Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Sigurnosni šrafovi za felne

Započeo Click, 26.11.2008. - 19:46

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Marko Os

Evo da malo i ja nadopisem nesto na ovu teme. Nisam pisao u Cicinom threadu, ali kad sam vidio slike ostao sam sokiran. Mislim, nama su 90. god sa stojadina skinuli jedan kotac pa je bilo katastrofa.
Ne zelim sad da se netko nadje uvrijedjen i opcenito volim ovu ekipu ovdje na forumu, a posebno ekipu iz Ns (iako ih poznam samo dvoje privatno), ali ja kad sam god dosao u Ns, meni je Nikola rekao da idemo sa njegovim autom jer bi moj privlacio previse paznje, pa bi mi se lako moglo desiti ovo sto se desilo i Cici. Bas smo pricali o tome kako je to ko na divljem zapadu: Lopovi nemaju nimalo stida i ne prezu pred nicim.
E sad kad sam se malo raspisao da prijedjem na bit problema. Kao sto kaze Click, obijaju se i sefovi banaka, a kako ne bi sigurnosni sarafi od 40-50€.
Ja sam na Meganu imao 17" alu felge i jedina zastita protiv skidanja felgi je ta da se ugradi alarm sa senzorom nagiba vozila. Ja sam ga imao i stvar radi jako dobro. Jedini problem je taj sto njega treba i platiti. Ali ako das za felge 1000+€ onda ne bi trebao biti ni problem ispruzit se za alarm. Do sad sam na svakom autu imao alarm, evo sad i na Gejzou. Da se razumijemo on nece odbit lopova da proba obit auto ili skine felge, ali kad ona sirena pocne zavijat, cuje se brat bratu na kilometar. I sta onda, ljudi se bude sirena zavija i daje se znak na zmigavce tako da se odmah vidi koji auto se obija. I sta ce lopov nego pobjec.

Malo sam ja ovo produzio, al necete se vi ljutit.

Be good.  :wavey: :wavey:
Ušveckoj ladno, al standard

mire

Citat: mali_veseljak poslato 30.11.2008. - 10:05
A to zadovoljstvo je kostalo....? :smoke:

2950 din. Nije strašno. Toliko koštaju i neki kvalitetniji no-name.

Hypersonic

Ja sam za caletovog Jazza pre 6 meseci kupio sigurnosne brezone u Centru Boban, i to Simoni Racing. Cena je bila 1840 dinara, i veoma su kvalitetni. Naravno postoje i sigurnosni srafovi, ali posto na japance uglavnom idu brezonu, namucio sam se malo dok sam ih nasao. Uglavnom, ono sto pise Reno original, nema veze sa Renoom, vec neko to pravi za Renoa, a oni mu samo zviznu cenu :) Kao kada sam menjao na svom Twiletu plocice, kupio sam Textarove, i kada sam skinuo fabricke sa auta, isto su bile Textarove plocice, samo sto je preko plocica bio utisnut Renault logo i serijski broj. Naravno u prodavnici su Reno original plocice bile skoro duplo skuplje od onih Textar koje sam ja uzeo, a isle su u prvu ugradnju.

mire

Naravno da nema veze sa renoom. Nisam siguran da je i jedan deo ugrađen na lagunu napravljen u renou.  :tup: :)

Click

Jeste, motor i menjac (fabrika u Cleonu) :too:

podun

Ljudi kupio sam auto skoro, ali sam tek sada saznao :tup:, da kljuc koji imam za odvrtanje srafofa za felne je fabricki i ne mogu ni da pridjem srafu za moje felne! :help:

Ako neko zna gde mogu da kupim kljuc za ove felne bio bih mu zahvalan!!! :hail:

Felne mi ovako izgledaju:

MilosM

To jes lično inbus ''šrafu'', ja mislim da svaki vulkanizer ima taj ključ. Proveri za svaki slučaj ;)

mamlaz

skoro sve dobih od alatki i pratećih asesorija, prilikom kupovine polovnog megana 2.
ali nisam uspeo da nađem "ključ" kojim se odvrće čudno oblikovan zavrtanj kojim je poklopac zašrafljen za felnu.
video sam u priručniku da bi to trebalo da bude neki mali ključić u obiliku slova T, ali ga nigde uz dizalicu i rezervni točak nisam našao.
džabe mi dizalica i sve ostalo, ako ne mogu da pristupim šrafovima za skidanje točka...

hteo bih da pitam da li neko zna gde se taj ključ nalazi, da li postoji neka fora za odvrtanje tog zavrtnja (tipa: delom dizalice ili neka slična kerefeka), ili su me ipak iskrajcovali za taj ključić?

da biste znali o kom šrafu i poklopcu pričam, obeležio sam ga na slici crvenim pravougaonikom.

Malivuk612

idi kod onog de si kupio auto i trazi mu...
a i ja sam mislio da nije isao uz lagunu, pa sam ga jedva nasao u onoj plastici, u rez. tocku... pogledaj malo bolje, mozda je tu..

mamlaz

Citat: Malivuk612 poslato 24.02.2009. - 00:00
idi kod onog de si kupio auto i trazi mu...
a i ja sam mislio da nije isao uz lagunu, pa sam ga jedva nasao u onoj plastici, u rez. tocku... pogledaj malo bolje, mozda je tu..

taj lik mi je dovezao auto takav-kakav je.   :nezna:
teško ću ga ubediti da mi najuri ključ za odvrtanje poklopca na felnama.

a u kojoj plastici u rezervnom točku si ga ti našao? u onoj okrugloj, kojom se rezervni točak zašrafi za ležište u gepeku?

fLiP

Kolega pokusaj spicanglama da odvrnes to. Znam da ti to nece pomoci ako do havarije dodje na putu. Ali ako ne mozes da nabavis taj kljuc sigurno ce ti spicangle pomoci pa ih stavi u rez. tocak.

A ako ima nako ideju gde moze da se nabavi taj kljuc moze da nam javi?!  :ziveli:

mamlaz

Citat: fLiP poslato 24.02.2009. - 00:17
Kolega pokusaj spicanglama da odvrnes to. Znam da ti to nece pomoci ako do havarije dodje na putu. Ali ako ne mozes da nabavis taj kljuc sigurno ce ti spicangle pomoci pa ih stavi u rez. tocak.

upravo mi je to palo na pamet. probaću sutra da špicanglama da ga odvrnem.
u svakom slučaju moram da pribavim pouzdanu alatku za odvrtanje tog poklopca.

Citat: fLiP poslato 24.02.2009. - 00:17
A ako ima nako ideju gde moze da se nabavi taj kljuc moze da nam javi?!   :ziveli:
svakako!   :ok:

Mladen

Hm, ja sam moj kljuc nasao u pregradi od vozacevih vrata  :fiju: :yes:
Pogledaj tamo, mozda budes imao srece.....

mamlaz

Citat: Mladen poslato 24.02.2009. - 00:25
Hm, ja sam moj kljuc nasao u pregradi od vozacevih vrata  :fiju: :yes:
Pogledaj tamo, mozda budes imao srece.....

sve pregrade u vratima, sedištima i kabini sam već detaljno pregledao, ali nisam tamo našao nikakve neočekivane stvari i alatke. 

Mladen

A jesi li gleadao ispod sedista? :) Ja ne bih odustao dok ne zavirim svuda. Inace taj kljuc je toliko prost da mora da moze da se napravi neka zamena, ako vec nema da se kupi.