Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Delovi karoserije
»
Tema:
Problem sa spoljnim retrovizorima
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
...
9
10
11
12
13
14
15
16
Idi dole
Autor
Tema: Problem sa spoljnim retrovizorima (Pročitano 161098 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
pedjoni1
Clio
Trenutno vozim: Renault Laguna III 2.0dci,131ks,black edition 2010.god.,Renault Megane coupe II 1.5dci 2005.
Pol:
Laguna limuzina najbolja mašina
Starost: 41
Odg: Problem sa spoljnim retrovizorima
«
Odgovor #180 poslato:
17.05.2015. - 20:38 »
@Sceka
Nisu ti dali "sumanutu cifru od 170e"
Meni su u Bugarskoj na zimovanju prosle godine neke barabe otkinule retrovizor na Laguni III.Cena novog retrovizora u prajmeru je kod svih ovlašćenih u zemlji bila oko 450e.Sreća pa sam našao polovan-original za 70e koji je bio kao nov,samo sam ga odneo da se odradi u mojoj boji
Ako već treba da menjaš ceo,probaj da nađeš neki original polovan,isto će ti odraditi posao,nema razlike,samo da je očuvan
Sačuvana
Sceka
Clio
Trenutno vozim: Grand Scenic 2008 SS Dynamique 1.9 dCi 130HP
Pol:
Kupljen danas - 19 jul 2014 leta Gospodnjeg
Starost: 66
«
Odgovor #181 poslato:
31.05.2015. - 15:34 »
Nisam mislio na to da je sumanuta cifra sto se tice servisera, on je to procitao na kompjuteru i to nemam zamerku, nikakvu (toliko kosta kod njih i to je to).
Kad kazem "sumanuta cifra od 170€" mislim na cifru kao takvu a za retrovizor kao takav. Bez obzira na sve ali je to po meni suludo visoka cifra u odnosu na neke retrovizore mnogo skupljih automobila (i vise klase...).
Elem, na sve juce sedim u basti u Kosutnjaku (Woodball restoran) i vidim automobil koji sam parkirao tacno preko puta u hlad, iza jedne Skode. I slucajno vidim kako zena prolazi i prvo na Skodi rukom (laktom!) 'ladno skoro polomi retrovizor pa dodje do mog i opet isto - oba u kontra smeru od sklapanja! I to desni, onaj koji je bio ok.
Dok sam sacekao da prodju vozila da predjem ulicu ona zena zamace dole negde, i ne vidim je vise. Dodjem do kola i pogledam, ne deluje mi da je nesto polomljeno ali kod Skode mi se cinilo da je sigrurno polomljen retrovizor (nisam prilazio da ne bude da sam ja... iako nema razloga ali ipak...). Udjem u kola i okrenem dzojstik da se sklope, onaj levi (pokvareni) se sklopi bez problema a desni ni makac. Izadjem pa ga rukom malo "razmrdam", onako lagano. Sednem pa opet dzojstikom da se "otklope", levi ode skroz i tako stoje oba. Opet dzojstik na sklapanje i ovaj put oba se sklope bez problema. Rasklopim ih i levi "uobicajeno pokvareno" ode do kraja a desni po PS-u zauzme poziciju kako treba. Ponovim par puta, svaki put isto. Sklopim ih i odem da zavrsim kafenisanje. Kad samo krenuli, supruga otvori vrata, desni retrovizor se automatski raklopi a kad je usla i zatvorila vrata sklopi. Kod mene isto. Rasklopim oba dzojstikom, upalim auto i izadjem da namestim levi. Znaci se se vratilo u "normalu".
Kad god imam vremena potrefi se da ne radi nista, ni radnje ni otpadi... ali sam cvrsto resio da tokom naredne nedelje rasturim levi retrovizor i da vidim o cemu se radi...
Pozdrav!
Sačuvana
"Grand Magus and Supreme Wizard of professional
audio applications in the known universe and beyond"
E-Mail: sceka@SBB.rs
Home Page:
http://www.linkedin.com/in/sceka
skydriver6
Scenic
Trenutno vozim: oktavia RS 2.0 TDI
Pol:
Starost: 47
«
Odgovor #182 poslato:
31.05.2015. - 16:28 »
Koliko sam mogao da zaključim, ta ludača namerno oštećuje retrovizore jer ne možeš zalomiti dva za redom slučajno? Uf, kako bi mi platila retrovizor na licu mesta, makar je istresao naopačke!
Sačuvana
mire
Administrator
Trenutno vozim: BMW 430iX
Pol:
Starost: 48
«
Odgovor #183 poslato:
31.05.2015. - 16:45 »
Isto... Ili bih napravio s njenim laktom, isto što je ona s retrovizorom.
Sačuvana
https://penzije.com
Sceka
Clio
Pol:
«
Odgovor #184 poslato:
31.05.2015. - 19:46 »
Pa nisam mogao da predjem ulicu, subotom je u Kosutnjaku uvek velika guzva... Verovatno poremecena na neki nacin jer normalna osoba nikakvog razloga ne bi imala, kao ni ostali koji su prolazli bez problema pored nasih vozila. Svakakvic ljudi ima...
Pozdrav!
Sačuvana
Home Page:
zolee
Captur
Trenutno vozim: Grand Scenic 1.9 2004
Pol:
Starost: 52
«
Odgovor #185 poslato:
18.11.2015. - 18:43 »
@Sceka
Jesi uradio sta sa retrovizorom? Okacio sam isti problem na drugoj temi. Sad slucajno nabasao na ovo.
