Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
M

Problem sa spoljnim retrovizorima

Započeo Mix, 26.11.2008. - 11:01

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Saćipko

recimo....

polovni-delovi.com/delovi-Staklo-Retrovizora-Renault-Megane-2-Clio_221574

www.tuning-shop.rs/renault_auto_delovi_1.html

novo
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

boban@

Jesi narucivao nekad preko njih jesu li pouzdani?

Neletaksista

u Bg, Bulevar Oslobođenja, uzeo staklo desnog retrovizora sa grejačem, za 800 dim.

rboban

mk484475

Jel menjao neko retrovizor na vozačevoj strani na meganu 3 i može li da objasni kako se to radi. Unapred hvala.

Nosorog

Citat: Sceka poslato 03.08.2014. - 22:14Procitao sam celu temu i nisam nasao ono sto mene "muci". Sve mi je ispravno sto se tice rada retrovizora (podesavanje, slapanje, grejanje) a problem se sastoji u levom/vozacevom retrovizoru - ceo je labav. Desni/suvozacev je veoma cvrst, rukom jedva moze da se mrdne. Levi/vozacev je na najmanji dodir labav. Ne smeta u voznji mnogo jer kad se krene retrovizor se blago mrdne unazad i tako ostane sve dok se ne zakoci naglo. Nakon naglog kocenja se mrdne unapred i nekada ostane tako dok se ne krene ili se sam vrati u  tu neku "zadnju poziciju".

Ima li tome leka, resenje...? Hvala.

Pozdrav!

Mozda je stavljen (vjerovatno da jeste) od paketa sa elektro preklopivim retrovizorima naknadno u slucaju da je mijenjan..

Ako jeste, tu onda nema pomoci osim da ga diskretno prisarafis odozdo za nosac. Ili da probas da stavis neku zivu gumu izmedju rerovizora i nosaca... Ali u oba slucaja gubis opciju sklapanja.

Sto se tice zamjene retrovizora sto je neko drugi pitao, makne se plastika na mjesto leptir stakla, odsarafi se i mice se citav retrovizor napolje zajedno sa nosacem.. Prije toga se izvadi na tapacirungu plastika 'podizaca' i tu se izvade dzekovi istih..

Sceka

Nije menjan nikada, originalan je, kao i desni (elektro sklopivi su isto originalno).

Problem je u tome sto (to sam u medjuvremenu ukapirao) kad se slope sve je ok, oba retrovizora to rade kako treba ali kad se "rasklope" desni se vraca u klasican polozaj a levi dodje do klasicnog polozaja i nastavi dalje do kraja. Ako se opet da komanda za sklapanje opet se oba retrovizora slope do kraja (tacno kako treba).

Znaci, problem je kod levog retrovizora to sto se pri rasklapanju rasklopi do kraja, za 180 umesto za 90 stepeni. Pa onda mora rucno da se vrati na polozaj koji je na 90 stepeni. Pri tom rucnom vracanju nesto pukne na pocetku a onda ide kao bez otpora pa je verovatno to i razlog sto deluje "klimavo".

Jel' vredi otici u servis da se to nasteluje/regulise... ili mozda kod elektricara? Hvala.

Pozdrav!
"Grand Magus and Supreme Wizard of professional
audio applications in the known universe and beyond"
E-Mail: sceka@SBB.rs
Home Page: http://www.linkedin.com/in/sceka

skydriver6

Sceka, isti problem sa labavim levim retrovizorom je i kod mene i to što se rasklopi za 180 stepeni, ne uvek, ali često. Zato sam kada sam polomio staklo na njemu uzeo drugi polovan jer me je to nerviralo.

baki800

Citat: Sceka poslato 04.02.2015. - 21:50
Problem je u tome sto (to sam u medjuvremenu ukapirao) kad se slope sve je ok, oba retrovizora to rade kako treba ali kad se "rasklope" desni se vraca u klasican polozaj a levi dodje do klasicnog polozaja i nastavi dalje do kraja. Ako se opet da komanda za sklapanje opet se oba retrovizora slope do kraja (tacno kako treba).

Znaci, problem je kod levog retrovizora to sto se pri rasklapanju rasklopi do kraja, za 180 umesto za 90 stepeni. Pa onda mora rucno da se vrati na polozaj koji je na 90 stepeni. Pri tom rucnom vracanju nesto pukne na pocetku a onda ide kao bez otpora pa je verovatno to i razlog sto deluje "klimavo".

Jel' vredi otici u servis da se to nasteluje/regulise... ili mozda kod elektricara? Hvala.

Pozdrav!
Tacno znam o cemu pricas...trebalo bi da retrovizor nekako resetuje poziciju, a klimav je samo zato sto si ga rukom vratio, da se vratio automatski u tu poziciju on bi bio zakljucan na njoj.
Nije tu nista pokvareno, samo se malo igraj sa dugmetom za otvaranje/zatvaranje dok se retrovizor ne zaustavi u pravilnoj poziciji, i vise nece biti klimav.

Verovatno mu ne bi skodilo i rasklapanje i podmazivanje.
Javi sta si uradio.

Sceka

Citat: skydriver6 poslato 15.02.2015. - 14:32
Sceka, isti problem sa labavim levim retrovizorom je i kod mene i to što se rasklopi za 180 stepeni, ne uvek, ali često. Zato sam kada sam polomio staklo na njemu uzeo drugi polovan jer me je to nerviralo.
I sad radi bez problema?

