Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
M

Problem sa spoljnim retrovizorima

Započeo Mix, 26.11.2008. - 11:01

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

baki800

To ogledalo retrovizora ima da se kupi novo u radnji sa sve grejacem i kosta 750din.

Neletaksista

Automarket posle Autokomande. 300 din za mog Senika,jos mi i zamenili. Sa sve grejačem,original

baki800

Eh ti skupi delovi za Francuze ;)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Neletaksista

deketa

Citat: deketa poslato 17.02.2019. - 12:30
Električni retrovizori. Suvozačka strana. Onomad se neko provlačio između kola, u kontra smeru mi izvrnuo retrovizor. Sad neće motorić da ga otvara- zatvara. Rasklopih ga, i vidim da su neke žice popucale i ispale iz nekog džeka.
Prevezao sam ih bez džeka, sad kad džojstiku zadam komandu, on jedan retrovizor zatvara a drugi se otvara i obratno.   :krsti: Svaki se okreće na svoju stranu.
imam tri teorije:
1. Naopako sam vezao žice preskakajući džek.
2. Možda je pre vezivanja žica, ostala komanda džojstika da su retrovizori sklopljeni, a ja sam možda fizičkom silom promenio jednom retrovizoru položaj dok sam ga rasklapao pa sad džojstik vraća u "početni" položaj oba- tj. jedan koji je poslušan   :-)
3. Taj džek ipak ima neku funkciju tako da ne može samo da se prevežu žice.

????????????
Iz snopa žica koji se nastavlja ka motorićima i grejačima ogledala, dve žice se preko tog džeka vraćaju u postolje retrovizora ka motoru za zaklapanje. To su na slici žuta i bela...

Apdejt poruke, možda nekome i zatreba...
Može da se spoji bez konektora, i ne mora da se spoji ista boja žice sa istom bojom žice, već treba ukršteno vezati i retovizor se sad normalno zatvara!   :-)

Jedem supu samo da bih srko!

geler

Vibrira mi desno ogledalo retrovizora isključivo na leru, da li se nešto pohabalo unutra? Ne znam kako bi skinuo ogledalo..

simke_08

Mislim da moras prvo pazljovo poklopac retrovizora da otvoris. Ja jednom pokusao na kliju i zamalo polomio zabice. Na renou je sve krhko i jako brzo puca i lomi se,plastike naravno. Pronadji ako ima na google neki manual za retrov.. ili yt mozda :nezna:

geler

Evo danas vozio, i ni makac normalno sve, ne trese se ogledalo uopšte.. Istina, lomi se sve za tili čas, posebno žabice, ili su skroz zapekle ili ne drže nikako..

Boky

Kod mene se vozacev retrovizor ne zatvara. Gde se nalazi taj motorcic, dal da skidam plasticni poklopac ili staklo?

zerc

Da li je neko imao problem sa pucanjem ovog dela sto drzi oprugu? Mislim da ga je nekio namerno odvalio, u pitanjiu je fluence.

PuZZle ShoCk

Pozdrav jedno pitanje, ovako sam zatekao retrovizor da li moze ovo da se vrati nekako ili ga je neko s*ebo nacisto...

Byk

Probaj. Skini ogledalo/ staklo prvo.  Kada skineš ogledalo, videćeš 4 zabice koje drže zadnji poklopac, skini i njega. Nakon toga ćeš videti da li može odvaljeni deo da se vrati i namesti.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

mixXx

Ja sam svoj rasklopio dokle je moglo... Pa onda sve vratio jer ne znam kako svuci ovaj seger... Ako se uopće to može...

Problematika je da ovaj lijevi (vozacev) nece da se sklopi.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

"Nothing is more powerful than an idea whose time has come." V.H.

PuZZle ShoCk

Ok videcu da li mogu nesto da uradim u svakom slucaju Hvala....

mixXx

Problem je izgleda u motoricu...

Jedva okreće na prazno... Ovako samo skljocne...

Ima li se gdje kupiti ovakav motoric?

Sent from my MI 9 using Tapatalk

"Nothing is more powerful than an idea whose time has come." V.H.