Sačuvana
Sceka
Clio
Pol:
«
Odgovor #186 poslato:
26.12.2015. - 20:48 »
Sramota da kazem ali nisam jos. Samo zato sto sam lenj i nista drugo. Cak i temu nisam pogledao od zadnjeg posta.
Verovatno i zato sto nemam potrebu da diram retrovizore a nemam naviku da ih sklapam kad parkiram. Za svo ovo vreme sam samo jednom imao ptrebu za rucnom intervencijom i ti sam ja licno nakon izlaska iz garaze zakacio retrovizor...
Glupo je da kazem pa i necu da kazem da cu sto pre da se bacim na otklanjanje problema. Idem ovih dana da pazarim neka dnevna svetla i neke diode da menjam unutrasnja svetla u vozilu... pa me to mozda natera/podseti...
Pozdrav!
Sačuvana
Home Page:
dendzo
Kadjar
Trenutno vozim: megan 2 1.5dci 74kw exception
Pol:
Vozi Miško!
«
Odgovor #187 poslato:
26.12.2015. - 22:49 »
Mene klinac za vreme njegovog prvog preparkiranja polomio ret. Sad se sklapa samo levi pa obavezno kad klinac i
zena idu ka autu pocnem da sklapam levi ... takodje nemam ni T ugradili joj nekog kineza u Cg i naplatili papreno
Sačuvana
"E... ili imaš "svoje" drvo. Tu dolaziš, nasloniš se, pričaš... lijepo je,
a što? Dani prolaze.... "
Nepi
Megane
Trenutno vozim: Audi A6 1.9 tdi S line 130hp ; Laguna 1.9 dTi 1998 restajling 72kw
Pol:
Ni jedno dobro delo nije proslo nekaznjeno !
Starost: 38
«
Odgovor #188 poslato:
01.01.2016. - 21:17 »
delovi za karoseriju
http://www.gbg-lucas.rs/
imaju sve delove od plastika (maska) retrovizora stakla (retrovizora ) do ostalih delova limarije ,branika,lajsni ,svetlosne grupe i slicnih stvari....
oni su naj jeftiniji jer su glavni uvoznici i svi kupuju od njih,. kao VDV automarket i slicni
Sačuvana
детские игрушки
Sceka
Clio
Pol:
«
Odgovor #189 poslato:
01.01.2016. - 21:40 »
Bravo, korisna informacija.
Pozdrav!
Sačuvana
Home Page:
drasko80
Clio
Trenutno vozim: Reno scenic 2
Pol:
reno senik 1.9 120ks
Starost: 44
«
Odgovor #190 poslato:
24.05.2016. - 19:35 »
Dali mi neko moze dati pametan savet sta moze biti. Na reno seniku 2 2004 kad hocu da el.skupim retrovizore desni sve lepo odradi ali levi nemrda samo nesto cvaka u jemu kao da nesto preskace,kad ga savijem rukom i opet okrenem da se isprave oba se ispravljaju . dali je neko rasturao taj deo gde stoji taj motoric?
Sačuvana
skydriver6
Scenic
Trenutno vozim: oktavia RS 2.0 TDI
Pol:
Starost: 47
«
Odgovor #191 poslato:
24.05.2016. - 20:13 »
Tako je i meni radio desni. Majstor mi reče da je pukao zupčanik i da se ne može popraviti. Podmazao ga i nije ništa promenio. Posle godinu dana je sam proradio. Sa vremena na vreme ih preklopi i otvori čisto da odrade malo, možda se povrati.
Sačuvana
drasko80
Clio
Trenutno vozim: Reno scenic 2
Pol:
reno senik 1.9 120ks
Starost: 44
«
Odgovor #192 poslato:
24.05.2016. - 21:30 »
Zanimljiva teorija :-) ima li jos neko keko resenje ;-)
Sačuvana
Guro
Captur
Trenutno vozim: Laguna 3/Megane 2
Pol:
Starost: 41
«
Odgovor #193 poslato:
31.05.2016. - 12:54 »
pozdrav,
ima li ko savjet sto da uradim sa retrovizorom na suvozacevoj strani koji se cuje kad se otvara ili zatvara kao da plastika o plastiku negdje kaci...lijevi nista, ali taj desni se uvijek cuje... da li se to moze kako podmazati ili nesto slicno? auto je laguna 3
«
Poslednja izmena: 31.05.2016. - 13:06 od strane Guro
»
Sačuvana
ljusasd
Clio
Trenutno vozim: Renault Captur 1,5 dCI; VW ARTEON 2,0 TDI R-line; ŠKODA KAROQ 1,5 TSI Style AUDI A3 limo 2.0 TDI
Pol:
«
Odgovor #194 poslato:
27.03.2017. - 10:38 »
Juče mi je neko na parkingu razbio retrovizor sa suvozačeve strane. Šteta, ali nema druge.
Već sam pitrao u Ovl. servisu za cenu, ali bi voleo da imam i altenativu.
Pošto se radi o Capturu, verujem da ih nema polovnih. pa ako može neko ko je već imao ovakav slučaj da mi da neki kontakt telefon gde mogu pitati za ove neoriginalne bio bi veoma zahvalan,
Treba mi kućište retrovizora sa motorom i staklom sa grejačima. Oplata i žmigavac su celi. Malo zagrebani, ništa strašno.
Hvala Vam unapred!!!
Sačuvana
Štampaj
Stranice:
1
...
9
10
11
12
13
14