Citat: baki800 poslato 15.02.2015. - 15:23
...
Verovatno mu ne bi skodilo i rasklapanje i podmazivanje.
Javi sta si uradio.
Igrao sam se sa dugmetom... kad se zaustavi kako treba onda dugme stoji negde na malo vise od pola puta do otvaranja. I nije problem polozaj dugmeta (ostavio bih ga tako, recimo) ali nakon nekog vremena u voznji prilikom prelaska neke neravnine ili rupe retrovizor sam ode...

Rasklapanje, podmazivanje i sklapanje ne dolazi u obzir dok malo ne bude toplije vreme. Mislim, u garazi ne volim da radim nego ispred, napolju a nije vrene za to.

Svracao sam do servisa (ovlascenog) da pitam moze li to da se sredi i koliko bi kostalo ali nije glavni bio tamo a ona dva radnika su me bledo gledali nemajuci pojma sta ih pitam. Nisam imao vremena da cekam tog glavnog pa cu probati opet ovih dana. Voleo bih da platim i ne radim nista ali da ima smisla cena... nije problem cena kao takva ali ne zelim da dajem "velike" novce za nesto sto je mozda banalno - sto moze da se desi u ovlascenom servisu.

Kako god, cim resim, ma kako da resim, javljam.

Hvala. :)

Pozdrav!

Saćipko

Evo da se i ja upisem u temu sa problemom. Radili retrovizori u potpunosti, do skora. Onda radilo zaklapanje i ortklapanje, a stelovanje samog ogledala ne. I tako sam ga vozio do prvog sunca pre par dana. Proverim motorice i grajace, oni ispravni i utvrdim da je do dzojstika. Skinem i otvorim dzojstik, i tatatatiraaaa. Ocistim kontakte, pocne da radi i stelovanje, ali samo gore i dole, na oba retrovizora. Znaci, radilo je preklapanje i stelovanje ogledala gore dole. Onda ja, pametan, pokvasim sve sprejem wd 40, i eto ga. Pregori dzojstik  :D Zadimi debelo.
Sad samo radi stelovanje ogledala gore dole na oba retrovizora. Stelovanje levo desno i preklapanje vise ne radi. Kulim drugi dzojstik sa lagune, ali ne funkcionise. Pokusao sam da pakunem jedan, ali nije isto. U potpunosti se razlikuju. Tako da sada trazim da kupim dzojstik za scenic 2, sa belim dzekom i 10 pina i da ima preklapanje. U Nisu ga nema u ponudi
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

skydriver6

Citat: Sceka poslato 18.02.2015. - 00:21
I sad radi bez problema?

Još uvek ne znam jer čekam delove za veliki servis, pa da dogovorimo termin i onda ću da zamolim majstora usput i da zameni retrovizor i da podmaže drugi.

Mrki

Ima li ko iskustva sa ovim motoricem sto pomera staklo u retrovizoru, ima li mu pomoci ili pak nade za nabavku novog/polovnog?

baki800

Jos nisam cuo da je to nekome crklo...
Dobro si ga proverio?

@sceka
jesi li resio problem sa tvojim retrovizorom?

Sceka

Nisam ali sam u medjuvremenu bio u ovlacenom servisu i uradio mali servis jer mi se povremeno pojavljivalo upozorenje za ulje "TOP UP OIL LEVEL" (tako nekako bese?!) a nisam imao pojma koje ulje je trenutno bilo u motoru pa k'o velim bolje mali servis i da ubuduce znam koje ulje...

Elem, u servisu su konstatovali da treba da se promeni retrovizor jer je neki plasticni granicnik crkao. Nisu rasklapali retrovizor nego na bazi ponasanja i zvuka prilikom ispravljanja i blokiranja pokreta rukom "aha, to je poznato, neko vas je zakacio i polomili su se ili jedan ili oba plasticna granicika". To je konstatovano na kraju i nisam imao vise vremena jer se nekako oduzilo to "malo servisiranje" pa obzirom da sam vec kasnio samo sam zahvalio i otisao.

Ovih dana cu sam da otvorim i pogledam, cim nadjem malo vremena tokom dnevnog svetla. Bas me zainteresovalo. A nesto kontam da ne treba ceo retrovizor da se pazari, radi sve drugo, i stelovanje i grejanje a i samo staklo je "k'o iz radnje" pa mozda skontam sta je u pitanju pa kupim samo to ili retrovizor bez stakla... Da... pitao sam koliko kosta retrovizor kod njih i dobio sam neku sumanutu cifru od oko 170€ i informaciju da mora da se naruci ali nema u beloj boji (to sigurno znaju?!) nego samo u crnoj pa bi moralo da se odnese kod nekog da prefarba. Meni je to sve malo cudno, sama cifra mislim da je preterana a narocito jer se ne dobija staklo (nije problem jer je postojece staklo ok ali...), nema u beloj boji nego samo u crnoj kao da su proizvodili ili prodavali samo crne modele i tako to... :)

Kako god, prvo cu da otvorim, nemam pojma kako se to radi, mislim da sam ovde na forumu procitao da se prvo pazljivo skine staklo..., ali cu se vec nekako snaci. :) Pa javljam...

Pozdrav!