispred kuce... Koliko sam se umio, obrijao, izadjem napolje, auta nema  :help: :help: :help:
Na srecu, parking servis  :banghead:

Jos mi auto bio parkiran skroz do zida, sklopljena oba retrovizora, metar prostora za pesake na trotoaru...
A propisno je da ga parkiras samo ako je skroz do kolovoza i ako od auta do kuce/ograde imas vise od 1,6m  :fiju:
Sad, sto ja nemam gde da drzim auto, najblizi parking gde mogu da ga ostavim mi je 500m, i jos "brinuo" da pesaci mogu bezbedno da ga obidju, ko me pita... vazno da su aju koji mi je parkirao na kapiji i morao da ga preskocim da izadjem iz dvorista ostavili   :fiju:
Sta ces, dobili da moraju da napisu 80 miliona evra kazni, pa ne biraju  :banghead:
pa cisto da znas, sta mozes da ocekujes
[/offtopic]

Ilic-PA

ja moje savijam, desavalo mi se da zaledi onaj zljeb, pa retrovizor bude labav i okrece se i ka spolja  :yes:
Živeo sam u 3 decenije, 2 veka, 2 milenijuma i 4 države, a tek mi je 20a!

buvac

koliko kosta nov retrovizor da se kupi?

bajonebg

zavisi da li je na struju ili rucni,rucni mislim da je negde oko 2500 din. a za onaj na struju negde oko 5000-6000 din.

buvac

moj niti greje niti pomera sav labav a unutra otkacene zice i prazan

dukisa

Citat: buvac poslato 10.02.2010. - 18:49
moj niti greje niti pomera sav labav a unutra otkacene zice i prazan
takodje, od farbanja ima tu manu (: od kad su ga limari otvarali i farbari :D

Sauriann

Prošle zime sam se zeznuo i uvečke sklopio oba retrovizora a bilo je ovako vreme. Ujutru kreten krenem u žurbi i onako zaleđene ih ispravim i tad zeznem stvar. Epilog svega je da mi u desnom retrovizoru senzor nekada ludi i pokazuje nerealne temp, dok mi je u levom crkao grejač. Od tada sklapam retrovizore ako stvarno nema mesta da se prođre i to samo po toplom vremenu i malo pažljivije. Kad sam kupio auto, sećam se savijao sam ih svaki put kad parkiram pored nekog.