Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
M

Problem sa spoljnim retrovizorima

Započeo Mix, 26.11.2008. - 11:01

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mire

Citat: Guro poslato 31.05.2016. - 12:54
pozdrav,

ima li ko savjet sto da uradim sa retrovizorom na suvozacevoj strani koji se cuje kad se otvara ili zatvara kao da plastika o plastiku negdje kaci...lijevi nista, ali taj desni se uvijek cuje... da li se to moze kako podmazati ili nesto slicno? auto je laguna 3

Sad vidim ovo tvoje pitanje... Meni se nekad ovo desi sa levim, mada već odavno nije, a od skoro se povremeno čuje sa desnog. Lepo si opisao, baš kao da zapinje. Na levom se čulo već odavno, nekih mesec dana skoro svaki put i prestalo je, a sa desnog sam čuo nekoliko puta u zadnjih par nedelja. :nezna:

Astrea kv

Verovatno zaprljana plastika, zupčanici i ostalo - prašina, blato, vlaga a i poneki kamenčić je sigurno našao put. Pre nekoiliko dana sam skidao onaj mali plastični poklopac sa vozačke kvake (da bih proverio da li radi klasičan ključ ... za svaki slučaj). Šta sam sve tu zatekao i u kojoj količini ...  :4u2ap3b:

Saćipko

Citat: ljusasd poslato 27.03.2017. - 10:38
Juče mi je neko na parkingu razbio retrovizor sa suvozačeve strane. Šteta, ali nema druge.

Već sam pitrao u Ovl. servisu za cenu, ali bi voleo da imam i altenativu.

Pošto se radi o Capturu, verujem da ih nema polovnih.  pa ako može neko ko je već imao ovakav slučaj  da mi da neki kontakt telefon gde mogu pitati za ove neoriginalne bio bi veoma zahvalan,   

Treba mi kućište retrovizora sa motorom i staklom sa grejačima. Oplata i žmigavac su celi. Malo zagrebani, ništa strašno.

Hvala Vam unapred!!!

http://www.tuning-shop.rs/renault_auto_delovi.html

Probaj ovde
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

ljusasd

Pošto sam imao malo vremena, uzeo sam da pogledam detaljno šta je konkretno stradalo- šta se polomilo na kućištu retrovizora i na motoru.

Prilikom pregleda ustanovim da se motor sa staklom na njemu držao samo na jedan šraf fabrički, a ne na tri, jer postoje rupe za tri šrafa ?!?!  

Tu gde je bio zašrafljen tu je i pukao od udarca. Onda ja lepo nađem jedan šraf kući i iskoristim onaj na kome je nosač pukao i zašrafim lepo motor. Sad je duplo čvršći  :) :)

Probao ga i funkcioniše odlično.

Hvala radniku Renaulta kojeg je mrzelo da šrafi ogledalo.  Uštedeo mi dosta para  :) :)

U ovlašćenom se ne može posebno naručiti motor koji se inače šrafi na kućište retrovizora nego mora komplet i kućište i motor.  

Staklo retrovizora sa grejačem sam naručio i trebalo bi sutra ili prekosutra da stigne.

Hvala na info!!

jo.anna

elektricni retrovizori malo brljaju, hoće-neće na džojstiku da se pomeraju, a ponekad se desi da vozačev se otvori skroz, 180 stepeni, umesto da ostane u poziciji otvorenog.. verovatno neki graničnik koji govori motoru kada da stane?
koliko bi  mogla da košta popravka istog, a koliko kompet da i više ne brljaju (koče zapinju) što se tiče podešavanja? iplati li se popravljati i baktati se sa time ili naci "nove" polovne sa nadom da rade?

deketa

Električni retrovizori. Suvozačka strana. Onomad se neko provlačio između kola, u kontra smeru mi izvrnuo retrovizor. Sad neće motorić da ga otvara- zatvara. Rasklopih ga, i vidim da su neke žice popucale i ispale iz nekog džeka.
Prevezao sam ih bez džeka, sad kad džojstiku zadam komandu, on jedan retrovizor zatvara a drugi se otvara i obratno.   :krsti: Svaki se okreće na svoju stranu.
imam tri teorije:
1. Naopako sam vezao žice preskakajući džek.
2. Možda je pre vezivanja žica, ostala komanda džojstika da su retrovizori sklopljeni, a ja sam možda fizičkom silom promenio jednom retrovizoru položaj dok sam ga rasklapao pa sad džojstik vraća u "početni" položaj oba- tj. jedan koji je poslušan   :-)
3. Taj džek ipak ima neku funkciju tako da ne može samo da se prevežu žice.

????????????
Iz snopa žica koji se nastavlja ka motorićima i grejačima ogledala, dve žice se preko tog džeka vraćaju u postolje retrovizora ka motoru za zaklapanje. To su na slici žuta i bela...

Jedem supu samo da bih srko!

deketa

Ima li nekog električara na forumu, dajte neku ideju da ne pokvarim još gore!    :laugh:

Milenko_M

Trebao si da snimiš stanje kako je bilo.I najbolje je opet koristiti konektor ( džek ). Najbolje je tu zameniti pinove u konektorima.Pinovi mogu da se kupe ( U Vremeplovu na Vidikovcu ili u Mikroprincu kod Slavije ) .Znači moj savet je da vratiš u početno stanje a ako si isekao žice u konektoru nabavi nove pinove i tako probaj da povežeš.

deketa

hvala na savetu, nisam sekao žice, jednostavno su od udarca i od oksidiranja same  popucale i otkačile od buksni i konektora. a i ne znam gde je koja išla     :tup:
ja sam ih samo naknadno, tako već otkačene, izolovao izolir trakom

Pac-Man

:help: narode.

Danas mi neki tupson razbio desni bocni retrovizor na parkingu.

Moze li se zameniti samo staklo i gde to moze u Beogradu da se uradi?
Mehanicki retrovizor je u pitanju, bez onog senzora za spoljnu temperaturu.

wcyber

Moze i da se izreze ogledalo u tom obliku i zalepi na mesto

Pac-Man

Jel to moze staklorezac da uradi?
Pa da odem kod nekog.

fluensmen

mire

Nikako obično ogledalo. Em nema grejač, em nije konveksno.

Pac-Man

Super. Hvala narode.  :ziveli:
Kontaktiracu coveka, pa cu videti i da porucim.
Inace nemam grejace i te moderne stvari. :)
Ovo je klot verzija. Dobro da imam i prednje podizace stakala.  :zubo:
Prosle godine me neko isto sa suvozaceve strane izgreba, i to iznad kvake, a sad mi razbi retrovizor.  :gun: