Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Sigurnosni šrafovi za felne

Započeo Click, 26.11.2008. - 19:46

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Click

Bez želje da pametujem i da sipam so na ranu, moram da skrenem pažnju na postojanje sigurnosnih šrafova. Cene i kvalitet su različiti, pa tako oni izrađeni u domaćoj radinosti koštaju oko 1000-1200 din i ima ih po malo boljim radnjama. Prave se u varijanti za alu i čelične felne.
Na drugom vrhu skale se nalaze recimo Renaultove original (neko ih pravi pod oznakom Renault boutique). Izrađuju se u različitim dimenzijama (12, 14, 15 mm i različite su dužine). Cena je oko 2500-3000 din.

Image courtesy by Laguna 2.2dCi

drMarty

Dok ih niste spomenuli,ja nisam znao ni da ih ima.
Kad se šaraf zavrne,onda se zaključa ili kako?

Click

Ne, glava tog srafa je takva da je samo poseban nastavak moze odsrafiti/zasrafiti. Sam nastavak na jednom kraju ima noralnu sestougaonu glavu (recimo 17-icu), a na drugom ima pipke, krivine ili tako nesto da nalegne na taj sigurnosni sraf. Imas gore sliku.

Cagliostro

Citat: Click poslato 26.11.2008. - 20:18
Ne, glava tog srafa je takva da je samo poseban nastavak moze odsrafiti/zasrafiti. Sam nastavak na jednom kraju ima noralnu sestougaonu glavu (recimo 17-icu), a na drugom ima pipke, krivine ili tako nesto da nalegne na taj sigurnosni sraf. Imas gore sliku.

Da li si cuo da su lopovi nekad i to uspeli da provale i da ukradu felne ?
Ne verujem da su ti srafovi ''neocekivana sila koja se pojavljuje i resava stvar''  :nezna:

Dogac

Meni je decko pricao kako su to skidali...pridju i cev zavare za saf i tako ga odviju!!!  :help: :help:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Click

A vidi, nista sto se napravi kao zastita se ne moze smatrati ultimativnim i 100% bezbednim resenjem. Da otezava posao, otezava.. Mislim, obijaju se i sefovi svajcarskih banaka, a ne nesto ovako  :nezna:  Nisam cuo da su nekome digli tockove sa ovim, ne znam kakva su iskustva drugih.  :write:

Alhemičar

Posle iskustva nase koleginice,ja razmisljam o skorom stavljanju na moje celicne..sta znas,izgleda da vise ne biraju!   :nezna:  Inace,imao sam ih na prethodnom autu posto sam na njemu imao alu felne.Dobra su stvar,ali taj "kljuc" za odvrtanje se mora cuvati na nekom sigurnom mestu,jer sam par puta doziveo da me nesto presece jer sam na momenat zaboravio gde ga drzim..a bez njega nema odvrtanja osim lomljenja!   :doh:

@ Click : Pretpostavljam da su sva 4 kod Renault-a 2.500-3.000 din. Da li da uzimam njih ili neke aftermarket..jesu li mozda Renault-ovi nesto kvalitetniji,ako slucajno mozda znas?   :nezna:   Nije mi zao dati ni duplo vise para za nesto sto je original i sto bi moglo biti kvalitetnije.
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Click

Cini mi se da su ovi original od nekog mnogo cvrsceg materijala, daleko su bolji, stabilniji i jaci..
p.S cena je za sva cetiri u oba slucaja

Alhemičar

Citat: Click poslato 26.11.2008. - 22:30
Cini mi se da su ovi original od nekog mnogo cvrsceg materijala, daleko su bolji, stabilniji i jaci..
p.S cena je za sva cetiri u oba slucaja

E pa dobro onda..videcu kada budem isao na sledeci servis (za nekih 3.500km) da ih pre toga porucim i da stignu pre nego sto odem. 

Click

Moraju da ih imaju na stanju  :yes:, proveri  :hey1:

Mix

Isto tako lopov jednostavno moze da kupi legalno te srafove i dobije kljuc...

IsNoGood

jeste, ali ima na stotine razlicitih sigurnosnih srafova...
ja imam ovakve Renault-ve, platio ih oko 3.500din u martu. dobio sam 2 nastavka, od kojih sam jedan negde zagubio u autu juce, kada sam isao da stavljam zimske gume  :zubo:

Alhemičar

Citat: Mix poslato 27.11.2008. - 19:21
Isto tako lopov jednostavno moze da kupi legalno te srafove i dobije kljuc...

Svaki kljuc mora imati nesto svoje specificno..tj. prave ih u puno razlicitih oblika i veoma je mala verovatnoca da lopov kod sebe ima bas taj oblik ili varijantu nekog oblika kljuca..jedino da sedi citavu noc i da isprobava!    :doh:

mire

Poručio sam u hit autu originalne renoove zaštitne šrafove za točkove. Stvarno su ubedljivo najbolji od svega što sam video. Unutrašnji deo je napravljen tako da samo odgovarajući adapter može da ga prihvati, a od sličnih no-name šrafova ih razlikuje to što je taj unutrašnji deo opasan prstenom koji se okreće nezavisno od šrafa, a prostor između prstena i šrafa je veoma mali. Čini mi se da bitno bolje od toga i ne može da se napravi...

mali_veseljak

A to zadovoljstvo je kostalo....? :smoke: